• Novinky

      • BIBLICKÝ KVÍZ
        • BIBLICKÝ KVÍZ

          Dňa  14. 11. 2019 sa uskutočnil v našej ZŠ  biblický kvíz pre šiesty ročník. Sily si zmerali štyri trojčlenné družstvá zo 6.A a 6.B triedy. Kvíz mal niekoľko kôl – vyhľadávanie vo Svätom písme, otázky a odpovede, časti svätej omše, liturgické predmety a životopisy svätých.

          Zvíťazilo družstvo zo 6.B v zložení: Matúško Slaničan, Samko Snovák a Sárka Pašková.

          Poďakovanie však patrí všetkým súťažiacim, ktorí  venovali príprave svoj voľný čas a takisto aj spolužiakom, ktorí prišli súťažiacich povzbudiť  či pomôcť pri organizácii.

          Samozrejme, víťazom blahoželáme!

          (brn)

           

      • ZOBER LOPTU, NIE DROGY!
        • ZOBER LOPTU, NIE DROGY!

                Bojovať proti závislostiam, a ukázať deťom ako môžu tráviť voľný čas sa podujali naši druháci. Piatkové popoludnie strávili v telocvični. Chlapci si zahrali medzitriedny futbalový zápas a dievčatá vyskúšali kruhy (obruče), laná a gymnastiku. Na záver všetkých potešila medaila, lebo vždy je lepšie zobrať loptu – drogy nie.

      • TESTOVANIE PRVÁKOV
        • TESTOVANIE PRVÁKOV

          Testovanie pohybových predpokladov prvákov 2019

                Dňa 12.11. 2019 sa v telocvični uskutočnilo testovanie prvákov.  Testovanie pohybových predpokladov slúži ako dôležitá informácia pri nasmerovaní detí tam, kde môžu uplatniť vrodené pohybové predpoklady. 
          Osvedčenie, ktoré prváci po vyhodnotení dosiahnutých výkonov dostanú, hovorí o okruhu športov (silové, vytrvalostné, ...), v ktorých môžu v budúcnosti napredovať.

          Rovnaké testovanie sa zopakuje v treťom ročníku.

          Ďakujeme prvákom za ich statočné výkony a všetkým, ktorí sa na tomto náročnom testovaní podieľali.

          (M.Poljaková, koordinátor testovania)

           

      • PREDNÁŠKA PRE UČITEĽOV
        • PREDNÁŠKA PRE UČITEĽOV

          Dňa 12.11.2019 absolvovali učitelia II.stupňa prednášku PhDr. Zuzany Matejčíkovej Šarekovej a jej kolegyne z CPPPaP Námestovo o vzdelávaní žiakov so špeciálnymi výchovno-vyučovacími potrebami. Dozvedeli sa, aké kroky treba urobiť pri návrhu na integráciu žiakov, čím sa integrovaní žiaci prejavujú. Ďalej sa dozvedeli, že asistent učiteľa je asistentom pre učiteľa, nie asistent žiaka.  Prednáška bola súčasťou aktualizačného vzdelávania učiteľov.

      • EXKURZIA KOŠICE
        • EXKURZIA KOŠICE

          Exkurzia v Košiciach

           V rámci týždňa vedy a techniky  sme  s deviatakmi  navštívili  Slovenské technické múzeum v Košiciach. V planetáriu mali možnosť pozrieť si severnú aj južnú nočnú oblohu, zorientovať sa v našej slnečnej sústave  a spoznať niektoré známe  súhvezdia.

          Počas presunu k  expozícii o elektromagnetizme   sa žiaci zabavili pri  stanovištiach  zameraných na postreh, koordináciu pohybov, orgány v ľudskom tele, zakrivené zrkadlá....

          Prednáška o magnetoch a elektrine  bola  plná pokusov, ktoré si mohli žiaci vyskúšať aj sami.

          Druhá časť exkurzie bola zameraná na najväčší kostol na Slovensku – Dóm svätej Alžbety.  Prehliadka tohto skvostu východného Slovenska  bola sprevádzaná fundovaným výkladom. Za vzorné správanie mali žiaci možnosť  prejsť sa  združeným točitým schodiskom. Našli sa aj odvážlivci, ktorí si trúfli zdolať aj 160 schodov pri výstupe na nádhernú Žigmundovu vežu.

