• Novinky

        • ROZLÚČKA SO ŠKOLSKÝM ROKOM 2017-18

          V piatok po sv. omši sa žiaci v ZŠ Výhon i v ZŠ Zamost rozlúčili so škol. rokom 2017-18. Vo svojich triedach si vypočuli príhovor pána riaditeľa (2.stupeň), od svojich triednych učiteľov dostali vizitky svojej 10-mesačnej práce - vysvedčenia. Deviataci sa ešte raz prešli po škole a rozlúčili sa so svojimi mladšími spolužiakmi a na záver aj so svojimi učiteľmi, ktorým prišli do zborovna zaspievať a poďakovať. Želáme im po pekne prežitých prázdninách veľa úspechov v štúdiu na stredných školách. Pedagógovia sa rozlúčili s pánom kaplánom Mgr. Romanom Sanigom, ktorý v lete odchádza do inej farnosti. Rovnako sa lúčime aj s triednou p.uč.4A Mgr. Slavkou Brňákovou, ktorú čakajú materské povinnosti.

             Želáme všetkým žiakom veľa zábavy, radosti, nových zážitkov počas prázdnin, zamestnancom pekné dovolenky a na konci augusta sa opäť všetci stretneme.

        • ROZLÚČKA 4AB

          Po štyroch krásnych, veselých aj náročných rokoch na 1. stupni si štvrtáci zorganizovali peknú rozlúčku so školou a pani učiteľkami. Prajeme im veľa úspechov na 2. stupni, ďakujeme za slová vďaky a uznania. Pre všetkých KRÁSNE PRÁZDNINY a pani učiteľke Brňákovej šťastné a veselé rodičovské povinnosti.

          MP

        • ZDRAVOTNÁ PRÍPRAVA V 4AB

          Prázdniny už klopú na dvere, treba sa pripraviť a dbať na bezpečnosť a ochranu zdravia. Počas  štvrtkového dopoludnia (28.6.) si štvrtáci vyskúšali ako zastaviť krvácanie, ako pomôcť pri poranení či uštipnutí a hlavne ako privolať pomoc. Pre všetkých to bola zábava, no veríme, že sa veľa naučili a poradia si, keď to bude najviac potrebné.

          SB a MP 

      • VÝLET 6AB
        • VÝLET 6AB

          Vo štvrtok 21. júna sa šiestaci a niektorí piataci so svojimi p. učiteľkami Molnárovou, Radzovou a Kampošovou vybrali na výlet. Ako prvé sme si vyskúšali svoju odvahu na bobovej dráhe na Donovaloch. Po nej nasledoval náročný výstup k Harmaneckej jaskyni, no jej prehliadka stála za to. Potom sme sa presunuli do Banskej Bystrice – do nákupného centra Európa.  Po ceste naspäť sme sa zastavili na Starých Horách, kde sme sa na Studničke poďakovali za výlet aj za celý školský rok.

          (radz)

      • TRETIACI V KINE
        • TRETIACI V KINE

          V stredu (27.6.)  po prvej vyučovacej hodine tretiaci zatvorili triedy a vybrali sa do Námestova. V Kine Kultúra bolo pre nich prichystané  filmové predstavenie Bella a Sebastián 3: Navždy priateľmi. Dojímavý príbeh o nerozlučnom priateľstve malého chlapca a psa, vernosť, odvaha a bezhraničná láska dojala malých divákov. Zvolená organizačná forma vyučovania splnila stanovený cieľ a v poslednom školskom týždni spestrila žiakom vyučovanie.

          (miš)

        • ŠPORTOVO-ZÁBAVNÝ DEŇ NA KUTINE

          Športovo-zábavný deň na ihrisku Kutina

          V stredu 20. júna si piataci užili zábavu a veľa pohybu na ihrisku Kutina. Najskôr si zmerali sily v „Recesiáde“ , kde medzi sebou súťažili 3 družstvá v rôznych disciplínach - lomidrevo, hod zápalkou, trojnohý beh, hod na cieľ, palec a ukazovák, štipcový beh,... Potom si spoločne  zahrali futbal a vybíjanú. Deti nás prekvapili aj svojím hereckým talentom a na pojazdnom pódiu nacvičili 2 krátke scénky - „Televízne noviny“ a „Naši“ .

