• Novinky

      • POĎAKOVANIE ZA DAR
        • POĎAKOVANIE ZA DAR

          „Budú sa ti klaňať, Pane, všetky národy sveta."   (Ž 72)

          Vážení učitelia, rodičia a milí žiaci Základnej školy HRUŠTÍN,

          v mene pápeža Františka vám ďakujem za dar 107 €, ktorým ste podporili Misijné dielo detí vo svete. Vážime si všetku námahu, ktorú ste vynaložili na získanie podpory pre misie.

          V pondelok, 2. marca 2020 budem sláviť svätú omšu v kaplnke SVETLA v dome PMD na Lazaretskej ulici č. 32 v Bratislave. Svätá omša sa začne o 17.00 h a môžete sa jej zúčastniť. Obetujem ju za všetkých členov a darcov PMD, a teda aj za Vás. Ak nemôžete prísť, môžete sa so mnou v tento deň duchovne spojiť.

          V spolupráci so Spolkom sv. Vojtecha sme v roku 2019 vydali Krížovú cestu mučeníkov a svedkov misií. Jednotlivé zastavenia krížovej cesty približujú osudy ľudí, ktorí sa v 20. a 21. storočí vložili do služby chudobným alebo sa postavili proti autoritárskym režimom a za tragických okolností prišli o život.  

          Okrem známych tvárí ako Oscar Romero či brat Roger z Taizé nechýbajú medzi nimi štyri osobnosti zo Slovenska, ktoré je štedrou krajinou na misionárov a misijných dobrovoľníkov. Rehoľná sestra Veronika Rácková (†2016), páter Ján Hermanovský (†2005), rozvojová pracovníčka Danica Olexová (†2019) a etnologička Emília Bihariová (†2019) naplnili svojím životom štyri zastavenia krížovej cesty. Ich strata je však ovocím pre nový svet Božieho kráľovstva, vzkriesenia, a príklad ich života nám pomáha v našom misijnom nadšení pri ohlasovaní radosti evanjelia.

          Krížovú cestu mučeníkov a svedkov misií si môžete objednať TU alebo nám napíšte na email info@misijnediela.sk

          V mene Pápežských misijných diel na Slovensku Vám zo srdca ďakujem a želám Vám veľa požehnania, vnútorného pokoja a radosti.

          S úctou a modlitbou 

           

           

           

          o. Ivan Kňaze

          Pápežské misijné diela

      • SVET PÍSANIA A ČÍTANIA HROU
        • SVET PÍSANIA A ČÍTANIA HROU

              Žiaci druhého ročníka absolvovali program zábavného čítania. Počas piatich vyučovacích hodín ich týmto programom sprevádzala Mgr. Kristína Tomašáková z CPP. Čítali a pracovali s umeleckým aj náučným textom. Plnili a tvorili rôzne úlohy, ktoré boli súčasťou písania a čítania hrou s rozprávkami o Zlatovláske, Danke a Janke, Maťkovi a Kubkovi a náučných textoch o prírode. Za úspešné absolvovanie programu dostal každý žiak diplom.

          (pol)

      • LYŽIARSKY VÝCVIK
        • LYŽIARSKY VÝCVIK

          V Hruštíne máme o pár lyžiarov viac! Naši siedmaci absolvovali v dňoch 5.2. – 11.2. lyžiarsky výcvik na Vasiľovskej holi  a sme radi, že tento rok prebehol bez akéhokoľvek úrazu. Hoci počasie nebolo ktovieako priaznivé, na dobrej nálade a chuti do lyžovania nikomu neubralo.

          Tak ako vždy sme súťažili o najstrapatejší účes pod prilbou, ktorý s prehľadom vyhral Martin Slameník.  V pondelok ráno sme mali karneval -  čakali nás rôzne tetky, ujkovia, mačky a policajná úderka, ale najväčší obdiv zožala  mníška – Lenka Šeligová.

          Lyžiarsky výcvik sme zakončili pretekmi v slalome. Tu sú naši víťazi:

           

          chlapci:

           1. Maroš Kompan

          2. Jakub Šubjak

          3. Miroslav Zemenčík

          dievčatá:

          1. Emma Kurčinová

          2. Rebeka Šubjaková

          3. Veronika Očkajáková

           

           No a ako by to bolo, keby sme nevyhodnotili aj najväčší pokrok v lyžovaní – titul skokan lyžiarskeho výcviku (LV) si zaslúžili Katka BakováLukáš Tomulec.

          Chceli by sme sa poďakovať SKI Zábava za výbornú stravu a možnosť absolvovať LV v ich lyžiarskom  stredisku, firme FERIbus za autobusovú dopravu a našim inštruktorom  - M.Poljakovej, S.Šalatovi a J.Kopilcovej za trpezlivosť.

          Športu zdar a lyžovaniu zvlášť!

          (kop)

      • DRUHÝ TURNAJ U11 V TVRDOŠÍNE
        • DRUHÝ TURNAJ U11 V TVRDOŠÍNE

          V sobotu 08.02.2020 sa uskutočnil opäť turnaj U11 v Tvrdošíne za účasti 10 tímov, a to Tvrdošín A+B, Dlhá nad Oravou, Zuberec, Or. Polhora, Vitanová, Trstená, Bobrov a Hruštín. Náš OŠK reprezentovali: Peter Tomáň, Michal Hurák, Ľudovít Zubaj, Peter Plančo, Tomáš Slaničan, Matej Jaššo, Marek Kompan, Michal Snovák a Ján Majzel. 

