• Novinky

      • ŽIACKY PLES
        • ŽIACKY PLES

            V piatok 22.2.2019 sa v KD uskutočnil už V. ročník žiackeho plesu. Príležitosť slávnostne sa obliecť, vytancovať sa, slušne sa zabaviť a vyhrať pekné ceny v tombole využilo viac ako 100 žiakov II. stupňa. O organizáciu plesu sa tradične postarali členovia žiackeho parlamentu a naši deviataci, ktorí ukázali ich zodpovedný prístup nielen pri organizácii, ale aj počas a po skončení plesu. Všetci zúčastnení sa výborne zabávali a už teraz sa tešia na podobnú akciu.

          (radz)   - viac fotografií vo Fotoalbume školský rok 2018-2019

      • MEDZITRIEDNY TURNAJ VO VYBÍJANEJ
        • MEDZITRIEDNY TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          Dňa 5.2. 2019 sa v telocvični odohrali zápasy B tried vo vybíjanej (4.B, 5.B, 6.B).

          Dominovali šiestačky, keď vyhrali so 4.B o 7 vybitých hráčok. Proti 5.B vyhrali  9:4. Dramatický zápas  odohrali 4.B a 5.B so šťastnejším koncom pre piatačky. Výborne vybíjali Kristínka Drígľová z 5.B a šiestačky Karin Baraniaková (kapitánka 6.B) a Emma Kurčinová. Všetky dievčatá vybili po 8 hráčok.

          Dnes na telesnej výchove sa odohrajú zápasy medzi triedami šiesteho ročníka a triedami piateho ročníka.

          FINÁLE-    MEDZITRIEDNY TURNAJ VO VYBÍJANEJ mladších žiačok

          Dňa 12.2. 2019 sa v telocvični sa uskutočnilo semifinále a finále vo vybíjanej mladších žiačok.

          Zo semifinále postúpila 6.B, ktorá porazila 6.A triedu tesným rozdielom 5:4. Z piatackých tried bola úspešnejšia 5.B a tiež postúpila do finále ( 5:A – 5.B   10:8).

          Vo finále sa piatačkám nedarilo a podľahli 6.B s rozdielom 6 vybitých hráčok( 1:7). Dramatickejší zápas bol medzi 6.A a 5.B, napokon vyhrala 6.A a udržala si medailovú pozíciu.

          Najlepšou vybíjajúcou sa stala žiačka Zuzana HOJOVÁ z 5.A, ktorá vybila 22 žiačok.

          1. miesto: 6.B

          2. miesto: 5.A

          3. miesto: 6.A

          Ďakujeme výbornému publiku aj triednym učiteľom za fantastické povzbudzovanie.

          bab

           

      • TECHNICKÝ ŠIKULA
        • TECHNICKÝ ŠIKULA

           Vo štvrtok 21.2.2019 sa v SOŠ polytechnickej v Kňažej konala súťaž Technický šikula. Je to regionálna zábavná technická súťaž určená pre dvojčlenné tímy žiakov.  Celá súťaž trvá180 minút, počas ktorých sa tímy snažia vyriešiť čo najrýchlejšie zadané technické úlohy a následne zostrojiť výrobok podľa technických výkresov. Našu školu reprezentovali žiaci 8.ročníka Matúš Katreník a Lukáš Kaprálik (pripravovala p.uč. Kormaňáková). Aj keď nevyhrali, nazbierali sme cenné skúsenosti do ďalších ročníkov. 

          (kor)

      • LYŽIARSKY VÝCVIK 7AB
        • LYŽIARSKY VÝCVIK 7AB

          LYŽIARSKY VÝCVIK  13. 2. – 19. 2. 2019

                         Päť dní lyžiarskeho výcviku je za nami a môžeme s radosťou skonštatovať, že naši siedmaci sú lyžiari!  Pravé a  ľavé oblúčiky sme si spestrili rôznymi súťažami.  Deti boli rozdelené do skupín a  každý deň museli vymýšľať heslo, ktoré sa týkalo činnosti toho dňa. Napokon najkrajšie heslo vytvorila 3. skupina ( Aďka Bohucká, Karolínka Matečková, Simka Hutirová):                

          Traja v skupine sme zostali

          pani učiteľku Kopilcovú sme nesklamali.

