• Novinky

      • VALENTÍNKY
        • VALENTÍNKY

          Do akcie "Vytvor valentínku..." sa zapojilo 9 žiakov. Porota vybrala a ocenila nasledovných:

          1.miesto - Júlia Firicová (5.B)

          2. miesto - Timea Mišániková (5.B)

          3. miesto - Kristína Ťasnochová, Tamara Radzová, Lucia Radzová  (7.B). Víťazi boli ocenení drobnými cenami, ktoré venovalo Združenie rodičov pri ZŠ Hruštín.

      • KVALIFIKÁCIA NA OK VO FLORBALE SŽ
        • KVALIFIKÁCIA NA OK VO FLORBALE SŽ

                Dňa 9. 2. 2017 sa v telocvični ZŠ Hruštín konala kvalifikácia do okresného kola vo florbale SŽ. Účastníci turnaja boli žiaci zo ZŠ Breza, ZŠ Lokca a ZŠ Hruštín.

          Výsledky: Hruštín – Breza   13:1

                            Lokca – Breza     11:2

                                        Hruštín – Lokca    5:3

          Poradie: 1. Hruštín; 2. Lokca; 3. Breza;      Do okresného kola postupuje iba víťaz.

             Ďakujeme za reprezentáciu Matúšovi Kopilcovi (najlepší strelec), Matúšovi Drígľovi, Romanovi Fendekovi, Danielovi Zajacovi, Matúšovi Kaprálikovi, Kristiánovi Očkajákovi, Marekovi Makúchovi, Andrejovi Kľuskovi  i Jarovi Kaprálovi. Ďakujeme za skvelú atmosféru v hľadisku, ktorú vytvorili  naši povzbudzujúci žiaci s pani učiteľkami.

          Držíme palce na okresnom kole, ktoré sa odohrá 21.3.2016 pravdepodobne v Rabči.

          (LS)

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

            Dňa 7.2.2017 sa v Námestove konalo okresné kolo geografickej olympiády.  Naši žiaci si počínali tradične úspešne - všetci piati sa stali úspešnými riešiteľmi.

          Výsledky: Adriána Bohucká (5A) - 7.miesto, Václav Baraniak (7A) - 5.miesto, Zuzana Gáborová (8A) - 3.miesto, Júlia Gáborová (9A) -2.miesto, Rastislav Kupčulák (5A) - 1.miesto!

          Žiakov pripravovali pani učiteľky J.Kopilcová a H.Martvoňová. Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a blahoželáme k dosiahnutým výsledkom.

           

      • ŠKOLSKÝ PLES
        • ŠKOLSKÝ PLES

               V sobotu 28.januára sa konal ďalší ročník  školského  plesu. Viac ako 180 „plesajúcich“ malo možnosť dobre  sa zabaviť na stand-up  vystúpení, zatancovať si, byť odfotografovaní  p. kaplánom,  vyhrať bohatú tombolu....   Touto cestou by sme sa chceli poďakovať všetkým sponzorom, aktívnym rodičom, učiteľom,   ale hlavne predsedníčke Rodičovského združenia Kataríne Snovákovej, ktorá všetky  prípravy na ples  brilantne koordinovala. Ak sa Vám akcia páčila, povedzte to ďalším, ak sa Vám niečo nepozdávalo, povedzte to nám. Veríme, že sa prídete zabaviť aj v r.2018. Zisk z tejto vydarenej akcie smeruje na účet Rodičovského združenia.  

      • VÝSLEDKY POLROČNEJ KLASIFIKÁCIE
        • VÝSLEDKY POLROČNEJ KLASIFIKÁCIE

             Vo štvrtok 26.1.2016 sa konala polročná pedagogická rada. Z 316 žiakov prospelo s vyznamenaním - 193, prospelo veľmi dobre - 67, prospelo – 52, neprospeli – 3, neklasifikovaná – 1. Bola 1 znížená známka zo správania na II.stupeň, udelené 4 NTU (napomenutie od triedneho učiteľa), 10 PTU (pokarhania od tr. učiteľa), 3 PRŠ (pokarhania od riaditeľa školy).  Žiaci vymeškali spolu 13 254 hodín, čo je presne o 5000 viac ako na polroku vlani ( 5266 I.stupeň, 7988 hodín II.stupeň, z toho 1 hod. neospravedlnená). Priemer vymeškaných hodín na žiaka je 42,1 (vlani 25,1). Najlepšiu dochádzku mala na 1.stupni 3.B – priemerne 24,5 hod. Najslabšiu na 1.stupni mala 2.B  – 51,9 hod. Na 2.stupni bola v dochádzke najlepšia 7.A – 38,2 hod., najviac vymeškali žiaci 6.A – priemerne 61,9 hod.                               9 žiakov nevymeškalo ani 1 hodinu (vlani ich bolo 25)- Ester Schová, Liliana Škapcová, Stela Šalatová, Mária Katreníková, Emma Kurčinová, Miroslav Revaj, Simona Hutirová, Ema Ťasnochová, Pavol Melek.