          Spievajúca fontána, okolo ktorej sme prechádzali, bola žiaľ mimo prevádzky. Obhliadku Hlavného námestia sme ukončili tradične – návštevou nákupného centra a potom sme  sa – spokojní aj unavení – pobrali naspäť domov. 

          (sal)

        • STRETNUTIE PO 22 ROKOCH

          V sobotu 26.10.2019 sa po 22 rokoch zišli spolužiaci z bývalých 8.A,B,C (roč. nar. 1981-82), Hoci sa ich stretla len asi tretina, mali na čo v agrohoteli Tri brezy spomínať. Svojich bývalých zverencov prišli pozdraviť aj bývalí triedni učitelia - p.uč. Ľubek ap.uč. Kubáni.

      • PRIATEĽSKÉ ZÁPASY VO VOLEJBALE
        • PRIATEĽSKÉ ZÁPASY VO VOLEJBALE

          V utorok 22.10. sme mali v telocvični návštevu. Prišli si k nám zahrať priateľský zápas dievčatá z Lokce s vedúcou p. uč. Strempekovou. Hrali sme na tri víťazne sety, ktoré sme jasne vyhrali. Zahrali si  aj zápas ako zmiešané družstvá. Tešíme sa príjemne strávenému popoludniu a ďalšiemu zápasu, ktorý tentokrát odohráme v Lokci.

          V stredu sme tiež privítali v telocvični volejbalistky, ale z Novote. Domáce prostredie a príjemná atmosféra v našom družstve nás v prvom sete držala v popredí. Ale koncovku sme neuhrali a prehrali sme s minimálnym rozdielom 2 body. V druhom sete sa súperova kvalita ukázala asi najviac, kde sme prehrali asi s najpočetnejším rozdielom. Tretí set sa niesol v trochu lepšom svetle, ale tiež neúspešne pre nás. A tak sme  zápas prehrali 3:0. Viacpočetné výmeny, nepokazené podania, smeče, pekný príjem sme ale videli na oboch stranách ihriska.  Teší nás, že si môžeme zahrať zápas s tak kvalitným súperom ako je Novoť. Dievčatá z Novote hrajú krajskú ligu a stretávajú sa so súpermi zo Žiliny a iných veľkých miest, kde má volej svoju tradíciu. Preto konštatujem, že sme boli pre ne dobrým súperom. Keď popracujeme na niektorých herných činnostiach a kombináciách, mohli by sme pomýšľať aj na víťazstvo.

          (bab)

      • STARÁ DIEVKA A ČERT
        • STARÁ DIEVKA A ČERT

             V utorok 29.10. sa v MKS uskutočnilo pre našich žiakov divadelné predstavenie Stará dievka a čert. Herci Divadla na predmestí zo Spišskej Novej Vsi priblížili najskôr žiakom 1.-4, potom 5.-9. klasickú rozprávku Pavla Dobšinského.

      • TURNAJ TRIED VO VYBÍJANEJ
        • TURNAJ TRIED VO VYBÍJANEJ

              Dňa 28. 10. 2019 sa v telocvični začal školský turnaj vo vybíjanej mladších žiačok. Odohrali sa zápasy v A skupine, čiže hrali 4.A, 5.A, 6.A. Turnaj  otvoril zápas 4.A a 6.A. Po prvom polčase sa štvrtáčkam veľmi darilo a mali na konte rovnaký počet bodov  ako šiestačky. V druhom polčase dominovali 6-čky, hlavne hra Zuzky Hojovej , ktorá vybila celkom 9 štvrtáčok. Zápas vyhrala6A nad 4A 10:4. V druhom zápase sa stretli 5A-6A. Väčšia spokojnosť bola na strane šiestačok, vyhrali 9:4. Do posledného zápasu nastúpili štvrtáčky proti piatačkám. V prvom polčase sme zas videli  remízu a rozhodlo sa až v 2. polčase, kde boli úspešnejšie 5-čky  výsledkom 7:5. 

          Dňa 29. 10. 2019 sa odohrali zápasy B-skupiny (triedy 4.B, 5.B, 6.B). V prvom zápase sa šiestačky jednoznačne rozhodli, že 4-čkam nedajú šancu a vyhrali o 3 vybité hráčky (9:6). Pokračovali proti 5-čkám, kde sa karta obrátila. V neuveriteľne dramatickom zápase si napokon výhru odniesla trieda 5.B (8:7). O ďalšie prekvapenie sa postarali aj štvrtáčky, lebo uhrali remízu s 5-čkami(4:4).

