• Novinky

      • VYSVETLENIE PRE ŽIAKOV
        • VYSVETLENIE PRE ŽIAKOV

          V tomto polroku budú žiaci hodnotení slovne. Vzhľadom na to, že s týmto hodnotením nemajú žiaci ani rodičia skúsenosti, predkladáme vysvetlenie jednotlivých stupňov hodnotenia:

          veľmi dobré výsledky = zodpovedá známke 1

          dobré výsledky = zodpovedá známke 2,3

          uspokojivé výsledky = zodpovedá známke 4

          Žiaci, ktorí nesplnili podmienky stanovené učiteľmi, budú robiť v auguste komisionálne skúšky.

      • VYUČOVANIE OD 22.6.2020
        • VYUČOVANIE OD 22.6.2020

            Na základe výsledkov prieskumu o možnosti pokračovania vo vyučovaní u žiakov 6.-9. roč. rozhodol riaditeľ ZŠ Hruštín nasledovne:

          1.-5.roč. - žiaci pokračujú vo vyučovaní ako doteraz aj na budúci týždeň (od 22.6.)

          9. ročník - 22.6. (pondelok)

          8.ročník - 23.6. (utorok)

          7.ročník - 24.6. (streda)

          6.ročník - 25.6. (štvrtok)

          V uvedené dni prídu do školy všetci žiaci daného ročníka (povinne), odovzdajú a preberú učebnice, dajú do poriadku svoje učebne, prinesú peniaze na zaplatenie objednaných zošitov na budúci škol. rok, dostanú pokyny na bezproblémové zakončenie škol. roka, poberú si svoje veci zo šatne, svoje kvety z triedy.

          Obedy v ŠJ budú zabezpečené len pre stravníkov z roč. 1.- 5., ktorí chodili do školy počas júna.

          Koniec škol. roka bude v pondelok 29.6. (tradične ráno sv. omša, po nej žiaci 1.- 4. dostanú vysvedčenia vo svojich triedach na Výhone, žiaci 5.- 9. v Zamoste). Obed v ŠJ v tento deň pre žiakov ZŠ nebude.

          V utorok 30.6. udeľuje riaditeľ školy vzhľadom na plánovanú odstávku elektriny riaditeľské voľno.

      • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH PRVÁKOV
        • OZNAM PRE RODIČOV BUDÚCICH PRVÁKOV

           

              Riaditeľstvo ZŠ Hruštín žiada rodičov budúcich prvákov, aby sa dostavili dňa 15. alebo 16.6.2020 (pondelok alebo utorok) v čase 9,oo - 15,oo hod. do budovy ZŠ Zamost. Účelom návštevy je podpis elektronickej prihlášky dieťaťa do 1.ročníka. So sebou si treba priniesť: rodný list dieťaťa, 10€ (úhrada sady zošitov s predtlačou, knižka pre prvákov, pracovný zošit Moje prvé čiary). Zároveň budú rodičom odovzdané Rozhodnutia o prijatí do 1.ročníka.

          V prípade, že návšteva školy v tomto termíne nie je možná zo strany rodiča, treba si dohodnúť s riaditeľom školy iný termín (tel. 0918 794 724).

                                                                Július Kubáni, riad. školy

        • PRÁCE ŽIAKOV

          Aj takéto prezentácie o Hruštíne vytvorili počas dištančného vzdelávania (občianska náuka) žiačky 6.A M.Jurčigová a K.Teťáková.

      • POKRAČOVANIE VO VYUČOVANÍ
        • POKRAČOVANIE VO VYUČOVANÍ

              Obec Hruštín a Základná škola Hruštín oznamujú rodičom žiakov 6.- 9.ročníka, že od 22.6.2020 bude aj pre nich pokračovať školské vyučovanie. Rodičia majú možnosť zvážiť, či svoje dieťa pošlú do školy alebo bude vzdelávané dištančným spôsobom výučby.

            Do pondelka 15.6.2020 rodičia nahlásia triednym učiteľom spôsobom doteraz praktizovaným (edupage, email, telefonicky), či dieťa nastúpi do školy alebo nie. Ak áno, či  bude mať záujem o obedy v ŠJ.

          Bližšie pokyny pre žiakov budú uverejnené neskôr.

              

      • PROFORIENT - 8.ročník
        • PROFORIENT - 8.ročník

          Dňa 12.6.2020 absolvovali v  našej škole žiaci 8.ročníka pod vedením zamestnancov CPPPaP z Námestova testy k profesionálnej orientácii. Po ich vyhodnotení sa dozvedia, ako by sa mal orientovať ich záujem o strednú školu.

        • OPATRENIA V ŠKOLSTVE

          Informácie v rámci 6. fázy uvoľňovania, ktoré sa týkajú aj školstva. 

