• Novinky

        • KURT PRI ZŠ HRUŠTÍN

          Tenisový rok končí, tenisti prechádzajú do hál a telocviční. Náš kurt po rekonštrukcii čaká na "uľahnutie", aby sme ho na jar mohli naplno využívať - všetci záujemcovia o "biely" šport. Prinášame vám krátku rekapituláciu, ako sme kurt budovali, prišli oň a znova s pomocou obce obnovili. Nech sa vám dobre pozerá...

      • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM
        • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

          Tretí novembrový týždeň sa v ZŠ Výhon konal Týždeň boja proti drogám. Žiaci mohli stráviť svoj voľný čas v škole. V pondelok to boli prváci, ktorí mali hravé popoludnie. Učili sa pravidlá hier, no i prehrávať. V stredu sa stretli tretiaci, ktorí si zatancovali a tiež objavovali tajomstvá školskej knižnice. Štvrtáci sa už niečo dozvedeli i o návykových látkach a porozprávali sa o rôznych závislostiach. Posledný vyučovací deň štvrtok sa tak stal zdrojom nových vedomostí pre štvrtákov. Veríme, že tento týždeň splnil svoj účel, čo bolo vidieť na spokojných tvárach našich žiakov.

          ĽŽ

        • INTERNETOVÁ GEO OLYMPIÁDA

          Vo štvrtok 7.12. sa deviatačky Zuzka GáborováZuzka  Martvoňová  zúčastnili internetovej olympiády z geografie. Ich úlohou bolo vyriešiť 30 úloh v priebehu max. 35 minút.  Tejto súťaže sa zúčastnilo 1843 detí z celého Slovenska, z nich časový limit stihlo 1723. Celkové poradie bolo určené nielen správnosťou odpovedí, ale aj rýchlosťou vypracovania. Teší nás, že v rámci Slovenska skončila Zuzka Gáborová so stratou jedného bodu na vynikajúcom 15. mieste a Zuzka Martvoňová na 60. mieste. Ešte lepšie výsledky dosiahli vo svojej kategórii – nad 14 rokov, kde súťažilo 478 žiakov.  Tu bola  Zuzka G. na 8. mieste a Zuzka M. na 31. mieste. Obom Zuzkám blahoželáme a ďakujeme za takú peknú reprezentáciu školy.

          (kop)

      • Exkurzia Terchová a Stará Bystrica
        • Exkurzia Terchová a Stará Bystrica

          Sprostredkovanie a praktické osvojenie učiva o Žilinskom kraji si mohli naši štvrtáci vyskúšať v piatok 10.11.2017 na exkurzii. Videli pohoria, rieky, obce, mestá,  pamiatky, expozíciu Jánošík Terchová i amfiteáter nad Bôrami, ktoré sú obsahom učiva vlastivedy a prírodovedy. Zdolali výstup na rozhľadňu Terchovské srdce, Medvedí náučný chodník, prehliadku kostola sv. Cyrila a Metoda či terchovský drevený betlehem. V Starej Bystrici spoznali slovenský orloj. Žiaci nachodili 7,8 km (11 000 krokov) a prešli kus nášho kraja aj vďaka Obci Hruštín, ktorá nám uhradila náklady na dopravu. Ďakujeme, exkurzia sa nám páčila.

          (pol)

      • EXKURZIA PRVÁKOV DO KNIŽNICE
        • EXKURZIA PRVÁKOV DO KNIŽNICE

          V utorok 14. 11. 2017 mali naši prváci netradičné vyučovanie v knižnici v Dolnom Kubíne. Táto návšteva sa pre nich stala motiváciou k tomu, aby sa čo najrýchlejšie naučili čítať písmená, a tak mohli objavovať tajomstvá rozprávok. Už teraz sa tešia, že si budú môcť prečítať mnoho zaujímavých knižiek, ktoré si tam vyhliadli. Teta Alenka im prečítala rozprávku, porozprávala o hlavných postavách z knižiek i zaujala farebným padákom. Vypočuli si rozprávku o mackovi a tiež o cisárových nových šatách. Do knižnice sa chcú opäť vrátiť, keď budú vedieť čítať.

          ĽŽ

      • Dôležité upozornenie
        • Dôležité upozornenie

          Vážení rodičia, 

          iste Vám záleží na tom, aby sa Vaše dieťa vrátilo domov zo školy, resp. z krúžku alebo ZUŠ v poriadku a zdravé. Môžete k tomu významne prispieť už tým, že mu zabezpečíte prilbu, svetlo na bicykel, reflexné prvky. Veľa žiakov chodí na poobedňajšie akcie (krúžky, ZUŠ) na bicykli. Trebárs na 15,oo prídu vysmiati, bez prilby, bez reflexných prvkov... teraz sa dni krátia, keď skončia o 17,oo činnosť, je už tma. Až ma mrazí, keď si pomyslím, čo všetko sa im môže cestou domov pritrafiť - neosvetlení, bez prilby sa môžu stať ľahko obeťou na ceste, môžu spôsobiť ujmu sebe i vodičom, ktorí ich zbadajú neskoro. Prevencia je to najjednoduchšie, čo môžete pre svoje deti urobiť. Nepodceňujte to, prosím. 

