• Novinky

      • KVALIFIKÁCIA - STOLNÝ TENIS SŽ
        • KVALIFIKÁCIA - STOLNÝ TENIS SŽ

          Dňa 11.1.2019 sa v telocvični ZŠsMŠ Lokca uskutočnila kvalifikácia na okresné kolo v stolnom tenise SŽ. Našimi súpermi boli domáci a ZŠsMŠ Breza.  

          Výsledky: Lokca - Breza 10:0, Hruštín - Breza 10:0, Lokca - Hruštín 0:10

          Postup na okresné kolo (25.1.) vybojovali chlapci Dávid Jašica (8.B), Vašo Baraniak a Paťo Šeliga (9.A). Blahoželáme!

           

      • TURISTICKÝ KRÚŽOK
        • TURISTICKÝ KRÚŽOK

          Členovia turistického krúžku začali sezónu bežeckého lyžovania. 

          Prvé stretnutie po vianočných prázdninách dopadlo veľmi dobre. Zopakovali si základy bežeckého lyžovania a tešili sa z bohatej nádielky snehu.

          (kor)

      • TALENTÁRIUM
        • TALENTÁRIUM

                V posledný deň pred zimnými prázdninami (21.12.2018) sa žiaci II.stupňa zišli v kultúrnom dome, aby sa so starým rokom rozlúčili trochu netradične - prehliadkou TALENTÁRIUM, teda vystúpeniami žiakov, ktorí našli chuť a odvahu a pripravili si svoje vystúpenia. Diváci mali možnosť vidieť spevákov, tanečníkov, scénky, imitátorov. Škoda, že moderátori Vašo Baraniak s Paťom Šeligom neprivítali na javisku žiadneho hráča na hudobný nástroj, hoci dosť žiakov navštevuje ZUŠ a na harmonike či gitare vedia zahrať. Možno nabudúce... Ďakujeme p.uč. Kopilcovej a Kormaňákovej za dramaturgiu, Jožkovi Šalatovi za prípravu javiska a ozvučenie a všetkým vystupujúcim za pekný zážitok a divákom za správnu atmosféru v hľadisku.

      • OZNAM
        • OZNAM

          OZNAM

           

                Vážení rodičia, v poslednom období bol v našom okrese zaznamenaný narastajúci výskyt závažných prípadov súvisiacich s používaním internetu maloletými deťmi (najmä šírenie fotografií a videí detí s nevhodným obsahom na sociálnych sieťach, zneužívanie profilov iných detí, zosmiešňovanie, ohováranie a iné spôsoby vzájomného ubližovania si prostredníctvom internetu a podobne, čo môže byť kvalifikované ako trestný čin).

          V záujme bezpečnosti Vašich detí Vás preto žiadame o zabezpečenie zvýšeného dohľadu nad časom a spôsobom tráveným na internete.

          Internet je verejné miesto a Vaše deti za počítačom nemusia byť v bezpečí!

           

          V prípade Vášho záujmu o problematiku rizík vo virtuálnom svete odporúčame  navštíviť webovú stránku, kde nájdete nielen príručku pre rodičov ,,Ako nestratiť dieťa vo svete internetu“, ale aj  mnoho užitočných informácií a iných náučných a zábavných aktivít pre Vás a Vaše deti:  http://sk.sheeplive.eu/na-stiahnutie/prirucky 

           

          Ďalšie užitočné odkazy:

          www.bezpecnyinternet.sk

          www.zodpovedne.sk

          https://www.detinanete.sk/spoznajte-digitalne-rodicovstvo/

           

          V oblasti bezpečnosti Vašich detí na internete môžete kontaktovať odborných zamestnancov CPPPaP Námestovo, tel.: 043/5581066;  0911 127 111;  CPPPaP Tvrdošín, tel.043/5391160; 0911 539 116,  ktorí Vám radi pomôžu a poradia.

           

          Ďakujeme za Vašu spoluprácu. 