           

          Od 15. 6. 2020  

          - rušia sa obmedzenia na počty  detí a žiakov v triedach, /riadime sa počtami v zmysle platnej legislatívy/

          - ruší sa meranie teploty (na báze dobrovoľnosti a náhodnosti),

          - ruší sa  zákaz premiešavania detí/žiakov v jednotlivých skupinách,

          - ruší sa  prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa pre materskú školu – denne,

          - ruší sa  zákaz konania školských hromadných podujatí, ako sú napríklad školské besiedky, dodržiavať sa však majú nariadenia hlavného hygienika,

          - ruší sa desaťminútový limit na zotrvanie zákonného zástupcu v priestore školy,

          - prevádzka škôl sa predlžuje na 10 hodín denne (bolo 9 hodín).

          Od 22. 6. 2020

          - otvárajú sa brány škôl aj pre 2. stupeň ZŠ a SŠ – na báze dobrovoľnosti.

          OPATRENIA, KTORÉ OSTÁVAJÚ:

          - vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa/žiaka.

          - rodičia, ktorí sa rozhodnú neposlať deti /žiakov v júni do škôl, majú aj naďalej právo poberať OČR dávku.

          Nová podmienka - Zverejnenie oznamu o tom, za akých podmienok dieťa, respektíve žiak nemôže vstúpiť do školy - musí byť umiestnený na vchodových dverách školy.

           

      • OBNOVENIE VYUČOVANIA
        • OBNOVENIE VYUČOVANIA

          Po 80 dňoch prerušenia vyučovania kvôli koronakríze prišli dnes, 1.júna (MDD) do školy žiaci 1.-5.ročníka. Za sprísnených hygienických opatrení sa po odovzdaní čestného prehlásenia o bezinfekčnosti a po odmeraní teploty odobrali do svojich tried. Za kamarátmi im bolo veru už dlho a do školy sa aj tešili. Zo 173 žiakov 1.-5.roč. dnes nastúpilo 154, t.j. 89%. 

          Vzhľadom na to, že dnes je Deň detí, pán starosta doniesol pre ne sladkosti. Pekne nášmu zriaďovateľovi ďakujeme!

             Žiadame žiakov, aby pri ceste do školy na križovatke pri kostole dbali na zvýšenú opatrnosť pri prechádzaní cez cestu, pretože tam dočasne nebude prítomný zamestnanec obce, ktorý pomáhal zaisťovať bezpečný prechod.

          Od dnes fungujú v upravenom režime okrem ZŠ aj MŠ, školský klub detí a školská jedáleň. Prevádzka ZUŠ Jánoš bude zatiaľ pokračovať dištančným spôsobom napriek tomu, že bola vyhlásená aj možnosť obnoviť individuálne vyučovanie s 1 žiakom. Normálne vyučovanie v tejto SZUŠ bude pokračovať, dúfajme, v septembri.

      • POKYNY K OTVORENIU ŠKOLY
        • POKYNY K OTVORENIU ŠKOLY

             Oznamujeme rodičom a zákonným zástupcom žiakov 1.-5.ročníka, že od pondelka 1.6.2020 bude pokračovať vyučovanie na dobrovoľnej báze.  Podľa vykonaného prieskumu má záujem pokračovať v dennej dochádzke 92% žiakov. Ostatných 8% a žiaci 6.-9.ročníka budú do konca školského roka pokračovať v dištančnej forme.

           Dňa 1.6. prídu žiaci do školy (1.-4. Výhon, 5.roč. Zamost) v sprievode rodiča alebo zákon. zástupcu (príp. dospelého rod. príslušníka), ktorí odovzdajú poverenej p.učiteľke VYHLÁSENIE, že dieťa je momentálne zdravé a nemá žiadne príznaky napadnutia koronavírusom. Toto vyhlásenie si môžete stiahnuť z našej webstránky  (novinka z 25.5.) a už vypísané ho doniesť podpísané do školy. Je to čestné vyhlásenie rodiča, nežiadajte toto od detskej lekárky. V krajnom prípade vieme tlačivo poskytnúť na podpísanie priamo pred školou. Ide o jednorazový akt. Opakované predloženie sa bude vyžadovať, iba ak dieťa bude neprítomné v škole viac ako tri dni.

           Dieťaťu bude bezdotykovým teplomerom každé ráno pri rannom filtri odmeraná teplota. V prípade, že jeho aktuálna telesná teplota nepresiahne 37,3 stupňa Celzia, bude vpustené do budovy školy. Tam si ihneď vykoná dezinfekciu rúk použitím pripraveného dezinfekčného gélu a odoberie sa do svojej triedy. Žiadame rodičov, aby vybavili svoje dieťa rúškom a hygienickými vreckovkami.

            V prípade, že sa u dieťaťa v priebehu vyučovania vyskytne zvýšená teplota, odporúčame rodičom, aby boli zastihnuteľní telefonicky, príp. sms-kou. V takom prípade budú vyzvaní, aby si do školy prišli po dieťa.

            Vyučovanie na I.stupni potrvá do 11,oo, potom pôjdu na obed prihlásení stravníci. Od 11,oo začína pre prihlásené deti činnosť v školskom klube.  ŠkD pôjde na obed o 11,45. V 5.roč. trvá vyučovanie väčšinou do 12,oo, potom môžu ísť prihlásení žiaci na obed do ŠJ.

              Rozvrh budú mať žiaci upravený, oboznámi ich s ním triedna pani učiteľka.

