• Novinky

        • ŽIACKY PLES

          Vo štvrtok 1.februára  sa konal ďalší, už IV. ročník školského  plesu.  Viac ako 90 slávnostne  oblečených  žiakov  malo možnosť veľmi  dobre  sa zabaviť, zatancovať si / s metlou aj bez nej/ alebo  vyhrať zaujímavú  tombolu.  O organizáciu tohtoročného plesu sa tradične postarali deviataci. Ich zodpovedný prístup, ale tiež vzorné správanie všetkých zúčastnených vyvolalo pohodu a úsmev na tvárach všetkých  pozvaných hostí – učiteľov aj p. kaplána. Verím, že akcií, kedy sú spokojní učitelia aj žiaci, bude stále viac. ( viac foto vo Fotoalbume)

          (šal)

      • OKRESNÉ KOLO V ST. TENISE DRUŽSTIEV
        • OKRESNÉ KOLO V ST. TENISE DRUŽSTIEV

          Výsledky

          okresného kola v stolnom tenise družstiev žiakov ZŠ v šk. roku 2017/2018

           

           

          Žiaci

           

          1. ZŠ Mútne – ZŠ Hruštín                     0:10
          2. ZŠ Rabča  - ZŠ Rabčice                    7:3
          3. ZŠ Or. Lesná – Mútne                       10:0
          4. ZŠ Rabča – ZŠ Hruštín                     0:10
          5. ZŠ Or. Lesná – ZŠ Rabčice               10:0
          6. ZŠ Mútne – ZŠ Rabča                       0:10
          7. ZŠ Or. Lesná – ZŠ Hruštín                8:2
          8. ZŠ Mútne – ZŠ Rabčice                    2:8
          9. ZŠ Or. Lesná – ZŠ Rabča                  9:1
          10. ZŠ Hruštín – ZŠ Rabčice                  9:1

          Naše družstvo reprezentovali: Dávid Jašica, Patrik Šeliga, Václav Baraniak. Sprievod v Rabči im robil skúsený tréner Milan Jašica st. Blahoželáme k výsledkom i k 2.miestu. Na krajské kolo do Čadce postupuje iba víťaz - ZŠ Or. Lesná.

           

          Tabuľka:

          1. ZŠ Or. Lesná        4          4          0          0          8
          2. ZŠ Hruštín           4          3          0          1          6
          3. ZŠ Rabča             4          2          0          2          4
          4. ZŠ Rabčice          4          1          0          3          2
          5. ZŠ Mútne             4          0          0          4          0
      • ŠALIANSKY MAŤKO
        • ŠALIANSKY MAŤKO

          V utorok 25.1.2018 sa v CVČ Námestovo konala okresná prehliadka v prednese povesti - Šaliansky Maťko.  V III.kategórii (7.-9.roč.) nás reprezentovala žiačka 7.A Majka Kľusková. Napriek tomu, že sa neumiestnila na stupňoch víťazov, ďakujeme za reprezentáciu školy i za chuť zúčastniť sa súťaže napriek zdravotnej indispozícii. Pripravovala p.uč. Vlžáková.

      • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA 5
        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA 5

          Dňa 24.1.2018 sa v Námestove konalo okresné kolo Matematickej olympiády pre 5.roč. Z našej školy sa ho zúčastnili dvaja žiaci 5.B triedy - Samko Teťák získal 6 bodov a obsadil 14.-16.miesto z 21 súťažiacich, Bibka Snováková získala 9 bodov a obsadila 7.-9.miesto. Zároveň jej 9 bodov stačilo nato, aby sa stala úspešnou riešiteľkou. Obidvom súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy, p.uč. Halmešovi za prípravu a pani K.Snovákovej za sprevádzanie detí na súťaž. 

      • ŠKOLSKÝ PLES 2018
        • ŠKOLSKÝ PLES 2018

          V sobotu 13. januára 2018  sa v kultúrnom dome konal  tradičný  školský ples.                    