           

           

      • XII.VIANOČNÉ TRHY
        • XII.VIANOČNÉ TRHY

          V piatok 14.12. sa v kultúrnom dome v Hruštíne uskutočnil už XII.ročník vianočných trhov. Program pripravili žiaci MŠ a ZŠ. Rodičia i návštevníci odmenili potleskom všetkých účinkujúcich, ktorí navodili tú správnu vianočnú atmosféru. Priestormi sály aj chodby sa šírila vôňa kapustnice, oblátok, punču, návštevníci si mohli kúpiť vianočné ozdoby, sviečky, medovinu i oblátky. Nechýbalo tradičné ponúkanie hostí omasteným chlebom s cibuľou. Ďakujeme p. Šalatovi, p. učiteľkám za pekne pripravenú akciu, ktorej sa zúčastnilo veľa našich spoluobčanov.

        • FUTBALOVÝ TURNAJ U11

          V sobotu 15.12. sa v telocvični ZŠ Hruštín uskutočnil futbalový turnaj v ketegórii U11. Zverenci nášho trénera Petra Planča z OŠK Hruštín mali 5 súperov: z Or. Podzámku, Detvy, Dol. Kubína, Vrútok a Tvrdošína. Výsledky nie sú prvoradé, dôležité je, že chlapci strávili pol dňa v telocvični a nazbierali skúsenosti do jarných bojov v súťaži. Víťazom turnaja sa stala bez straty bodu prípravka Dolného Kubína.

      • NÁVŠTEVA DIVADLA V ŽILINE
        • NÁVŠTEVA DIVADLA V ŽILINE

              V stredu 12.12.2018 sa 12 ôsmakov a 30 deviatakov s pani učiteľkami triednymi zúčastnili exkurzie v Žiline. Cestou navštívili betlehem v kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej.

          Cieľom exkurzie bola návšteva divadelného predstavenia v Mestskom divadle Žilina. V divadelnej hre "Triedny nepriateľ" sa žiaci dozvedeli o zodpovednosti spolužiakov pri riešení problémov v kolektíve, tiež o neprimeraných nárokoch triedneho profesora na svojich študentov.

          Žiaci navštívili aj obchodné centrá Mirage a Aupark. Napriek nepriaznivému počasiu sme sa všetci šťastne dopravili domov.

          VV

      • FAREBNÝ DEŇ
        • FAREBNÝ DEŇ

          Dňa 13. 12. 2018 sa žiaci 3. ročníka ZŠ spolu s pani učiteľkami zapojili do diskusie o ľudských právach. Cieľom bolo podporiť akceptáciu odlišností, pochopiť, že hoci sme rozdielni, máme veľa spoločného a každý z nás môže byť niečím prospešný. Ostatní žiaci ich tiež podporili. Každý ročník si zvolil farbu oblečenia na tento deň. Pamiatkou im ostane pekná a veselá fotografia.

          (pid)

      • TURNAJ VO FLORBALE MŽ
        • TURNAJ VO FLORBALE MŽ

          Dňa 11. 12. 2018 (utorok)  sa v telocvični  dohral školský medzitriedny turnaj vo florbale mladších  žiakov (4.-6.roč.). V skupine A sa prekvapivo veľmi dobre darilo štvrtákom (4.A). Hlavne v zápase proti 5.A sa Miňovi Dirgovi podarilo vyrovnať skóre s krásnymi rýchlymi protiútokmi. No napokon im to nestačilo a vyhrala 5.A. Do semifinále postúpili piataci a šiestaci – tu mali v oboch zápasoch navrch šiestaci. O tretie miesto 5.A porazila 5.B 5:2. Do finálového zápasu lepšie nastúpila 6.B. V prvom polčase vsietila 3 góly, obrat nastal v 2. polčase, kde sa žiakom 6.A triedy podarilo vyrovnať skóre na 3.3. Pár sekúnd pred koncom zápasu Dávid Ganobják rozhodol, že  víťazmi školského medzitriedneho turnaja  vo FLORBALE sa stali žiaci 6.B.