          5.B - 3 body, 6.B - 2 body a 4.B - 1 bod.

                         Do FINÁLE  postupujú žiačky  tried 5.A a 6.A, 5.B a 6.B.  Predpokladaný termín  finále je 12. novembra o 13:30.  Bude sa hrať systémom každý s každým. Zápasy v ročníku si odohráme na telesnej výchove (5A-5B pondelok, 6A-6B streda). Najlepšia vybíjačka je zatiaľ ZUZANA HOJOVÁ ( 18 vybitých hráčok).

            

          (bab)

      • NÁVŠTEVA KNIŽNICE V D.KUBÍNE
        • NÁVŠTEVA KNIŽNICE V D.KUBÍNE

             Dňa 25. 10. 2019 žiaci piateho ročníka navštívili Knižnicu Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Prezreli si jednotlivé oddelenia knižnice, ktoré im miestami pripomínali bludisko. Potom nasledoval v miestnosti pre besedy test, v ktorom pani knihovníčka vyskúšala vedomosti našich žiakov zo sveta kníh. Presvedčili sa o tom, že k titulu šampión im treba prečítať ešte veľa kníh... 

           Azda najväčšie prekvapenie žiaci zažili, keď k nim na chvíľu prišiel autor povestí o Orave, riaditeľ knižnice Peter Huba.  Prezradil, že Hruštín pozná veľmi dobre, pretože sa podieľal na vzniku knihy o Hruštíne a prisľúbil, že rád prijme pozvanie aj na besedu do našej školy.

          Najviac sa žiaci zdržali v detskom oddelení, kde si mohli vziať a prečítať úryvok z akejkoľvek knihy.

          Žiaci sa vrátili z exkurzie plní zážitkov. Dúfame, že im knihy „učarovali“ a budú čítať trochu radšej a častejšie.

          (bri)

      • KTO JE ĎALŠÍ?
        • KTO JE ĎALŠÍ?

          výnimočný projekt - film „Kto je ďalší?“

          Tento projekt vznikol za účelom zvýšenia povedomia o problematike ochrany osobných údajov pre žiakov základných a stredných škôl. Cieľom tohto projektu je zároveň zásadným spôsobom znížiť výskyt kyberšikany, online narcizmu, prípadov sexuálneho zneužívania, či ťažkých úrazov alebo úmrtí mladých ľudí. 

          K dnešnému dňu film „Kto je ďalší?“ videlo počas školských projekcií už viac ako 15 tisíc študentov. V najbližších dňoch sa toto číslo navýši o ďalších 6 tisíc študentov z celého Slovenska. Film „Kto je ďalší?“ tak predstavuje najnavštevovanejší edukačný film na Slovensku za posledných viac ako 20 rokov.

          Stále je to len pár percent z celkového počtu cca 400 tisíc študentov vo veku 12 – 19 rokov, ktorí sú jeho cieľovou skupinou. Film „Kto je ďalší?“ je projekt, ktorý má obrovský potenciál v oblasti ochrany osobných údajov a všeobecne prevencie pred ohrozeniami internetu. 

          Film „Kto je ďalší?“ získal 15 ocenení na filmových festivaloch po celom svete a vyše 800 pozitívnych spätných väzieb od učiteľov, výchovných poradcov, školských psychológov, rodičov ako aj samotných žiakov. Odporúča ho aj Národná asociácia na ochranu osobných údajov (www.nanoou.sk), ktorá je zároveň jedným z hlavných partnerov tohto projektu.

          Viac informácií o filme „Kto je ďalší?“ sa dozviete na www.ktojedalsi.sk .

          Pomôžte aj Vy zachrániť osudy mladých ľudí.

          Naši kolegovia - 10 učitelia zo ZŠ Hruštín, navštívili tento film v námestovskom kine dňa 24.10.2019. 
           