           O príjemnú atmosféru sa  už pri vstupe  postarala  ľudová hudba  z Terchovej, elegantný  úvodný   tanec  predviedli   žiaci  9. ročníka  a ZUŠ Jánoš   svojím programom nadviazala na  ľudovú nôtu z úvodu. Do tanca hral DJ Venca a vystúpila aj hudobná  skupina The Cellmates z Bratislavy.

          Pani kuchárky zo školskej  jedálne  pripravili zážitok pre chuťové poháriky  a oči účastníkov plesu  určite zajasali pri pohľade na bohatú tombolu, ktorú od  sponzorov zabezpečili rodičia.

              Možnosť zabaviť sa využilo  160 rodičov  a  priateľov školy. Spomienky na ples im  zhmotnia fotografie, ktoré  boli zhotovené na  počkanie vo „fotobúdke“.  

          Akciu opäť organizačne zastrešila p. Katarína Snováková, ktorej aj touto cestou ďakujeme.

           Zisk z plesu poputuje na účet Rodičovského združenia pri ZŠ Hruštín.

      • TESTOVANIE 5 - porovnanie
        • TESTOVANIE 5 - porovnanie

          Po zverejnení výsledkov Testovania 5 sa môže naša škola porovnať s celoštátnym priemerom. Toto porovnanie vyznieva priaznivo,  ZŠ Hruštín je v T5 nadpriemerná.

          45 080 piatakov v rámci Slovenska dosiahlo nasledovný priemer:

          MAT - 64,7% ( Žilinský kraj 69,3, ZŠ Hruštín 71,5%)     + 6,8%

          SJL - 62,8% ( Žilinský kraj 65,2%, ZŠ Hruštín 68,3%)   + 5,5%

          Najlepšie výsledky v testovaní dosiahli žiaci v Bratislavskom kraji, najslabšie v Košickom kraji.

      • TESTOVANIE T5 - oficiálne výsledky
        • TESTOVANIE T5 - oficiálne výsledky

          Dňa 22.11.2017 sa uskutočnilo celoslovenské  TESTOVANIE PIATAKOV (T5) zo Sj a M. Zúčastnilo sa ho aj 36 našich piatakov, ktorí dosiahli nasledovné výsledky:

          SJ     - 68,33%  ( 5.A - 69,0%; 5.B - 67,9%)

          MAT  - 71,5%  ( 5.A 68,6%; 5.B - 73,85%)

          Najlepšie výsledky dosiahli:

          SJ - A.Šeligová - 100%, B.Snováková, N.Jurovčíková - 96,66%, V.Vyskočová, S.Teťák - 93,33%

          MAT - A.Šeligová, A.Martvoň -100%, B.Snováková, S.Špaglová - 93,33% , L.Drígeľ, S.Teťák, M.Tomáň, N.Jurovčíková, J.Korytiak, G.Zemenčíková - 90%

          Žiakov vo 4.ročníku vyučovali p.uč. PaedDr. M.Šalatová a PaedDr. Ľ. Žilincová.  Ďakujeme za pekné výsledky.

      • KVALIFIKÁCIA NA OK V STOLNOM TENISE
        • KVALIFIKÁCIA NA OK V STOLNOM TENISE

          Včera (15.1.2018) sa v telocvični ZŠsMŠ Lokca uskutočnila kvalifikácia na okresné kolo v stolnom tenise družstiev. Naše družstvo v zložení Dávid Jašica, Vašo Baraniak a Paťo Šeliga si ľahko poradilo so svojimi súpermi z Lokce (9:1) aj z Brezy (10:0) a postúpilo na okresné kolo. Blahoželáme! OK sa odohrá 26.1.v Námestove a čakajú nás tam traja víťazi ďalších kvalifikačných kôl.