      • VŠETKOVEDKO - súťaž
        • VŠETKOVEDKO - súťaž

              V decembri 2016 sa 29 žiakov prvého stupňa zapojilo do celoslovenskej vedomostnej súťaže s názvom Všetkovedko. V úlohách z bežného života si mohli preveriť svoje vedomosti z rôznych oblastí, čítanie s porozumením a logické myslenie. Úspešnými riešiteľmi sa napokon stali Matej Žilinec z 2.A, Marek Kompan a Nikola Martvoňová z 2.B, Marcela Martvoňová, Klára Teťáková a Matúš Slaničan z 3.A, Vanesa Ľubeková z 3.B a Samuel Teťák zo 4. B. Všetkovedkom školy sa stal Matúš Slaničan z 3.A.

          Všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme! Všetci zapojení žiaci získali pekné diplomy, úspešní riešitelia aj milé darčeky.

          (nož)

      • TESTOVANIE 5 - VÝSLEDKY
        • TESTOVANIE 5 - VÝSLEDKY

          Dňa 23.11.2016 sa uskutočnilo celoslovenské  TESTOVANIE PIATAKOV (T5) zo Sj a M. Zúčastnilo sa ho aj 29 našich piatakov, ktorí dosiahli nasledovné výsledky ( oficiálne výsledky sme doostali tento týždeň):

          SJ     - 66,1% (priemer v SR 63,1%) = + 3,0%

          MAT  - 64,7% (priemer v SR 62,3%) = + 2,4%

          Najlepšie výsledky dosiahli:

          SJ - Rastislav Kupčulák - 90%, Gabriela Vlžáková - 86,7%, Ján Martvoň, Samuel Šimák, Lenka Štajerová, Rebeka Jagelková, Júlia Firicová - všetci 83,3%

          MAT - Ján Martvoň - 96,7%, Rastislav Kupčulák - 93,3%, Barbora Vlžáková a Gabriela Vlžáková - 90%, Adriána Bohucká - 86,7% 

          Žiakov vo 4.ročníku vyučovali p.uč. Mgr. A.Holišíková a Mgr. M.Pidíková.

      • OLYMPIÁDA ANJ
        • OLYMPIÁDA ANJ

            Dňa 17.1.2017 sa v CVČ Maják v Námestove uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnil sa ho aj náš žiak 9.B Pavel Šeliga, ktorého pripravovala p.uč. K.Molnárová. Hoci sa nedostal na stupeň víťazov, stal sa úspešným riešiteľom.  Ďakujeme za prístup k príprave na súťaž i za reprezentáciu školy. 

      • EXKURZIA DO BRATISLAVY
        • EXKURZIA DO BRATISLAVY

           V stredu 21.12. skoro ráno vyrazili žiaci 9AB na exkurziu do Bratislavy. Cestou mali určení žiaci pripravené referáty, ktoré prezentovali pri prejazde okolo Považského hradu, Trenčína, Beckova, Čachtíc. Pani učiteľka Kopilcová pripravila celú exkurziu tradične punktičkársky. Žiaci postupne navštívili  parlament (NR SR),  Bratislavský hrad a Staré Mesto, Dóm sv. Martina, výstavu Discovery na výstavisku Incheba.  Exkurziu zakončili tradične -  rozchodom v nákupnom centre Aupark. Deviataci si, dúfame, budú dlho pamätať túto "studenú" akciu.