          Úvahy nad novým slovenský trillerom „Kto je ďalší?“ 
          V kinách sa premieta nový slovenský film. Poukazuje na duševné stavy mladých, s akými sa ako detská psychiatrička často stretávam. Denne so smútkom konštatujem, ako veľmi tolerujeme násilie, hazard so životom, či sexuálnu voľnosť. Prvý príbeh pranieruje chorobnú ľahostajnosť mládeže, ba aj jej vychovávateľov k násiliu. Hrubosť, neohrozenosť, šikana - jemná i drsná  - sú bežné, prenášajú sa aj do virtuálneho sveta. Následkom je volanie o pomoc v seba poškodzujúcom správaní sa detí, v  ich samovražedných úvahách, v nechuti vôbec existovať.   
          Film je vynikajúcim námetom na diskusie rodičov, pedagógov, i psychológov s deťmi. Odráža globalizačné dianie, vedie diváka z jedného kraja zemegule na druhý, nastoľuje problematiku zvodnej a nebezpečnej závislosti na internete, na obdive, (tzv. rooftopperov), i sexuálneho vydierania. Zábery a videá v riskantných situáciách „zavesené“ na weby lákajú, aby ich autor získaval čo najväčšiu sledovanosť. Mladiství sa často v rodičmi netušenej miere zamotávajú v sieťach internetových negatív. Deti sa dostávajú do virtuálneho sveta skôr, akoby sa zorientovali v tom bežnom. Ešte ledva precítili opravdivosť ľudského priateľstva, sú zahlcované nejasnými ponukami z internetu. V samotnej rodine, kde by sa mali učiť rozlišovať dobro a zlo, spoznávajú zlo skôr, akoby dospeli. V období nevinného detstva bývajú vystavované situáciám, ktoré by nikdy nemali vidieť! Pod  pojmom „sloboda“ rozumejú „svojvoľnosť“. Neberú vážne hazard so životom zahalený plášťom príťažlivých panorám, či iných zvodných ponúk. Fascinuje ich nebezpečenstvo, neohrozenosť, popularita. Školy sú zamerané na výkon a vedomosti, prestávajú formovať osobnosť dieťaťa. IT technológie stavajú adolescenta nad rodiča, nad každú autoritu, i nad zákon. Svet internetu sa stáva novým náboženstvom.  
          Riešenie neduhov spočíva v stálej prítomnosti a disponovateľnosti rodiča, vychovávateľa. Ukazuje to tretí príbeh, v ktorom profesia, resp. sebarealizácia rodiča (pastora)  je jednou z príčin zanedbania vzťahu s dieťaťom, keď  to najviac potrebuje.  
          Počet našich detských pacientov neustále narastá - rodičia zápasia s prežitím, bývajú nútení uprednostniť zárobok, ide im viac o kariéru, moc, popularitu ako o dieťa. Pritom neraz netušia, čomu deti vlastne žijú, s kým komunikujú, kto formuje ich názory, kto im vkladá do duše ideály, kto riadi a ovplyvňuje ich pocity, kto buduje ich charakter, kto ich vážne ohrozuje, prečo podliehajú extrémizmu. Pri vzdore a uzatváraní sa dieťaťa sú bezmocní, hoci chceli pre dieťa len to najlepšie.  
          Nezabúdajme, že reálny svet sa premieta do virtuálneho. Ak v tom reálnom stúpa násilie, egoizmus, túžba po sláve, či pomste, ak mu chýba láska a rešpekt k životu, všetko sa odzrkadľuje – a to šialeným tempom - aj vo svete virtuálnom. Film dáva nespočetné množstvo podnetov na zamyslenie, aké hodnoty vyznávame,  čomu veríme, a akú nádej do našich detí vštepujeme.   

          MUDr. Anna Kováčová, detská psychiatrička KDP NÚDCH v Bratislave  
           

      • ŠPORTOVANIE ŠTVRTÁKOV
        • ŠPORTOVANIE ŠTVRTÁKOV

               Dňa 25.10. 2019 po vyučovaní žiaci 4.ročníka využili príjemné jesenné počasie a stretli sa na ihrisku pri ZŠ Výhon. Odohrali priateľský zápas vo vybíjanej, kde mali možnosť konfrontovať svoje zručnosti.Príprava ukázala, kde majú rezervy, čo musia zlepšiť a ktoré chyby odstrániť, aby boli úspešní na školskom turnaji, ktorý ich čaká na budúci týždeň.Všetci podali bojový výkon a ukázali aa v dobron svetle. ( AH a MP )

      • PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE
        • PLENÁRNE RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

          V stredu 23.10.2019 sa uskutočnilo plenárne rodičovské združenie. Prítomných bolo 106 rodičov, ktorí si na úvod pozreli kultúrny program v podaní žiakov 2.B triedy. Potom vystúpil kpt.Tibor Šándor, preventista Policajného zboru SR. Predsedníčka RZ p. Janka Žilincová podala správu o hospodárení RZ, navrhla výšku rodičovského príspevku tak ako doteraz - 10€ na každé dieťa. Rodičia túto čiastku schválili. Riaditeľ školy Mgr. Júlus Kubáni podal rodičom správu o výsledkoch školy za minulý školský rok, poinformoval ich o novinkách v škole počas prázdninových mesiacov, personálnych zmenách. Po plenárnom sa konali aj triedne schôdzky, a ktorých si zvolili rodičia triednych dôverníkov.