      • OZNAMY - TELOCVIČŇA
        • OZNAMY - TELOCVIČŇA

          Oznamujeme záujemcom o športovanie v telocvični ZŠ, že od 1.1.2018 došlo k zmene správcu telocvične.  Pri objednávaní kontaktujte pána Matúša Očkajáka, tel. 0902 614 298 ( je možné aj cez facebook).

          Ďakujeme doterajšiemu správcovi Mgr. Gabrielovi Tokárovi za 11-ročné služby v správe telocvične. 

      • VÝMENA LÁMP V TELOCVIČNI
        • VÝMENA LÁMP V TELOCVIČNI

          V sobotu 16.12.2017 boli v telocvični ZŠ vymenené 3ks lámp. 11 rokov používania sa prejavilo a postupne "odišli" 3 svietidlá, ktoré bol vzhľadom na výšku cca 10m problém vymeniť. Vďaka pomoci p. Miroslava Babinského z Babína, ktorý zapožičal a postavil lešenie, p. Miroslava Kupčuláka (odb. elektrikárske práce) a členov HTK ( pomocné práce pri stavbe lešenia a manipulácii s ním) svieti všetkých 25 svetiel. Ďakujeme!

      • XI.VIANOČNÉ TRHY
        • XI.VIANOČNÉ TRHY

          V piatok 15.decembra 2017 zažili návštevníci XI.ročníka vianočných trhov v kultúrnom dome v Hruštíne tradične krásnu predvianočnú atmosféru. Predaj všakovakého tovaru od našich žiakov a učiteľov, domácich ale aj iných trhovníkov spestril kultúrny program detí z MŠ a ZŠ, výborná chuť čaju, punču, vareného vínka, oblátok, medovníčkov, chleba s masťou a cibuľou a kapustnice. Ďakujeme organizátorom ( ZŠ Hruštín, Obec Hruštín) za prípravu tejto akcie, ktorá potešila veľký počet návštevníkov.

      • TALENTY PRE MIKULÁŠA
        • TALENTY PRE MIKULÁŠA

                V deň sv. Mikuláša sa v kultúrnom dome zhromaždili všetci žiaci našej školy, aby spoločne privítali patróna detí sv. Mikuláša aj so svojimi anjelmi. Postupne mu predviedli svoje pesničky, scénky, tance, vinše. Prestávky medzi jednotlivými blokmi vyplnili zábavné súťaže, ktoré si pre mladších spolužiakov pripravili deviataci. Deti si mohli kúpiť aj niečo v burze a podporiť tak dobrú vec. Program sa všetkým páčil ( aj pánovi starostovi a pánovi kaplánovi), všetkým, ktorí sa oň pričinili ( výzdoba, účinkujúci, pripravujúci, moderátori, réžia, ozvučenie, stanovištia, príjemné prostredie) srdečne ďakujeme a veríme, že tradícia spoločnej akcie (Mikuláš + talentárium) pretrvá aj do budúcnosti. V závere boli deti odmenené sladkosťami, za ktoré ďakujeme nášmu zriaďovateľovi - Obci Hruštín.

          (viď fotogalériu Školský rok 2017-18)

      • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA
        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 30.11.2017 sa v SOŠ - T Námestovo uskutočnilo regionálne kolo technickej olympiády okresov Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín. Našu školu reprezentovali v kategórii A - družstvá: Kristián Očkaják a Jozef Žilinec, v kategórii B - jednotlivci: Lukáš Kaprálik. Lepšie sa darilo Lukášovi, ktorý v rámci námestovského okresu skončil na 2. mieste. Blahoželáme a všetkým trom žiakom, ktorých pripravoval p.uč. Halmeš, ďakujeme za reprezentáciu školy.

      • OLYMPIÁDA SJ
        • OLYMPIÁDA SJ

          Dňa 29.11.2017 sa v CVČ Maják v Námestove uskutočnila olympiáda SJ pre žiakov 8. a 9.ročníka. Našu školu reprezentovala žiačka 9.B Zuzka Martvoňová, ktorá v konkurencii 18 súťažiacich obsadila veľmi pekné 3.miesto. Blahoželáme! Rovnako ďakujeme aj p.uč. Anne Brišovej za prípravu na túto súťaž.