          Milo nás prekvapili mamky našich spolužiakov, ktorí v septembri odchádzajú na inú školu. Na rozlúčku nás pohostili výbornou tortou a v tom teple dobre padli aj sladké nápoje, ktoré priniesli. Ďakujeme :)

        • ÚČELOVÉ CVIČENIE

          Dňa 26.06.2018 sa uskutočnilo Účelové cvičenie v prírode žiakov 5. – 9. ročníka. Žiaci si overili svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti na piatich hlavných stanovištiach: Zdravotná príprava, Pohyb a pobyt v prírode, Riešenie mimoriadnych situácií, Dopravná výchova, Telesná zdatnosť a na piatich zábavných stanovištiach. Počas cvičenia zbierali body, a to , že prejavili zdravú súťaživosť, sa odzrkadlilo aj na celkovom umiestnení tried, v ktorom boli minimálne rozdiely: 6.B – 100%, 6.A – 99,6, 8.B – 98,6, 5.A – 97,6, 7.B – 97,6, 5.B – 97,3, 7.A – 96,6, 8,A – 94,2.

          Cvičenie sa vydarilo a poďakovanie patrí vedúcim stanovíšť a deviatakom, ktorí sa podieľali na organizácii celého podujatia.

          (hal)

      • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA PRVÁKOV
        • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA PRVÁKOV

          Dňa 20. 6. naši najmladší školáci strávili popoludnie príjemnou turistickou vychádzkou. Naša cesta smerovala ku kaplnke Božieho milosrdenstva. Za pekného počasia sme sa pokochali výhľadmi po okolitej prírode, zjedli, čo nám mamky nachystali a príjemne unavení sa vrátili domov.

          (sal)

      • EXKURZIA 2AB TERCHOVÁ, ZÁZRIVÁ
        • EXKURZIA 2AB TERCHOVÁ, ZÁZRIVÁ

                              Dňa 21. 6. 2018 sa žiaci 2. ročníka zúčastnili exkurzie v malebných obciach krásnej prírody Národného parku Malej Fatry v Zázrivej a Terchovej. V Zázrivej navštívili Záchrannú stanicu pre zranené živočíchy, kde im p. Metod Macek zaujímavo rozprával o svojej práci. Svoje rozprávanie doplnil aj premietnutím krátkeho filmu.V Terchovej žiaci navštívili múzeum najznámejšieho slovenského zbojníka Juraja Jánošíka.Z filmu a rozprávania sa dozvedeli veľa zaujímavého z jeho života a zo života ľudí z Terchovej a okolia v dávnej minulosti. Nakoniec odskúšali svoju kondičku pri výstupe k soche J. Jánošíka, ktorá sa týči nad obcou a pokochali sa pohľadom na Terchovú a na krásnu okolitú prírodu Malej Fatry.( AH + MP )

      • VÝLET 7AB NA LIPTOV
        • VÝLET 7AB NA LIPTOV

          V utorok 12. júna sme sa neučili (7.AB). Niekoľko dní predtým sme sa tešili, že pôjdeme na výlet. Daždivé počasie nás síce v utorok vyľakalo, ale pani učiteľky upravili program tak, aby sme veľmi nezmokli, a tak sme nasadli do autobusu. Ako prvé sme išli do Múzea ovčiarstva v Liptovskom Mikuláši. V múzeu sme videli rôzne oblečenie pastierov, biče, vyrezávané výrobky. Pani sprievodkyňa nám aj ukázala zvnútra kolibu. Vravela nám aj ako sa vyrába tvaroh. Po múzeu sme išli do Stanišovskej jaskyne, kde nám dali čelovky. Jaskyňa bola dosť veľká a zaujímavá, mala už asi 2 milióny rokov. V zime tam dokonca bývajú aj netopiere. Museli sme si dávať pozor, kde stúpime, lebo všade bolo veľmi šmykno. Po jaskyni sme išli do Dolného Kubína do obchodov  a potom domov, keďže kvôli zlému počasiu bola zrušená plavba plťami pod Oravským hradom. Výlet sa nám páčil a určite by sme si ho chceli zopakovať.