             Z ohlasov deviatakov z 9.A: ... som rada, že som sa mohla zúčastniť takejto exkurzie, aj keď počasie nebolo najlepšie (JG)... páčila sa mi výstava. Zaujal ma Hrad a Svätoplukova socha (MD)...exkurzia sa mi páčila, až na to, že nás na veľa vecí nepustili. Prvýkrát som videl Bratislavu. Je pekná a veľká (AM)...Z exkurzie mám dobré pocity. Najviac sa mi páčila výstava Kozmos a parlament (LV-a)... pani učiteľky pripravili dobrý program na ceste do Blavy (PČ)... najviac sa mi páčil Cosmos discovery, kde boli repliky rakatoplánov, prvé zviera vo vesmíre - Lajka (EV)... Exkurzia bola fajn, ale čakala som od tej Blavy viac. Nemám rada mestá. Cosmos bol asi najlepší z toho (ES)... páčilo sa mi v parlamente a v auparku. V autobuse bola sranda. Na výstave Cosmos bola nuda, ale strašná(KK)... Exkurzia bola super, len sa mi zdalo, že niektorí rovesníci (hlavne dievčatá) si neprišli pozrieť Bratislavu, ale nakupovať a dosť nám prekážalo, že to dávali dosť najavo. Keď si chceli nakúpiť, mohli si inokedy a nie nám znepríjemňovať exkurziu. Ale mne sa exkurzia (až na tú zimu) veľmi páčila...      viď FOTOALBUM

      • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
        • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

           Dňa 11.1.2017  sa v budove ZŠ Hruštín - Zamost uskutočnilo rodičovské združenie s rodičmi žiakov 9.ročníka. Na toto združenie prišli aj zástupcovia stredných škôl, dostanli priestor na prezentáciu.

      • X.VIANOČNÉ TRHY
        • X.VIANOČNÉ TRHY

            V piatok 16.decembra zažili návštevníci X.ročníka vianočných trhov v kultúrnom dome v Hruštíne krásnu predvianočnú atmosféru. Tradičný predaj všakovakého tovaru od našich žiakov a učiteľov, domácich ale aj iných trhovníkov spestril kultúrny program detí z MŠ a ZŠ, výborná chuť punču, oblátok, medovníčkov, chleba s masťou a cibuľou a kapustnice. Ďakujeme organizátorom ( ZŠ Hruštín, Obec Hruštín) za prípravu takejto peknej akcie, ktorá potešila návštevníkov.

      • RADA ŠKOLY
        • RADA ŠKOLY

          Dňa 14.12.2016 sa v ZŠ Hruštín, Školská 55/5 uskutočnili voľby predsedu Rady školy. Zástupcovia pedagogických a nepedagogických zamestnancov, rodičov, zriaďovateľa si za predsedníčku zvolili Mgr. Lýdiu Žilincovú, ktorá vystriedala vo funkcii Ing. Martu Lipničanovú.  Ďakujeme Ing. Lipničanovej za vykonanú prácu počas dvoch volebných období. Veríme, že spolupráca vedenia ZŠ a Rady školy  bude na prospech žiakov a zamestnancov ZŠ Hruštín.

          Ďalšími členmi Rady školy sú: Mgr. Mária Poljaková, Janka Kupčuláková, Mária Baraniaková, Stela Kubicová, Gabriela Vlžáková, Katarína Snováková, Zdenka Snováková, Ľubomír Snovák, Jozef Šalata, Bc. Veronika Kompanová.

      • TURNAJ MŽ VO FLORBALE
        • TURNAJ MŽ VO FLORBALE

             V stredu 14.12. 2016 sa v telocvični odohrali posledné zápasy školského turnaja  vo florbale mladších žiakov ( 4.-6.roč.). Hralo sa systémom každý s každým.

          Matúš Hutira (6.A) nastrieľal prekrásnych 18 gólov, za čo mu je jeho trieda určite vďačná. Potešili sa skvelému 2. miestu, ale na 6.B tentokrát nemali. Trieda 6.B vyrovnanosťou svojho tímu a dobrou streľbou ukázala, že na ňu nik nemá a že im právom patrí 1. priečka. V celom turnaji nastrieľali 32 gólov.  Veríme tomu, že najväčšiu radosť z úspechu mali štvrtáci zo 4.B. Tešia sa z 3. miesta a určite sa potešia aj malej odmene.

          Poradie: 1.miesto 6B--- 2.miesto 6.A---3.miesto 4.B----4.miesto 4.A

          My sa tešíme zo všetkých, ktorí sa zúčastnili. Športu zdar a florbalu tiež.