          Vďaka 12 streleným gólom sa najlepším strelcom turnaja  stal žiak zo 6.A Damián FIRIC

          1. miesto: 6.B

          2. miesto: 6.A

          3. miesto: 5.A

          Víťazné družstvo tvorili: Ganobják Dávid, Drígeľ Lukáš, Kompan Maroš, Krajčovič Matej, Maďarík Filip, Revaj Miroslav, Šubjak Jakub, Tomáň Mário, Zemenčík Miroslav

                         Ďakujeme za výbornú atmosféru p. uč. triednemu Halmešovi a aj žiakom(čkam), ktorí(é) prišli podporiť svojich spolužiakov. Tiež osobne ďakujem rozhodcom:  Václavovi BARANIAKOVI, Romanovi HNOJČÍKOVI, Dávidovi JAŠICOVI a Patrikovi ŠELIGOVI.

          LB

      • MÁŠA A MEDVEĎ V CIRKUSE
        • MÁŠA A MEDVEĎ V CIRKUSE

          Na sv. Mikuláša sa žiaci našej školy tešili už dlho. Po absolvovaní dvoch vyučovacích hodín na tej ďalšej dostali od triednych učiteľov "mikulášske nádielky" (ďakujeme pekne OcÚ Hruštín) a potom sa presunuli zo škôl do kultúrneho domu. Tu si v podaní členov bývalého Cirkusu Jacko pozreli vystúpenie Máša a medveď v cirkuse. Mohli vidieť šikovných žonglérov, klaunov, kúzelníčku, triky s bublinami, niektorí boli dokonca na javisku ako asistenti. Vystúpenie účinkujúcich sa všetkým žiakom páčilo a tešia sa na ďalšie návštevy kultúrneho domu.  

      • DOBRÝ SKUTOK
        • DOBRÝ SKUTOK

          Pätnásť žiakov 7.B triedy sa rozhodlo vykonať dobrý skutok. S pomocou tr.pani učiteľky A.Radzovej napiekli medovníčky a 29.11.2018 navštívili Domov dôchodcov v Námestove.  Babky a dedkov potešili sladkými medovníčkami a programom, ktorý si pre nich pripravili. Zahrali im scénku a spolu s nimi si aj zaspievali. V predvianočnom čase táto akcia všetkých potešila. 

      • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA
        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 29.11.2018 sa na SOŠ technickej v Námestove uskutočnilo Regionálne kolo technickej olympiády okresov Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín. Našu školu reprezentovali v kategórii A – dvojice: Zemenčík Timotej a Kampoš Marek, v kategórii B – jednotlivci : Tomáň Mário. Okresy boli hodnotené samostatne a v rámci okresu Námestovo získal Mário Tomáň druhé miesto. Blahoželáme! Pripravoval p.uč. Ivan Halmeš.

      • NÁBOJ JUNIOR
        • NÁBOJ JUNIOR

          Dňa 23.11.2018 sa uskutočnilo na Gymnáziu A.Bernoláka v Námestove okresné kolo medzinárodnej matematicko-fyzikálnej súťaže Náboj Junior. Našu školu  reprezentovali dve družstvá : deviataci – Zuzana Šubjaková, Margita Tomáňová, Timotej Zemenčík a Václav Baraniak( z 987 družstiev na 62.-65.mieste), ôsmaci – Kamila Kušnieriková, Samuel Haluška, Adrián Očkaják a Lukáš Kompan. Nakoniec úspešnejší boli deviataci, ktorí skončili o jeden bod za víťazom na druhom mieste. Blahoželáme!

          (hal)

      • TESTOVANIE T5
        • TESTOVANIE T5

            V stredu 21.11. absolvovalo 35 našich piatakov celoslovenské testovanie zo slovenského jazyka a matematiky T5 (1 žiak neabsolvoval). Podľa neoficiálnych výsledkov urobili testy zo Sj na 65%, z matematiky na 71%.  Oficiálne výsledky budú známe až v januári.