             Dúfame, že po splnení všetkých hygienických opatrení zo strany školy i detí a rodičov bude mesačné pokračovanie vyučovania úspešné a učitelia, žiaci i ich rodičia budú spokojní.

        • INFORMÁCIA O ZNOVUOTVORENÍ ŠKôL

          Dňa 1.júna sa po dvaapolmesačnom zatvorení znovu otvoria školy a školské zariadenia. Bližšie pokyny pre rodičov žiakov budú vydané po porade 28.5.2020. Zatiaľ môžeme oznámiť, že sa nám vracia 91,5% žiakov 1.-5.ročníka (=157 žiakov), o obed bude mať záujem 69 a o ŠKD 28 detí.

          Zatiaľ ponúkame všeobecné podmienky otvorenia škôl (skopíruj link).

          https://www.ucimenadialku.sk/usmernenia/otvaranie-skol/organiz%C3%A1cia%20z%C5%A0.pdf

           

           

      • POKRAČOVANIE VO VYUČOVANÍ
        • POKRAČOVANIE VO VYUČOVANÍ

               Obec Hruštín a Základná škola Hruštín oznamujú rodičom žiakov 1.- 5.ročníka, že od 1.6.2020 bude pokračovať školské vyučovanie. Rodičia majú možnosť zvážiť, či svoje dieťa pošlú do školy alebo bude vzdelávané doterajším – dištančným spôsobom výučby.

            Do pondelka 25.5.2020 rodičia nahlásia triednej učiteľke spôsobom doteraz praktizovaným (edupage, email, telefonicky), či dieťa nastúpi do školy alebo nie. Ak áno, či bude chodiť do ŠkD a či bude mať záujem o obedy v ŠJ.

              Na stránke školy (v tejto novinke nižšie) je tlačivo, ktoré rodič pri nástupe do školy odovzdá učiteľke (vyhlásenie, že je dieťa zdravé). V prípade problému so stiahnutím a vytlačením je možnosť dostať tlačivo priamo pred školou 1.júna 2020.

        • UVOĽNENIE OPATRENÍ

          V súvislosti s Opatrením Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
          pri ohrození verejného zdravia číslo: OLP/4083/2020 zo dňa 19.5.2020

          sa povoľuje prevádzka vonkajších telovýchovno-športových zariadení, bez šatní a bez spŕch.

            Končí teda zákaz využívania multifunkčného ihriska v areáli ZŠ Zamost. Ihrisko je možné využívať i na futbal pri dodržaní rozumných hygienických zásad ( minimalizovanie kontaktov, nepodávanie rúk, nepraktizovanie hromadných osláv gólu tesným osobným kontaktom...)
            

          Uvoľnenie prevádzky MFI platí od stredy 20.5.2020 od  7,oo hod.  

          Športu zdar a futbalu zvlášť!

           

        • PRÁCE ŽIAKOV POČAS KORONAKRÍZY

          Hotové kuchárky sú v 8.A a 8.B triede. Pochválili sa takýmito jedlami. Len neviem čo chlapci, či už nezahynuli od hladu :-) lebo od nich mi neprišla žiadna pošta. Zato Hanka vypeká aj s bratmi  :-)

          (korm)

          Siedmaci urobili doma krásne projekty o domácich spotrebičoch. Budúci dizajnéri :-) Ale dôležité je, že zadanie čítali s porozumením a úlohu splnili na výbornú.

          Šimon a  Soňa Šalatovci pri práci... 

          Zariadenia poháňané vetrom (fyzika) - žiaci 7AB

          Chlapci z 9.A triedy sa posnažili a v rámci techniky zmajstrovali doma  tieto pekné vtáčie búdky a kŕmidlá. ​​​​​​​

          Žiaci 5.ročníka spojili technické zručnosti s hudobnou výchovou a vznikli veľmi kreatívne, pekné a funkčné hudobné nástroje. ​​​​​​​

          Elenka zo 4.A pri zvládaní učiva zo SJ o základných číslovkách. Pomohla si aj receptpm na čokoládové keksíky...

          (AH)

        • PONUKA CPPPaP pre PREDŠKOLÁKOV - 7.časť

          Ponúkame vám siedmy - záverečný  diel nášho PREDŠKOLÁCKEHO ŠPECIÁLU. V tejto záverečnej časti sa zameriavame na emocionálne a sociálne vnímanie.

          Opätovne Vás prosíme o  zverejnenie na webových stránkach vašich škôl a na EDUPAGE (vid. príloha).

          Ďakujeme veľmi pekne za spoluprácu počas celého PREDŠKOLSKÉHO ŠPECIÁLU.  

          S úctou zamestnanci CPPPaP Námestovo

      • VÝHRA OD ŠŤUKESA
        • VÝHRA OD ŠŤUKESA

              Na ZŠ Výhon sa dočkali zaslúženej odmeny za účasť v projekte Šetrime so Šťukesom od SSE. Kuriér priviezol symbolický darčekový šek od SSE Energetika, s ktorým sa odfotografovali naše druhácke pani učiteľky. Necháme sa prekvapiť, čo vymyslia a na čo použijú získané peniaze pre podporou vzdelávania na našej škole.

          MSaMP