          Nebojte, nezabudneme poďakovať  za skvelú atmosféru, ktorú nám vytvorili hlavne dievčatá zo 4.A a ich triedne pani učiteľky Žilincová a Šalatová. Ďakujeme deviatakom za pomoc pri organizácii: Matúšovi Kopilcovi, Jozefovi Šalatovi a Matúšovi Drígľovi z 9.B triedy

          (LeSt)

      • SÚŤAŽ
        • SÚŤAŽ

               Žiaci 9.B triedy - Klára Ilievová, Matúš Jagelka a Ema Katreníková, ktorí sa zapojili do súťaže "100 naj nemeckých turistických atrakcií" sa so svojím modelom hradu Eltz dostali medzi 5 najlepších a boli pozvaní do Bratislavy na ocenenie. Dňa 7. 12. ich vo svojej rezidencii prijal veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko, pán Joachim Bleicker. Z 20 tímov, ktoré sa do súťaže zapojili, získali krásne 2. miesto, odniesli si pekné vecné ceny a veľa zážitkov. Blahoželáme! 

          Link na pozretie fotografií: https://www.facebook.com/NemeckeVelvyslanectvoBratislava/photos/?tab=album&album_id=1856973247872639

          (aradz)

      • OZNAM
        • OZNAM

             V utorok 13.12. o 17,oo sa v ZŠ Zamost uskutoční stretnutie dobrovoľníčok, ktoré by chceli pomôcť pri príprave školského plesu (ten sa uskutoční v sobotu 28.1.2017). Každá pomoc je vítaná, udeme radi, ak si nájdete čas....

      • TALENTÁRIUM a MIKULÁŠ
        • TALENTÁRIUM a MIKULÁŠ

             Na utorok 6.12. sa tešili všetci žiaci našej školy. Po dvoch vyučovacích hodinách sa premiestnili do kultúrneho domu, kde sa konali tradičné akcie ( dve v jednej) - Talentárium a Mikuláš. V programe, ktorý uvádzali moderátorky Lenka Drígľová a Natália Kupčuláková, sa predstvavili žiaci 1. aj 2.stupňa ZŠ aj žiaci zo ZUŠ Jánoš so svojimi číslami. Videli sme pekné scénky, tanečné kreácie, hip-hop, počuli pesničky. V prestávkach si mohli žiaci zasúťažiť v zábavných disciplínach, ktoré pre nich pripravili deviataci. Popritom si mohli niečo kúpiť v burze ( hračky, šperky, mačku vo vreci...). Výťažok z burzy 50€ putoval do Zákamenného pre nemocného Petra. Ďakujeme!  Rovnako ďakujeme všetkým účinkujúcim, pani učiteľkám, ktoré s deťmi program i akciu pripravili, Obci Hruštín i Rodičovskému združeniu za venované sladkosti. Mikuláš poďakoval i pani učiteľke Kopilcovej za réžiu a Jožkovi Šalatovi za kvalitné ozvučenie. 

      • STRETNUTIE PO 31 ROKOCH
        • STRETNUTIE PO 31 ROKOCH

               V sobotu 3.12.2016 sa v Základnej škole Hruštín zišlo 40 žiakov 8.ABC triedy, ktorí končili školskú dochádzku v šk.roku 1984-85. Stretli sa so svojimi triednymi pani učiteľkami Emíliou Bolekovou, Máriou Bartošovou (pani učiteľka Eva Urbanová, žiaľ, nemohla prísť) i s bývalým riaditeľom Gabrielom Tokárom. Pán riaditeľ Kubáni ich všetkých privítal, urobil krátku exkurziu po škole, žiaci zavítali do svojich tried, v ktorých sedávali 4 roky. Po prehliadke školy nasledoval presun autobusom do penziónu Brezy, kde pokračovali spomienky na staré časy, na spolužiakov, ktorí tu už dnes s nimi nemohli byť. Pani učiteľky triedne sa prihovorili svojim bývalým žiakom, poďakovali za pozvanie a vyjadrili radosť, že sú takí činorodí, životaschopní. Stretnutie pokračovalo aj na tanečnom parkete, kde sa vyzvŕtali vari všetci. Poďakovanie za organizáciu stretnutia patrí hlavne Janke Slivčákovej - Smolnej z Liberca, Ferovi Jancekovi i všetkým ostatným, ktorým záležalo na tom, aby sa kamarátske puto udržiavalo a vzťahy medzi bývalými spolužiakmi nevychladli.

          (viď Fotoalbum, galéria Školský rok 2016-17)

        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

            Dňa 1.12.2016 sa uskutočnilo na SOŠ technickej v Námestove okresné kolo Technickej olympiády. Našu školu reprezentovali v kategórii A - Roman Fendek a Jozef Šalata, v kategórii B - Matúš Snovák. Viac sa darilo Matúšovi, ktorý obhájil vlaňajšie tretie miesto. Blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy. Pripravoval p.uč. Halmeš.