          Pani učiteľka nás na vlek poslala

          lebo z nás nervy dostala.

          Vo štvrtok na Valentína sme si všetci pomaľovali tváre srdiečkami. V tento deň bola aj súťaž o najstrapatejší účes pod prilbou - vyhrala Linda Hysenajová.  V pondelok nás čakal karneval a veľmi milo nás prekvapilo, že úplne všetci sa zamaskovali a do autobusu nám ráno nastupovali mačičky, pirát, motýľ, lienka, spachtoš v pyžame, múmie, Dracula, smrtka , tetka, domino a iné pekné masky.  Za najkrajšie masky si deti vybrali smrtku – Vanesku Žilincovú, Draculu - Kristiána Jurkyho a tetku - Lenku Kazimierovú.

                        V utorok vyvrcholil výcvik pretekmi v slalome. Keďže bolo chlapcov málo, vyhodnotili sme iba toho najlepšieho a to bol Adam Ptačin.  Dievčenský slalom skončil nasledovne:

          1. miesto:           Jagelková Rebeka

          2. miesto:           Štajerová Lenka

          3. miesto:           Firicová Júlia

          Každý rok sa o nováčikov na svahu stará p. učiteľka Kopilcová, ktorej vizitkou sú nové vysmiate tváričky na vleku a na svahu. Tento rok si za “skokana“ (najväčšie zlepšenie) vybrala Karolínku Matečkovú. Tých lepších lyžiarov mala na starosti p. uč. Babinská a tých najlepších zdokonaľovali p. uč. Kormaňáková a p. uč. Poljaková.

          Hotelu Kristína ďakujeme za starostlivosť o naše brušká a za dovoz ďakujeme klasicky firme KA&LO z Lokce, SKI Zábava a p. Virličovi ďakujeme za požičanie výstroja, výborne pripravené podmienky na lyžovanie a preteky a pánbožkovi za superpočasie počas celého výcviku.

          (bab)    

          viac fotografií vo fotoalbume v časti ŠKOLSKÝ ŠPORT 2018-19

      • VLASTIVEDA U ŠTVRTÁKOV
        • VLASTIVEDA U ŠTVRTÁKOV

          Zážitková vlastiveda
          Krásu slovenských krojov dnes obdivujeme už len pri výnimočných udalostiach. Štvrtáci na Výhone mali takúto príležitosť v stredu na vlastivede. Pripravili si zážitkové vyučovanie. Do školy doniesli myjavský, trnavský a hruštínsky kroj. Zhovárali sa o tom, čo všetko sa dá z kroja vyčítať. Kto kroje šil, ako sa udržiavali, čo je čepiec, parta, oplecko... Deti sa cez zážitok veľa dozvedeli a téma ich zaujala.

          (Miš)

      • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA
        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 14.2.2019 sa v ZŠ Komenského v Námestove konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali tri žiačky. V kategórii 7.roč Barbora Vlžáková so ziskom 92 bodov obsadila 1.miesto, v kat. 8.roč. Kristína Veselovská skončila druhá, keď od víťazky ju delil jediný bod a v kategórii 9.roč. bola úspešná riešiteľka Vanesa Dudášiková. V konkurencii 21 deviatakov obsadila 6.miesto. Pre nezáujem žiakov 6.ročníka sme túto kategóriu poprvýkrát neobsadili.. Barborka a Kristínka postupujú do krajského kola, ktoré bude v Martine. Budeme im držať palce, aby sa im darilo. Dievčatá pripravovala p.uč. D.Kubániová. 