      • RIZIKÁ INTERNETU
        • RIZIKÁ INTERNETU

          „Riziká internetu a mobilnej komunikácie“

          Internet a mobilné technológie sa stávajú každodennou a neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Okrem plusov však hrozia i rôzne riziká. Vďaka besede, ktorá sa uskutočnila 5.12., sa naši štvrtáci naučili týmto rizikám predchádzať, dostatočne sa brániť v prípade ich vzniku a bezpečne sa pohybovať v kyberpriestore tak, aby im nehrozilo žiadne nebezpečenstvo. Beseda bola pre žiakov pútavá a zaujímavá. Za spoluprácu pri preventívnej starostlivosti o žiakov ďakujeme CPPPaP v Námestove

          (brn)

      • ŠKOLSKÝ TURNAJ MŽ VO FLORBALE
        • ŠKOLSKÝ TURNAJ MŽ VO FLORBALE

          Včera sa v telocvični ZŠ skončil školský turnaj MŽ vo florbale. Bojovné zápasy určili toto poradie:

          1.6AB (spojené dve triedy kvôli malému počtu chlapcov),

          2. 5B

          3. 5A

          4. 4A

          5. 4B trieda

          Najlepší strelec bol Kristián Jurký so 14 gólmi. Víťazom blahoželáme! (pozri fotoalbum, Školský šport 2017-18) 

        • PÍŠU O NÁS...

          Žiačka 5.B triedy Bibiána Snováková dosiahla v tomto roku nemálo pekných umiestnení, čím si zaslúžila účasť na slávnostnom galavečere Slovenskej triatlonovej únie v Leviciach. Vo svojej kategórii  Žiačky nádeje A sa umiestnila na 1. mieste. Blahoželáme! 

        • PÍŠU O NÁS...

          Sme radi, že sa našim bývalým žiačkam Majke a Zuzke Remeňovým darí... k výsledku blahoželáme a budeme držať palce, aby aj v Paríži dosiahli dobrý výsledok.

      • KVÍZ O NEMECKY A ANGLICKY HOVORIACICH KRAJINÁCH
        • KVÍZ O NEMECKY A ANGLICKY HOVORIACICH KRAJINÁCH

          Vo štvrtok 26. októbra sa konal kvíz o krajinách, v ktorých sa hovorí po anglicky a nemecky. Trojčlenné družstvá  6. až 9. ročníka podporované svojimi spolužiakmi získavali body za každú správnu odpoveď v prvej časti kvízu, v jeho druhej časti sa o týchto krajinách dozvedeli  veľa zaujímavého – napríklad prečo sú švajčiarske nožíky červené, čo je trestné na nemeckých diaľniciach, koľko percent Írov je naozaj ryšavých...  Voľbou písmena, ktoré  označovalo správnu odpoveď  tiež navyšovali  svoje bodové konto. Po sčítaní získaných bodov  sa ukázalo, že 1. cenu – 1 kilogram cukríkov -  získalo družstvo 9. ročníka spolu so svojím publikom. Odmenení boli aj ostatní súťažiaci. Verím, že kvíz si získal svojich priaznivcov, ktorí sa  tešia na  jeho ďalšie pokračovanie.

          (šal)

      • MAKETY MOSTOV
        • MAKETY MOSTOV

           

          Krásne stavby mostov z dreva a kartónov za pomoci rodičov a kamarátov .

          Pekne, keď sa spojí práca rodičov a detí ( žiaci 4.B)

           

      • PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
        • PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          V pondelok 23.10.2017 sa v ZŠ Hruštín konalo plenárne rodičovské združenie (účasť 96 rodičov). Na úvod vystúpili žiaci 4.AB so svojím programom. Hospodárka rodičovského združenia J.Kupčuláková podala správu o hospodárení za uplynulý rok. Riaditeľ školy J.Kubáni predniesol informáciu o výsledkoch školy za vlaňajší školský rok, poukázal na úspechy, ktoré škola dosiahla, i na dosiaľ nesplnené projekty (multifunkčné ihrisko, rekonštrukcia WC chlapcov, školskej dielne, asistenti učiteľa). Predsedníčka Združenia rodičov K.Snováková informovala o pripravovanom ďalšom ročníku školského plesu, bol schválený rodičovský príspevok vo výške 10€ na dieťa. Po plenárnom sa konali triedne združenia. Stretnutie zvolených triednych dôverníkov bude v utorok o 17,oo v ZŠ Zamost.