      • EURÓPSKY TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM
        • EURÓPSKY TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

             November patrí Európskemu týždňu proti drogám. Počas vyučovacích hodín sme sa viac sústredili práve na prevenciu a  vedenie k zdravému životnému štýlu. Svoje vedomosti sme si zhrnuli v utorok 13.11., kedy sme besedovali a tiež sme zvládli kvíz, ktorého víťazky boli Karolínka Kapráliková, Grétka Snováková a Elenka Šmihľová. Ostatní sa tiež nedali zahanbiť, pretože boli dve druhé a dve tretie miesta. V stredu sme vstali od počítačov a inej techniky a stretli sme sa s kamarátmi na hravom popoludní, kde nás prekvapila účasť 47 detí, ktoré strávili so spolužiakmi a so svojimi pani učiteľkami  voľný čas. Veríme, že i takýmto spôsobom naučíme deti odolať budúcim nástrahám a vedieť si múdro zorganizovať svoj voľný čas.

          ĽŽ

      • TÝŽDEŇ KARIÉRY
        • TÝŽDEŇ KARIÉRY

          5. 11. – 9. 11. 2018 sa uskutočnil „Týždeň kariéry“. V rámci tohto týždňa mali možnosť rodičia a žiaci 9. a 8. ročníka sa každý deň od 13,00 – 15,00 informovať o stredných školách. Sme radi, že bol záujem najmä zo strany rodičov deviatakov.

          VP

      • TURNAJ VO FLORBALE
        • TURNAJ VO FLORBALE

          Školský medzitriedny turnaj vo FLORBALE

                         Počas  posledných troch týždňov sa v telocvični  odohrával školský medzitriedny turnaj vo florbale starších žiakov. 7AB, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B hrali systémom každý s každým. Odohralo sa 10 zápasov. Deviataci a žiaci 8.B ukázali, že majú navrch. So siedmakmi  a 8.A vyhrali s väčším bodovým rozdielom. Po remíze tried 9.B s 8.B (3:3)a po víťazstve 9.B nad 9.A(6:3) sa o víťazovi rozhodlo až v poslednom zápase, kde hrali žiaci 8.B a 9.A. Viac sa  darilo 8.B,  vyhrala s 9.A 6:2. Preto sa žiaci 8.B stali víťazmi turnaja a získali florbalový POHÁR. Žiakov z 9.A to posunulo na 3. miesto a 9.B si odniesla striebornú medailu.

          Vďaka 14 streleným gólom sa najlepším strelcom turnaja  stal  Dávid Jašica (8.B)

          Žiakom 8.B gratulujeme: Haluška S., Hnojčík R., Jašica D., Kaprálik L., Mikuláš J., Očkaják A.

                         Ďakujeme za výbornú atmosféru p. uč. triednym Kopilcovej a Radzovej a aj žiakom, ktorí prišli podporiť svojich spolužiakov. Tiež osobne ďakujem zapisovateľkám a napokon aj pomocným rozhodkyniam: Firicovej J., Hutirovej E., Jagelkovej R.,  Kazimierovej  L., Štajerovej L., Tomáňovej G.

                         Od budúceho týždňa sa začína turnaj mladších žiakov vo florbale - štvrtáci, piataci, šiestaci.

          Zápasy sa odohrajú zvyčajne v UTORKY.

          1. týždeň v utorok 27.11. A triedy: 4.A,5.A,6.A,

          2. týždeň v utorok 4.12. B. triedy: 4.B, 5.B, 6.B a

          3. týždeň v utorok 11.12. sa odohrá SEMIFINÁLE a FINÁLE.

          Zmeny nahlásim vopred.

          LB

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

           

          V  tomto školskom roku dalo svojim žiakom šancu získať titul Všetkovedko až 783 škôl. Veríme, že pre viac ako 19 000 detí bude súťaž poučením aj radosťou, čo dokázali. Teší nás, že z našej školy si 29.11. zmeria svoje vedomosti  28 žiakov z 2.- 4. Súťažné otázky sú zdrojom inšpirácie aj pri výuke žiakov našej školy. Aj vďaka príspevku od združenia rodičov (2€ žiak, 2€ od RZ), môžu žiaci súťažiť. Ďakujeme :)

          VŠETKOVEDKO 2/9ž.

          VŠETKOVEDKO 3/8ž.

          VŠETKOVEDKO 4/11ž.

          SPOLU 28 žiakov

          (pol)