      • VALENTÍNKA
        • VALENTÍNKA

          Tento rok sa naši žiaci opäť mohli zapojiť do kreatívnej súťaže - VALENTÍNKA. Ich úlohou bolo vytvoriť srdce alebo vymyslieť básničku. Z 27 "Valentínok" porota vybrala 5 najkrajších. Ich autori sú:

          Barborka Vlžáková (7.A)

          Janko Martvoň (7.A)

          Karolínka Matečková a Timea Mišániková (7.B) 

          Monika Kľusková a Barborka Hnojčíková (7.A)

          Anetka Romanová a Vaneska Ľubeková (5.B) 

          Všetci zúčastnení získali žolíka a sladkú odmenu. Víťazi boli odmenení aj drobnými vecnými cenami.

          (radz)

      • STOP PLASTOM
        • STOP PLASTOM

          Naši prváčikovia z 1.A vnímajúc alarmujúci stav našej planéty Zem z hľadiska jej znečistenia sa  rozhodli odštartovať projekt "Stop plastom". Urobili tak prvý krok projektu: v dňoch 11. a 12. 2. 2019 vykonali kontrolu separovania odpadkov v jednotlivých triedach. 

          Zistili, že nie všetky odpadky patria do komunálneho odpadu a názornými ukážkami poučili o tom aj ostatných žiakov školy ZŠ Výhon.

          Ďalšiu kontrolu a nové nápady a tipy ako prestať používať plasty v každodennom živote prisľúbili o 2 týždne.

          Monika Stieranková

      • RIZIKÁ INTERNETU
        • RIZIKÁ INTERNETU

          „Riziká internetu a mobilnej komunikácie“

                     Internet možno považovať za jeden z najväčších fenoménov súčasnej doby. Nielenže sa zvyšuje počet ľudí, ktorí internet využívajú, ale čoraz viac sa znižuje ich veková hranica. Internet je pre dnešné deti bežnou súčasťou života. Prináša nielen plusy, ale hrozia i rôzne riziká. Dňa 13.2. sa uskutočnila beseda zameraná na riziká internetu pre štvrtý ročník. Beseda bola spojená s rôznymi aktivitami (kvíz, práca v skupinách, tvorba pravidiel...) zameranými na bezpečné používanie internetu. Za spoluprácu pri preventívnej starostlivosti o žiakov ďakujeme CPPPaP v Námestove

          (M+M)

           

          beseda v 4.A

          beseda v 4.B

      • ŠKOLSKÝ PLES
        • ŠKOLSKÝ PLES

          V sobotu 2.2.2019 sa vďaka aktívnym členom Rodičovského združenia pri ZŠ Hruštín uskutočnil tradičný školský ples. Zabaviť sa prišlo takmer 200 ľudí.  Program plesu okrem iných obohatilo  osem odvážnych deviatakov, ktorí si pod vedením p. uč. Lýdie Žilincovej nacvičili a aj dôstojne  odprezentovali tanečné kreácie na ľudovú nôtu.  Neskôr vystúpili aj žiaci tanečného odboru súkromnej ZUŠ Jánoš, ktorí s vystupovaním majú bohaté skúsenosti  a ako vždy, tancovali perfektne.

          Vďaka bohatej tombole hostia neváhali  zainvestovať  svoje peniaze  do  tombolových lístkov, čím  zároveň navýšili zisk, ktorý poputuje na účet Rodičovského združenia. Z tohto účtu   sú hradené položky spríjemňujúce školské prostredie i školský život žiakov, či  skvalitňujúce výchovno –vzdelávací  proces.

          V mene našej školy vyslovujeme veľké ĎAKUJEM všetkým sponzorom, plesajúcim, pani kuchárkam z MŠ za chutné pokrmy,  aktívnym rodičom, ktorí  ples pripravili aj realizovali a samozrejme aktuálnej  predsedníčke Rodičovského združenia Janke Žilincovej, ktorá sa úspešne postarala o to, aby sa každému na plese páčilo.  

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

           Dňa 7.2.2019 sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Našu školu reprezentovala pätica žiakov - všetci sa stali úspešnými riešiteľmi, podarilo sa nám zvíťaziť v kategórii F (piataci) - Matúš Slaničan nechal za sebou ďalších 23 súťažiacich a vyhral s 10-bodovým náskokom, Vanesa Ľubeková bola 4. o bod za 2. a 3.miestom, Marcela Martvoňová obsadila 9.miesto. 