      • TRETIACI V ŽILINE
        • TRETIACI V ŽILINE

          Skutočné divadlo, javisko, kulisy, herci v krásnych kostýmoch, bábky a nezabudnuteľný autentický zážitok. Takýto bol utorok (28.11.) pre  tretiakov. V Bábkovom divadle Žilina si pozreli inscenáciu Hlbokomorské rozprávky podľa knihy Moniky Kompaníkovej. Deti cez herecké výkony zakúsili krásu fascinujúceho sveta hlboko pod morskou hladinou. Príbeh ryby Biby a hada Rada poukázal na silu skutočného priateľstva, na pomoc druhým a vyrovnanie sa s handicapom.  Výlet do Žiliny splnil výchovný i edukačný cieľ. Deti si zážitkom rozšírili vedomosti z vlastivedy. Cestovné, vstupné i malú sladkosť uhradil sponzor. Srdečne ĎAKUJEME!

        • FLORBALOVÝ TURNAJ SŽ

          Dňa 21. 11. 2017 sa v telocvični ZŠ Hruštín odohrali semifinálové a finálové zápasy vo florbale starších žiakov. Semifinále si proti sebe zahrali žiaci triedy 7.B a 8.A, kde sa tešili z víťazstva žiaci 7. ročníka. Druhé semifinále hrali žiaci 9A-9B. Rozhodlo až predĺženie, kde
          šťastný gól vsietil Lukáš Šeliga (9. A). O 3. miesto bojovali žiaci 9.B a 8.A. Úspešnejší boli žiaci 9.B. Vo finále sa nováčikom súťaže, žiakom 7.B, nepodarilo prekvapiť a podľahlii žiakom 9.A triedy. 
          Tento rok sa najlepším strelcom stal MAREK MAKÚCH z 9.B, ktorý nastrieľal 16 gólov.
          Umiestnenie:
          1. miesto: 9.A
          2. miesto: 7.B
          3. miesto: 9.B

      • TESTOVANIE T5
        • TESTOVANIE T5

          V stredu 22.11.2017 absolvovalo 36 piatakov celoslovenské testovanie zo slovenského jazyka a matematiky. Výsledky testovania budú známe neskôr.

      • Biblický kvíz
        • Biblický kvíz

          Dňa 16. 11. 2017 sa konal biblický kvíz pre 6. ročník. Súťažili štyri trojčlenné družstvá, ostatní šiestaci aj s triednymi učiteľkami povzbudzovali.

          Po úvodnej modlitbe, v ktorej žiaci poprosili o pomoc Ducha Svätého, si súťažiaci zmerali sily v piatich kolách, kde ukázali vedomosti o Svätom písme, sv. omši, biblických postavách, sviatkoch a našom kostole.

          Pri niektorých úlohách sa trochu potrápili, pri iných zasmiali. Nakoniec iba o jeden bod zvíťazilo družstvo zo 6. A v zložení Barborka Hnojčíková, Aďka Bohucká a Vaneska Žilincová. No ani jedno družstvo sa za svoje vedomosti, snahu a zápal pri súťaži nemuselo hanbiť.

          Všetkým patrí poďakovanie za ochotu venovať svoj voľný čas a dozvedieť sa niečo nové, prípadne zopakovať vedomosti z náboženstva z predchádzajúcich ročníkov.

          Víťazom blahoželáme!

          (bri)

      • ZMENA V ŠKOL. PORIADKU
        • ZMENA V ŠKOL. PORIADKU

          Na základe rozhodnutia pedagogickej rady dochádza k zmene v školskom poriadku - ak žiak vymešká v jednom polroku 30% a viac vyučovacích hodín z jedného predmetu, bude mu navrhnuté komisionálne preskúšanie. Prosím zobrať túto skutočnosť na vedomie.