      • ŠKOLA V PRÍRODE
        • ŠKOLA V PRÍRODE

                 Malý princ už nebude pre tretiakov neznámy pojem. Spoznávali ho vďaka Škole v prírode v Nízkych Tatrách od 14. 10. – 18. 10. v Mýte pod Ďumbierom.  Celý týždeň cestovali po planétach, na ktorých istý čas strávil i Malý princ a prežívali spolu s ním zážitky a prekvapenia. Po tejto ceste úspešne zvládli divadelné predstavenie, v ktorom si zahral skutočne každý. Okrem toho si našli nových kamarátov z Martina, ktorí boli spolu s nimi v skupinách. Deti sa veľa naučili, zažili Rytierske hry, zbierali body, za ktoré dostali vstupenky na diskotéku. Zúčastnili sa na  maškarnom plese, kde neboli požičané, či niekým zhotovené masky, ale zvládli to iba s tým, čo mali v kufri.  Prekvapilo ich bodovanie izieb a mnohé iné zážitky i aktivity. Páčilo sa im spoločné zaspávaniedlhé rozprávanie sa, čo viac spojilo naše triedy a posilnilo priateľstvá. Aj rodičia boli spokojní, že ich deti vymenili školské lavice za turistické topánky a šťastné  i spokojné sa na piaty deň vrátili domov.  Cieľ bol splnený, ešte sa tešíme na sľúbené video a zostrih z celého týždňa.  

          (žil)

      • PROTIDROGOVÝ VLAK
        • PROTIDROGOVÝ VLAK

               V piatok 18. 10. 2019 sa ôsmaci zúčastnili akcie „Protidrogový vlak“ v Tvrdošíne. Išlo o interaktívny zážitkový program zameraný na prevenciu proti drogám. Na začiatku žiaci dostali dotazník, ktorý anonymne vypĺňali až do konca prehliadky. Počas 90 minút mali možnosť na vlastné oči vidieť, čo dokážu urobiť drogy s človekom.  V niektorých vagónoch sa nachádzali kinosály, kde si žiaci pozreli skutočný príbeh drogovo závislého chlapca. Film bol prerušovaný, vtedy mali žiaci priestor reagovať na to, ako by sa v takej situácii zachovali oni. Po skončení časti filmu sa plátno zdvihlo a to, čo videli vo filme, sa objavilo pred nimi. Zrazu sa reálne ocitli v bare,  vo „feťáckom“ brlohu, vo väzenskej cele, vo  vyšetrovacej miestnosti,  či v ordinácii. Prešli tunelom, ktorý simuloval opitosť a boli svedkom autohavárie. V týchto vagónoch mali žiaci priestor na premýšľanie, spoločne mohli reagovať na to, čo videli. Pre všetkých žiakov, ale aj pre pani učiteľky, bola táto prehliadka veľmi silným zážitkom. Určite to malo väčší efekt ako rôzne prednášky  či besedy, pretože osobný zážitok je najlepšia prevencia. Preto ďakujeme Obecnému úradu a Rodičovskému združeniu, že nám poskytli finančné prostriedky na absolvovanie tejto naozaj kvalitnej akcie.

          (radz)

      • VÝROBKY Z PLASTOV
        • VÝROBKY Z PLASTOV

          Aj tento školský rok sa mohli žiaci II. stupňa zapojiť do kreatívnej súťaže. Ich úlohou bolo vyrobiť kvet alebo hmyz z PET fliaš. Do súťaže sa zapojilo 14 žiakov. Všetky výrobky boli naozaj originálne a vybrať najkrajší nebolo jednoduché. Napokon za najkrajšie boli vyhodnotené výrobky: Kytica, ktorú vyrobila Veronika Očkajáková (7.A) a Mucha od Zuzky Žilincovej (7.B). Všetci, ktorí sa do súťaže zapojili, boli odmenení drobnou vecnou cenou, sladkou odmenou a samozrejme žolíkom.