      • VÝCHOVNÝ KONCERT
        • VÝCHOVNÝ KONCERT

             V utorok 24.10.2017 sa v kultúrnom dome v Hruštíne uskutočnili dva výchovné koncerty pre našich žiakov. Spoločnosť LET-art produktion (Boris Lettrich a spol.) zahrali pre žiakov I.stupňa predstavenie Dr.Zembolí. Deti sa interaktívnym spôsobom s pesničkami dozvedeli, aké dôležité je chrániť našu planétu, separovať zber, recyklovať... Žiaci II.stupňa mali vystúpenie s protidrogovou tematikou - Trinásta  komnata. Zistili, že bežné drogy - cigarety, alkohol sú veľmi nebezpečné, možno viac ako tvrdé drogy. Chrániť si svoje zdravie je pre mladého človeka podstatnejšie, ako prispôsobovať sa požiadavkám partie, predvádzať sa. Zdravie, rodina, láska, vzdelanie, priateľstvo, umenie - to sú tie pravé hodnoty, pre ktoré hodno žiť. Cieľom koncertu je priviesť mládež k zdravému životnému štýlu.  Ďakujeme  Borisovi Lettrichovi, Pavlovi Verčíkovi a Petrovi Miháľovi za hodnotný program. Dúfame, že ich snaha vysvetliť mladým, že trinástu komnatu je najlepšie nechať zatvorenú, nevyjde nazmar.

           

           

      • ŠIKOVNÝ TECHNIK
        • ŠIKOVNÝ TECHNIK

          Dňa 18.10.2017 sa v ZŠ a MŠ Rabčice uskutočnilo regionálne kolo  súťaže Šikovný technik. Našu školu reprezentovali dievčatá Gitka Tomáňová a Zuzka Šubjaková z 8.A.  Súťažiaci riešili logické úlohy  z fyziky, techniky, matematiky, anglického jazyka, dopravnej výchovy. Naše dievčatá skončili napokon na 2. mieste. Pripravoval p.uč. Halmeš. Blahoželáme.

           

      • EXKURZIA DO KNIŽNICE
        • EXKURZIA DO KNIŽNICE

               Dňa 17.10. 2017 sme (triedy 5.A a 5.B) cestovali do Oravskej knižnice Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Pani knihovníčka Alena Javorková nás pekne privítala a zaviedla do spoločenskej miestnosti, kde sme mali súťaž z literatúry, hlavne o spisovateľoch a knihách. Darilo sa trojici: Anastázia Šeligová, Adam Martvoň a Adam Sedlár. Potom sme kreslili zvyky a obyčaje na Orave, boli to predkreslené  ilustrácie z pripravovanej knihy. Na záver sme sa oboznámili so všetkými oddeleniami knižnice. Dozvedeli sme sa, kde aké knihy si môžeme požičať a akým spôsobom. Potom sme mohli nerušene nahliadnuť v detskom oddelení do kníh, ktoré nás zaujímali. Bolo výborne.

          Lenka Šeligová: V knižnici sa mi veľmi páčilo. Kúpila som si tam knihu. Chcela by som tam ísť aj na celý deň.

          Anastázia Šeligov: Pani Javorková nám dala prihlášky, aby sme si mohli urobiť preukaz. Aj ja som si zobrala prihlášku. Rada si odtiaľ požičiam knihy.

          Maroš Kompan : Bolo tam dobre. Mali sme aj súťaž z literatúry. Boli tam skôr názvy autorov alebo diel. Ukázali nám aj všetky oddelenia: detské, dospelácke a spoločné. Čítali sme knihy, ktoré boli super.

          Nina Jurovčíková : Najviac sa mi páčila detská literatúra, lebo tam bolo veľa knižiek pre deti. Mali sme aj súťaž, ktorá bola zábavná. Potom sme mali vymaľovať obrázky. V knižnici bolo super.

          Adam Sedlár, Jakub Šubjak a Miroslav Zemenčík: Hneď by sme si požičali aj 4 knihy. Niektorí sú aj členmi knižnice a vymenili si knihy za nové. Aj my sme si zobrali prihlášku. 

          Karin Baraniaková 5.B: Chcela by som sa poďakovať pani knihovníčke, lebo  pripravila pre nás super program, výborne to s nami zvládla, všetko bolo fakt zábavné. Ďakujeme.

      • FAREBNÝ DEŇ
        • FAREBNÝ DEŇ

          Farebná jeseň

           

                      Vo štvrtok 19. októbra navštívila ZŠ na Výhone pani Jeseň. Okrem toho, že priniesla krásne jesenné počasie, premenila deti na pestrofarebné listy. Prvákom dala šaty zelené, druhákom červené, tretiakom biele a štvrtákom oranžové. S témou jeseň pracovali deti na všetkých vyučovacích predmetoch.  Prostredníctvom rôznych edukačných aktivít si  zopakovali  poznatky o jeseni. Rozprávali, čítali, recitovali, kreslili, hľadali na internete. Vedomosti získavali i na vychádzke. Vyučovanie bolo veselé a zábavné. Pozrite si fotky v galérii.

          (mám)