          V kategórii E (8.-9.roč.) bola Laura Vošková na 4.mieste s rovnakým poštom bodov ako žiačka na 3.mieste (jediná ôsmačka spomedzi prvých siedmich) , Lukáš Kompan bol 12. Pripravovali PhDr. H.Martvoňová a Mgr. J.Kopilcová. Ďakujeme vyučujúcim i žiakom za dobrú prípravu na olympiádu a blahoželáme Matúšovi ku krásnemu výsledku.

      • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL SŽ
        • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL SŽ

          Dňa 8.2.2019 sa v našej telocvični uskutočnil florbalový zápas - kvalifikácia na okresné kolo vo florbale SŽ. Naši chlapci si poradili so ZŠsMŠ Lokca 7:1 a postúpili na OK, ktoré bude 28.2.2019 v Mútnom.

          Blahoželanie patrí: M.Kampošovi, V.Baraniakovi, T.Zemenčíkovi, P.Šeligovi, J.Mikulášovi, D.Jašicovi, L.Kaprálikovi, R.Vlžákovi, S.Šalatovi, T.Špaglovi, R.Hnojčíkovi, P.Melekovi.

      • MAJSTROVSTVÁ SVETA V BIATLONE
        • MAJSTROVSTVÁ SVETA V BIATLONE

           V šprinte kadetiek (na 6 km) sa na MSJ v Osrblí presadila slovenská biatlonistka, naša bývalá žiačka Zuzka Remeňová, keď obsadila 10. priečku, 1:13,6 min za zlatou Nórkou Maren Bakkenovou.  Zuzka upútala najskôr bezchybnou streľbou ležmo, na medzičase hneď po nej bola 12-ta a keď k nej pridala ďalšiu čistú streľbu v stoji, siahala priebežne na 7. priečke na umiestenie v top desiatke, od bronzovej priečky ju delilo len 9,4 sekundy. Aj keď sa napokon v cieli zaradila na 10. miesto, postarala sa dosiaľ o najvýraznejšie umiestenie slovenských mladých biatlonistov v Osrblí. Blahoželáme! Majke Remeňovej sa až tak nedarilo a po piatich netrafených terčoch skončila na 60.mieste. Nevadí, nabudúce bude lepšie!

      • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA
        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          Vo štvrtok 24.1. sa v Námestove konalo okresné kolo v matematickej olympiády M5 a M9. Medzi deviatakmi sme nemali zastúpenie, medzi piatakmi áno - Michaela Jurčigová obsadila s  8 bodmi 4.-6.miesto spomedzi 17 súťažiacich. Iba bod jej chýbal na 3.miesto aj k získaniu úspešného riešiteľa. Pripravovala p.uč. J.Červeňová. Ďakujeme za dobrú reprezentáciu školy a veríme, že o rok sa Miška presadí.

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

          Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími druhákmi, tretiakmi a štvrtákmi  už pozná víťaza. Všetkovedkom školy  sa medzi 29 prihlásenými žiakmi stala Gréta Snováková (2.B).

          Titul Všetkovedko získali: Viktória  Kľusková (2. B),  Matúš Hutár (2. A), Jozef  Firic (4. A), Lucia Ľubeková (4. A),  Hana Stieranková (4. B).

          Všetkovedkovými  učňami sa stali ostatní súťažiaci.  

          Pri príležitosti 10. narodenín Všetkovedko vymyslel súťaž o najvtipnejšiu básničku, pesničku, obrázok či fotografiu. Ocení jednotlivcov, skupiny, ale najviac by sa potešil, keby išlo o spoločné dielo detí z celej triedy.  Na konci súťaže vyžrebuje päť výtvorov a ich autorom (triedam, jednotlivcom alebo skupinám) pošle pekné ceny.
          Všetky blahoželania bude postupne zverejňovať na svojej internetovej stránke.