          (radz)

      • TURISTI NA BRABÍRKE
        • TURISTI NA BRABÍRKE

          Krásne jesenne počasie vylákalo do prírody žiakov 5. B triedy. Spolu s pani triednou učiteľkou sa v piatok 18.10.2019 poobede vybrali na rozhľadňu Brabírka.  

          Túru začali v Lokci na Polianke krížovou cestou do Javoriska, odtiaľ miernym stúpaním na Brabírku. Rozhľadňa postavená podľa vzoru oravskej zvonice inšpirovala žiakov, aby si zaspievali " Na Orave dobre, na Orave zdravo..."  

          Túru ukončili zostupom do Brezy. 

          M. Kormaňaková

      • OKRESNÉ KOLO McDONALDs´ CUP
        • OKRESNÉ KOLO McDONALDs´ CUP

          OPRAVA:

          Po proteste ZŠsMŠ Mútne voči bodovaniu v turnaji CVČ zmenilo poradie na prvých dvoch miestach. Pri bodovaní 3b za výhru, 1b za remízu dosiahli žiaci z Mútneho 9 bodov, naši len 8, a tak na krajské kolo do Martina pôjdu na jar Mútňania. Aj tak patrí našim chlapcom poďakovanie za predvedené výkony a za bojovnosť. 

           

          Dnes (16.10.2019) sa na UT MŠK Námestovo uskutočnilo okresné kolo v minifutbale žiakov 1.-4. McDonaldś Cup. Zúčastnili sa ho víťazi 5 kvalifikačných skupín, medzi nimi aj naši chlapci a dievčatá zo 4.ročníka. Súpermi im boli žiaci z Or.Polhory, Rabče, Novote a Mútneho. Vo vyrovnaných súbojoch dosiahli naši dve remízy a dve víťazstvá a vďaka výhre vo vzájomnom zápase s Mútnym obsadili konečné 1.miesto, získali pohár, diplom a vybojovali si postup na krajské kolo do Martina. Blahoželanie patrí hráčom:

          Matúš Šinál, Matej Jaššo, Tomáš Slaničan, Patrik Voška, Richard Jasielski, Filip Škapec, Karin Pašková, Elena Šmihľová. Poďakovanie patrí aj pánovi trénerovi Petrovi Plančovi za dovoz i správne kaučovanie.

          Výsledky našich:  HRTN-Or.Polhora 1:1 (Jaššo), HRTN - Novoť 2:2 (Jaššo, Šmihľová), HRTN-Rabča 4:0 (Jaššo 2, Pašková, Škapec), HRTN - Mútne 2:1 (Jaššo 2)  

      • TURISTI NA CHOČI
        • TURISTI NA CHOČI

          Dňa 12.októbra 2019 sa členom turistického krúžku podarilo zdolať Veĺký Choč. Výstup začal vo Valaskej Dubovej strmým stúpaním na Poľanu, nasledovalo ďalšie stúpanie k úseku s reťazami až na vrchol v nadmorskej výške 1611m. Viac ako 1000m prevýšenie dalo zabrať aj zdatným turistom. Veľký Choč sa turistom odvďačil fantastickými výhľadmi, ktoré umocnilo nádherné slnečné počasie. Dokonca sa na vrchole slávila aj sv.omša. Po všetkých zážitkoch nasledoval zostup po červenej značke do Jasenovej. 

          M. Kormaňáková

      • KRAJSKÉ KOLO - CEZPOĽNÝ BEH
        • KRAJSKÉ KOLO - CEZPOĽNÝ BEH

          Dňa 8.10.2019 sa konalo krajské kolo v cezpoľnom behu. Rovinatá trasa viedla po nábreží Váhu v Liptovskom Mikuláši.  Našu školu reprezentovali Lenka Štajerová, Lenka Kazimierová a Vanesa Žilincová.

          Najlepšie sa podarilo odbehnúť Lenke Kazimierovej (12. miesto), tesne za ňou dobehla Lenka Štajerová (14. miesto) a Vaneska Žilincová dobehla s odstupom na 29. mieste. Dievčatá stratili najviac času v miestach, kde bola trať zúžená. Lenky boli schopné 2 km trať zabehnúť pod 8 minút(7:45). Celkovo sme ako družstvo skončili na 7. mieste.

          Ďakujeme za reprezentáciu a dievčatám prajeme veľa atletických úspechov v budúcnosti.

          bab