• Novinky

      • VECI ŽIAKOV V ŠKOLE
        • VECI ŽIAKOV V ŠKOLE

          Vážení rodičia,

             možno aj Vás napadlo, že ak bude školské vyučovanie pokračovať až v septembri (aj to je jeden z možných variantov), možno už budú Vášmu dieťaťu prezuvky, tenisky, úbory malé. Vaše dieťa ich má (možno) v škole. Chceli by ste si ich zobrať, aby ich mohlo vynosiť? Čo teraz, aby sme zachovali dodržanie protiepidemiologických opatrení?  Navrhujem toto:

          Zamost:

          Na tel. č. 0918 794 724 zavoláte a dohodnete sa s riaditeľom školy, kedy si prídete veci zobrať. Nechcem navrhovať jeden termín, aby sa tu  nestretlo viac ľudí. Môžete po veci poslať aj dieťa, ono si lepšie pozná svoje veci. Samozrejme, prídete s rúškom...

          Na Výhone bude odovzdávanie vecí v réžii triednych učiteľov, ktorí rodičom žiakov zo svojej triedy oznámia termín, v ktorom bude možné prísť si po veci.

           

      • PONUKA PRED ZÁPISOM DO ZŠ - 5.časť
        • PONUKA PRED ZÁPISOM DO ZŠ - 5.časť

          Milí rodičia predškolákov, milé pani učiteľky
          Pripravili sme pre Vás ďalší diel „PREDŠKOLÁCKEHO ŠPECIÁLU“, so zameraním na ZRAKOVÉ VNÍMANIE. Ukážeme si, ako môžeme rozvíjať jednotlivé funkcie prostredníctvom pracovných listov, ale aj bežných hier, ktoré sa doma s deťmi hrávame a vysvetlíme si, aké oblasti musia deti zapájať pri nácviku čítania...

        • PONUKA PRED ZÁPISOM DO ZŠ - 4.časť

          Ponúkame vám štvrtý  diel nášho PREDŠKOLÁCKEHO ŠPECIÁLU (vo forme videa). V tejto tretej časti sa zameriavame na rozvoj SLUCHOVÉHO VNÍMANIA.

           Ďakujeme za spoluprácu a prajeme veľa zdravia.

           S úctou zamestnanci CPPPaP Námestovo

           

        • PONUKA pred ZÁPISOM DO ZŠ - 3.časť

          Ponúkame vám tretí  diel nášho PREDŠKOLÁCKEHO ŠPECIÁLU (vo forme videa). V tejto tretej časti sa zameriavame na ROZVOJ GRAFOMOTORIKY.

           

          Opätovne vás chceme veľmi pekne poprosiť o jeho  zverejnenie na webových stránkach vašich škôl a na EDUPAGE (vid. príloha).

           

          Ďakujeme za spoluprácu a prajeme veľa zdravia.

           

          S úctou zamestnanci CPPPaP Námestovo

        • PONUKA pred ZÁPISOM DO ZŠ - 2.časť

          Ponúkame vám druhý diel nášho PREDŠKOLÁDSKEHO ŠPECIÁLU (vo forme videa).    JEMNÁ MOTORIKA

           Opätovne vás chceme veľmi pekne poprosiť o jeho  zverejnenie na webových stránkach vašich škôl a na EDUPAGE (vid. príloha).

           Ďakujeme za spoluprácu a prajeme veľa zdravia.

           S úctou zamestnanci CPPPaP Námestovo

           

        • PONUKA pred ZÁPISOM do ZŠ - 1.časť

          Ponúkame vám náš nový PREDŠKOLÁDSKY ŠPECIÁL (vo forme videa), ktorý je určený na rozvíjanie jednotlivých oblastí u detí predškolského veku.

          Bude vychádzať na pokračovanie, každý pondelok nový diel. Ak máte záujem, budeme radi, keď to posuniete rodičom predškolákov a pani učiteľkám, prípadne zverejníte na webových stránkach vašich škôl a na EDUPAGE (vid. príloha).

           

          Ďakujeme za spoluprácu a prajeme veľa zdravia.

           

          S úctou zamestnanci CPPPaP Námestovo

        • VEĽKONOČNÉ BLAHOŽELANIE

          Jar sa už začala, slniečko svieti,
          na lúke rozkvitli voňavé kvety.
          Veľká noc je tu zas,
          šibačiek a maľovaných vajíčok čas.

             Pokojné veľkonočné sviatky (hoci vo zvláštnom režime) všetkým žiakom a ich rodičom, zamestnancom ZŠ i ostatným spoluobčanom želá  vedenie ZŠ Hruštín.