          (pol)

        • RADY RODIČOM

          V novinách Oravsko č.4/2019 je uverejnený článoček s radami pre rodičov. Ide o tresty za zlé známky na vysvedčení. Ponúkame znenie článku:

      • MEDZITRIEDNY TURNAJ VO VYBÍJANEJ
        • MEDZITRIEDNY TURNAJ VO VYBÍJANEJ

              Dňa 29.1.2019  začal v telocvični medzitriedny turnaj vo vybíjanej mladších žiačok. Odohrali sa zápasy v skupine A medzi triedami 4.A, 5.A a 6.A. V prvom zápase šiestačky vyhrali so štvrtáčkami 10:1. Šiestačky prekvapila hra piatačok, ktorým  sa podarilo vyhrať v prvom polčase s dvojbodovým rozdielom. Druhý polčas sa piatačky rozbehli a šiestačkám vybili dokonca aj kapitánku (6.A-5.A: 5:8). Posledný zápas v skupine hrali piatačky proti štvrtáčkam. Očakávalo sa veľké víťazstvo piatačok. Opak bol pravdou. Obe triedy bojovali do poslednej chvíle. Napokon vyhrali piatačky 10:8 aj vďaka Zuzane Hojovej, ktorá je zatiaľ najlepšia vybíjajúca. Postupujú žiačky tried 5.A, 6.A do semifinále, ktoré sa koná v utorok 12.2. o 13:30. V utorok na budúci týždeň hrajú ich súperky z B tried, tiež o 13:30.

          bab

      • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE
        • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE

          V telocvični ZŠ Hruštín sa 25.1.2019 uskutočnilo okresné kolo v stolnom tenise družstiev. Zabezpečili si na ňom účasť víťazi kvalifikačného kola - ZŠsMŠ Novoť, CZŠ Námestovo, CZŠ Sihelné a domáca ZŠ Hruštín.

          Hralo sa systémom každý s každým - štvorhra a 9 dvojhier.

          Výsledky:

          ZŠ Hruštín - CZŠ Sihelné 10:0

          ZŠsMŠ Novoť - CZŠ Námestovo 9:1

          ZŠ Hruštín - ZŠsMŠ Novoť 7:3

          CZŠ Námestovo - CZŠ Sihelné 7:3

          ZŠ Hruštín - CZŠ Námestovo 10:0

          ZŠsMŠ Novoť - CZŠ Sihelné 7:3

           

          Poradie: 1. Hruštín ( postup na krajské kolo 12.3.2019 v Čadci), 2. ZŠsMŠ Novoť, 3. CZŠ Námestovo, 4. CZŠ Sihelné

          Ďakujeme za dobrú reprezentáciu našej školy Vašovi Baraniakovi, Paťovi Šeligovi a Dávidovi Jašicovi.

      • VÝSLEDKY TESTOVANIA T5
        • VÝSLEDKY TESTOVANIA T5

          Výsledky Testovania T5, ktoré sa uskutočnilo 21.11.2018:

          5.A - testovaných 16 žiakov

          SJaL - 68,1%

          MAT - 75,2%

          5.B - testovaných 18 žiakov

          SJaL - 64,6%

          MAT - 67,6% 

          SPOLU: SJaL - 66,3% ( o 7,9% lepšie ako priemer v SR)

                         MAT - 71,2% ( o 11,9% lepšie ako priemer v SR)

          Najúspešnejší žiaci v testovaní:

          SJ - Matúš Slaničan - 96,7%, Klára Teťáková, Marcela Martvoňová - 93,3%, Michaela Jurčigová, Vanesa Ľubeková - 86,7%

          MAT - Michaela Jurčigová - 100%, Matúš Slaničan, Matúš Tomáň - 96,7%, Marcela Martvoňová - 93,3%, Klára Teťáková, Filip Voška, Juraj Fendek - 90%

          Ďakujeme za pekný výsledok žiakom, ich vlaňajším pani učiteľkám Mgr. Slávke Brňákovej, Mgr. Márii Poljakovej a za zopakovanie súčasným - PhDr. Helene Martvoňovej, Mgr. Darine Kubániovej, Mgr. Jarmile Červeňovej a Mgr. Jane Kopilcovej.