      • FINANČNÁ AKADÉMIA
        • FINANČNÁ AKADÉMIA

          Prvý júnový týždeň tretiaci ukončili prácu na projekte „Malá finančná akadémia s Kozmixom“. Projekt bol zameraný na tímovú spoluprácu, rozvoj finančnej gramotnosti, kreativity a fantázie. Riešením rôznych úloh deti popracovali na zodpovednom prístupe k financiám, uvedomili si skutočnú hodnotu peňazí v reálnom živote. Druhý ročník Malej finančnej akadémie bol obohatený aj o edukáciu v domácom prostredí. V pracovnom zošite  s rodičmi vypracovali  rôzne úlohy. Prácu zavŕšili vytvorením mesta, ktoré pomenovali „Tretiakovo“. Deti pracovali s nadšením, zažili veľa zábavy a úspechov pri získavaní nových poznatkov.

           

          M+M

      • VÝLET NAD ZEMOU AJ POD ZEMOU
        • VÝLET NAD ZEMOU AJ POD ZEMOU

          V utorok 5.6.2018 sa ôsmaci a p.uč. Kormaňákovou, Smidžárovou a Radzovou zúčastnili školského výletu. Krásne počasie a výhľad z 30m výšky na chodníku v korunách stromov v Bachledovej doline dovolili obdivovať scenériu Tatier. po túre na slniečku sa žiaci schladili v Belianskej jaskyni a nakoniec aj v OC FÓRUM v Poprade. :) 

          (smidž)

          8AB pred vstupom do Belianskej jaskyne - 5.6.2018

        • ŠKOLA V PRÍRODE

          V pondelok 4.6.2018  33 druhákov so svojimi p.učiteľkami Holišíkovou a Pidíkovou ( + p.uč. Kampošová a p.zdravotník M.Macák) nastúpilo na týždňovú Školu v prírode. Tento rok si zvolili za miesto pobytu Žiarsku dolinu, chatu Třinec.

          Obrázky z prvého dňa v krásnom prostredí Západných Tatier prinášame vo fotogalérii tried 2.A a 2.B.

      • EXKURZIA NA ORAVSKÝ HRAD
        • EXKURZIA NA ORAVSKÝ HRAD

              Dňa 30. 5. 2018 absolvovali prváci exkurziu po Rozprávkovom hrade v Oravskom Podzámku. Hneď na začiatku prehliadky ich privítala Pipi Dlhá Pančucha, ktorá im zadala úlohy, kde mali uhádnuť  názvy rozprávok. Za všetky správne uhádnuté rozprávky mohli dostať od nej sladkú odmenu. Pre šikovných prvákov táto úloha nebola ťažká. Ľahko spoznali  Čin – čin, Popolušku, Červenú Čiapočku, Cisárove nové šaty a Snehulienku. Deti prežili príjemný deň s rozprávkovými postavami a výlet sa im veľmi páčil.

          (msal)

      • KRAJSKÉ KOLO VO VYBÍJANEJ
        • KRAJSKÉ KOLO VO VYBÍJANEJ

          Dňa 31. 5. 2018 sa konalo krajské kolo vo vybíjanej v Žiline. Stretlo sa na turnaji 11 družstiev  z celého kraja. Za Námestovský okres sme postúpili my, za Oravu súťažili aj Hladovka(Tvrdošín) a Chlebnice( Dolný Kubín). Po zlosovaní sme boli v skupine s Hladovkou, Bytčou, Martinom, Čadcou a ZŠ Karpatskou zo Žiliny. Hralo sa systémom každý s každým v skrátených zápasoch (polčas trval 5 min.). Uspeli sme v dvoch zápasoch a neuspeli v troch zápasoch s minimálnymi rozdielmi vo vybitých hráčkach. Dievčatá sa veľmi snažili, podali pekný výkon a ďakujeme im  za reprezentáciu školy. Víťazom turnaja sa stala ZŠ z Liptovského Hrádku. Na 2. mieste sa umiestnila ZŠ Hladovka a 3. miesto získala ZŠ z Martina.