        • PRÁCE ŽIAKOV 5.A a 5.B

          ...aj toto je technika vo vyučovaní na diaľku.  Najprv mali upiecť jednoduchý koláčik a potom urobiť pomazánku na chlebík. Šikovní sú.

          Mária Kormaňáková

        • SÚŤAŽ SO ŠŤUKESOM

          Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí hlasovali za projekt druhákov v súťaži SSE . Len vďaka vám sa nám podarilo získať 435 hlasov, ktoré nás umiestnili na krásne 2. miesto a získali sme tak pre školu 2500,- € ! V Hruštíne to jednoducho "šlape" aj počas karantény!

          (MS)

          P.S: Ďakujem Monike Stierankovej, Majke Poljakovej i žiakom 2.AB za to, že sa pričinili o takýto veľký úspech pre našu školu. 

      • ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA
        • ZÁPIS DO 1.ROČNÍKA

          Milí rodičia, zákonní zástupcovia detí, v súčasnej   mimoriadnej situácii, ktorá vznikla z dôvodu šírenia pandémie  koronavírusu, vás informujeme o zmenách ohľadom zápisu detí do 1.roč. ZŠ a posúdenia školskej spôsobilosti. Na základe zákona č.56 zo dňa 24.03.2020, ktorým sa dopĺňa zákon 245/2008,  bude zápis do 1.roč. ZŠ  prebiehať v termíne  od 15.4. do 30.42020 bez účasti detí. Bude sa realizovať elektronickou formou. Pripomíname, že podľa zákona č. 245/2008 Z.z.  o výchove a vzdelávaní ( školský zákon ) §19   každé dieťa, ktoré dovŕši do 31.8. daného kalendárneho roka fyzický vek 6 rokov, musí  ísť na zápis do 1.roč. ZŠ. Ak sa domnievate, že by potrebovalo Vaše dieťa odklad školskej dochádzky, kliknite v elektronickej prihláške na túto možnosť. 

           

          Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v základných školách na školský rok 2020/2021 sa uskutoční od 15. apríla 2020 do 30. apríla 2020 s tým, že

          • zápis bude škola organizovať bez osobnej prítomnosti detí;  komunikácia sa uskutoční elektronickou formou,
          • overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční do dvoch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania,
          • zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami doloží vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2020,
          • ak zákonný zástupca požiada o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast a odporučenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie sa nebude pri zápise vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne, najneskôr do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          Predčasné zaškolenie žiakov:

          Ak zákonný zástupca požiada o to, aby bolo na plnenie povinnej školskej dochádzky výnimočne prijaté dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku, súčasť žiadosti zákonného zástupcu, ktorým je súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast sa nebude vyžadovať, ale zákonný zástupca ich doručí dodatočne.

          * Ak prihlášku vyplníte a odošlete správne, príde vám potvrdzujúci e-mail od ZŠ Hruštín. Ostatné záležitosti (podpisy rodičov, rodný list dieťaťa, poplatok na hromadné zakúpenie pracovných zošitov) budú vybavené až štyri týždne od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania.

          Elektronickú prihlášku vyplnia aj rodičia, ktorých deti mali vlani odklad povinnej školskej dochádzky!

        • PROJEKT GESTO PRE MESTO

          Ďakujeme všetkým, ktorí zahlasovali za náš projekt skrášlenia okolia multifunkčného ihriska. Podľa neoficiálnych výsledkov sme o 19 hlasov skončili na 1.mieste a mali by sme byť teda úspešní a získať dotáciu 1000€ na aktivity. Vďaka pani ZRŠ Mgr. Stanke Šalatovej, Katke Snovákovej i všetkým, čo zatelefonovali... Prvá úloha splnená, čakajú nás ďalšie.

        • OZNAM PRE RODIČOV ŽIAKOV 9.roč. a 5.roč..

          Oznam pre rodičov 9. roč. a rodičov 5. roč., ktorí chcú ísť študovať na 8-ročné gymnázium. 

           Minister určuje termín podávania prihlášok na štúdium na stredných školách zákonným zástupcom žiaka riaditeľovi základnej školy do 15. mája 2020. K prihláške nie je potrebné dokladať potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

          Riaditeľ základnej školy odošle prihlášku na strednú školu do 21. mája 2020. Na prihláškach na štúdium na strednej škole pre školský rok 2020/2021 (ID 056) nie je potrebné vyplniť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.

          Riaditeľ strednej školy zverejní údaje podľa § 65 školského zákona (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium) do 28. apríla 2020.

          Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania (talentové skúšky) sa uskutočnia v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr jeden týždeň od odvolania prerušenia vyučovania. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v sídle kraja v spolupráci s riaditeľmi škôl.

          Ostatné prijímacie skúšky do stredných škôl sa konajú v rozsahu jedného kalendárneho týždňa najskôr dva týždne od odvolania prerušenia vyučovania. Na nenaplnený počet miest pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, sa prijímacia skúška koná najskôr 23. júna 2020, najneskôr do 30. júna 2020.

      • TAKTO SA UČIA ŽIACI 4.B
        • TAKTO SA UČIA ŽIACI 4.B

            Pani učiteľka triedna nám poslala pár obrázkov, ako sa učia jej žiaci v domácom prostredí. Ak budete mať pocit, že vašu prácu môžu vidieť aj ostatní spolužiaci, učitelia, rodičia, sem s ňou, pochváľte sa...

          ...a takto využíva čas počas pobytu doma pani učiteľka Pidíková...šikovnica... Rúška prídu každému vhod v tomto nebezpečnom čase...

      • VYUČOVANIE POČAS UZAVRETIA ŠKôL
        • VYUČOVANIE POČAS UZAVRETIA ŠKôL

          Vážení rodičia,

          prežívame netradičné obdobie, ktoré nás všetkých našlo nepripravených. Nevyhnutnosť izolácie v tejto dobe znemožnila bežnú formu vyučovania. Centrálne inštrukcie, ako to riešiť, zatiaľ neexistujú. Každá škola hľadá vlastnú cestu, ako toto obdobie preklenúť.

           V záujme nás všetkých je   udržať vzdelávacie návyky našich detí. Žiadame Vás preto, milí rodičia, aby ste svojim ratolestiam na túto činnosť vymedzili presný čas a vhodné podmienky.

                         V správach cez internetovú žiacku knižku ( ročníky 5. -9. ), prípadne cez bežný spôsob komunikácie  s triednym učiteľom (ročníky 1.- 4.) sa dozviete  zadania úloh z jednotlivých predmetov na nasledujúce dva týždne.

                           Zadané úlohy nebudú od rodičov vyžadovať, aby svojim deťom vysvetľovali nové učivo. Riešením úloh si žiaci pripomenú  prebraté učivo (ak niečo zabudli, nech cez sociálne siete kontaktujú spolužiakov), alebo to budú úlohy, ktoré sú schopné zvládnuť cez čítanie s porozumením, prípadne dohľadaním informácií na internete... 

             Dnes 24.3.2020  vláda prijala ďalšie rozhodnutia v súvislosti s koronavírusom – školy budú uzavreté od 30.marca na neurčito, ruší sa celoslovenské Testovanie 9, ministerstvo v blízkej dobe rozhodne aj o novej forme konania zápisov (náš sa zo 6. apríla presúva taktiež na neurčito).

              Veríme, že po návrate do bežného režimu spoločnými silami dokážeme dobehnúť výpadok, ktorý nastal vo vyučovaní.

           

                                                                                                                                                                                       Vedenie ZŠ Hruštín

      • OZNAM CPPPaP Námestovo
        • OZNAM CPPPaP Námestovo

           

          Pracujeme_pre_Vas_dalej.pdf

          Milí naši klienti, rodičia, učitelia a všetci, ktorí nás potrebujete  
           
          NAĎALEJ SME TU PRE VÁS každý pracovný deň od 8:00 do 20:00  
           
          Na komunikácii s nami môžete využiť: 
           
           telefón: 0911 127 11 – stačí prezvoniť, my Vám zavoláme späť

           mail: cpppapno@cpppapno.sk

           skype: CPPPaP Námestovo

           FB: Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie Námestovo

           Online poradňa na webe: http://www.cpppapno.sk/poradna.html 
           
          Sledujte našu stránku www.cpppapno.sk, ktorú prispôsobujeme aktuálnym podmienkam. Pripravujeme veľa podnetných materiálov, aby sme Vám uľahčili súčasnú náročnú situáciu. 
           
          SPOLU TO ZVLÁDNEME! 
           
           
          Odborní zamestnanci CPPPaP Námestovo 

      • INFORMÁCIA O DOSTUPNOSTI VEDENIA ŠKOLY
        • INFORMÁCIA O DOSTUPNOSTI VEDENIA ŠKOLY

          V prípade potreby v škole niečo vybaviť odporúčame  elektronický kontakt. Napíšte na e-mail školy ( zshrustin@bb.telecom.sk;  tel. 0918 794 724 ) svoju požiadavku. My sa ju pokúsime vybaviť a potom vás budeme kontaktovať. 

          Ďakujeme za porozumenie.

          J.Kubáni