          Ďakujeme Rodičovskému združeniu za poskytnuté finančné prostriedky na autobus a stravu, p.J.Kupčulákovi a D.Šalatovi za dovoz a odvoz do Or. Podzámku.

          Dievčatá, ktoré nás reprezentovali:

          Kapitánka: Jagelková Rebeka (6. ročník),

          Siedmačky - Sedlárová Tatiana, Šeligová Janka, Vošková Laura,

          Šiestačky - Hnojčíková Barbora, Firicová Júlia, Kazimierová Lenka, Mišániková Timea, Vošková Beáta, Štajerová Lenka, Žilincová Lucia, Žilincová Vanesa

          (bab)

        • EXKURZIA NA PÍLU

            Žiaci 2. ročníka zakončili oslavy MDD návštevou na píle p. Ing. M. Jaššu. Pútavou formou im porozprával o triedení a spracovaní dreva a aj o škodcoch, ktorí mu škodia. Žiaci ho pozorne počúvali a kládli mu zvedavé otázky. Nakoniec mal pre nich aj sladkú odmenu.

                                                                                   Ďakujeme!

          (hol)

        • PIKNIK 6.A

             V piatok 25.5 sa žiaci 6A triedy vybrali na piknik. Poobliekali sa ´pin up´ štýlovo, s pani učiteľkou napiekli zdravé koláčiky a priniesli si chutné ovocie. Neodradilo ich ani nie moc pekné počasie a spoločne sa porozprávali o prázdninách a zahrali sa pár hier.  

          (mol)

      • OSLAVA MDD
        • OSLAVA MDD

          Po divadelnom predstavení si deti so svojimi triednymi učiteľmi urobili zábavné predpoludnie v areáli školy (Zamost) alebo v blízkom okolí (Výhon). Na stanovištiach si mohli vyskúšať chodenie po lane, uterákový volejbal, softtenis, triafanie na cieľ, chytanie reflexnej loptičky, skákanie cez švihadlá, pre šikovné hlavičky boli žiadané stanovištia s hlavolamami, tangramom, labyrintom, elektrostavebnicou, logickými hrami, kockami, popoluškou. 

              Všetky deti si svoj Deň užili, vyšlo nám aj počasie a sladkosti od Obce Hruštín každému chutili. Ďakujeme!

          zábavné stanovištia v Zamoste...

          štvrtáci si opiekli špekáčiky na Hrnčiarke...

      • POPOLUŠKA
        • POPOLUŠKA

          Posledný májový deň patril v našej škole oslave Dňa detí. Jedným z bodov programu bola aj návšteva divadelného predstavenia divadla Clipperton z B.Bystrice Popoluška. Herci tohto divadla pripravili deťom netradičné stvárnenie tejto všetkým známej rozprávky, dobre ich pobavili, rozosmiali a navodili príjemnú atmosféru pred ďalšími oslavami MDD.

      • PREDNÁŠKA MÉDIÁ A LITERATÚRA
        • PREDNÁŠKA MÉDIÁ A LITERATÚRA

          V piatok 25.5.2018 zavítal do našej školy Doc. PaedDr. Anton Lauček, PhD. zo Žilinskej univerzity. Deviatakom odprednášal tému MÉDIÁ a LITERATÚRA. Žiaci sa dozvedeli, aké dôležité je čítať literatúru, vzdelávať sa i to, aké následky môže mať pre človeka masívne masírovanie mozgov lacnými programami prevažne z komerčných televízií. Prednášku pán docent skombinoval s čítaním, resp. parafrázovaním zo svojich knižiek.

          Ďakujeme za pútavé rozprávanie i za venované knižky z edície IBA TAK...