          Naši chlapci opäť podali vynikajúce výkony a obsadili opäť konečné krásne 3. miesto, začo boli odmenení krásnym pohárom a sadou kvalitných dresov od sponzora turnaja (SNS) a následným pohostením zo zabíjačkových špecialít. Navyše náš brankár Peťko Tomáň bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja, keď v celom turnaji dostal iba 1 gól a v rozstrele o 3. miesto z troch pokutových kopov zlikvidoval 2 pokusy súpera. Cenu mu odovzdal 3-násobný najlepší futbalista SR, reprezentant SR, bývalý výborný hráč pán Dušan Tittel.

          Výsledky v skupine:

          OŠK Hruštín 1 : 0 TJ Oravská Lesná, góly OŠK: Zubaj

          V zápase sme pozahadzovali veľa šancí, nakoniec sa ujala strela Ľudka Zubaja a keď nás v závere podržal skvelý Peťko Tomáň, tak sme si pripísali prvé víťazstvo na turnaji.

          OŠK Hruštín 5:0 TJ Družstevník Dlhá nad Oravou, góly OŠK: Jaššo 3, Majzel, Snovák

          Chlapci vstúpili do zápasu agresívne, súperovi nedarovali kúsok voľného priestoru a zaslúžene vyhrali vysokým rozdielom.

          OŠK Hruštín 1:0 FK Slovan Trstená, góly OŠK: Snovák

          V zápase sme začali aktívnejšie, vypracovali sme si šance, ale využili sme len jednu, keď po krásnej prihrávke Jána Majzela zúžitkoval svoju príležitosť Miško Snovák, v závere nás opäť podržal 2 zákrokmi spoľahlivý Peťko Tomáň.

          OŠK Hruštín 0:1 ŠK Tvrdošín

          Zápas o finále, v ktorom sa stretli 2 najlepšie tímy na turnaji. Chlapci si nič nedarovali, bol to skutočný boj o finále. Súboj rozhodla pekná akcia súpera, po ktorej sme dostali jediný gól na turnaji, gól, ktorý rozhodol, že ssme si finále nezahrali, z čoho boli chlapci veľmi smutní.

          V skupine sme obsadili 2. miesto, ktoré nám zaručilo boj o celkové 3.miesto.

          Zápas o 3. miesto:

          OŠK Hruštín 0:0 (2:1 na pok.kopy) ŠK Olympia Bobrov, góly z pokutových kopov za OŠK: Jaššo a Hurák

          Bol to zápas na jednu bránu, s veľkým počtom našich šancí, ktoré sme nepremenili aj vďaka súperovmu brankárovi. Zápas museli rozhodnúť pokutové kopy, ktoré kopali 3 hráči na oboch stranách, Peťko Tomáň zlikvidoval 2 pokusy súpera a naši presnými zásahmi Mateja Jašša a Michala Huráka rozhodli o spravodlivom držiteľovi 3. miesta.

          Celkové poradie turnaja:

          1. ŠK Tvrdošín A, 2. OŠK Oravská Polhora, 3. OŠK Hruštín, 4. ŠK Olympia Bobrov, 5. FK Slovan Trstená, 6. TJ Družstevník Vitanová 7. TJ Družstevník Dlhá nad Oravou, 8. TJ Roháče Zuberec, 9. TJ Oravská Lesná, 10. ŠK Tvrdošín B

          (P.Plančo)

      • TURNAJ U11 V TVRDOŠÍNE
        • TURNAJ U11 V TVRDOŠÍNE

          Turnaj U11 sa konal 19.01.2020 za účasti 10 družstiev: Tvrdošín A+B, Klin A+B, Zuberec, Or. Polhora, Or. Jasenica, Trstená, Or. Lesná a Hruštín. Náš OŠK reprezentovali: Peter Tomáň, Michal Hurák, Ľudovít Zubaj, Peter Plančo, Tomáš Slaničan, Matej Jaššo, Marek Kompan, Michal Snovák a Ján Majzel. Turnaj sa hral v 2 skupinách po 5 tímov, každý s každým a nasledovali súboje o umiestnenie. Naši chlapci podali vynikajúce výkony a obsadili konečné krásne 3. miesto, začo boli odmenení krásnym pohárom a bronzovými medailami.

          Výsledky v skupine:

          OŠK Hruštín 3 : 1  Tatran Klin B, góly OŠK: Snovák, Majzel, Jaššo

          V zápase sme sa dlhšie rozbiehali a zvykali na "lenivú" futsalovú loptu, ale nakoniec sme zápas zvládli.

          OŠK Hruštín 5:0 Oravská Lesná, góly OŠK: Snovák 2, Majzel, Hurák, Plančo

          V zápase sme boli jasne lepším tímom, súpera sme predčili v nasadení a po pekných akciách chlapci dostali zápas rýchlo pod kontrolu.

          OŠK Hruštín 3:0 FK Slovan Trstená, góly OŠK: Jaššo 2, Hurák

          Asi náš najlepší zápas, boli sme jasne lepším tímom, súperovi sme toho veľa nedovolili a skvelo nás 2 zákrokmi podržal v bráne Peťko Tomáň.

          OŠK Hruštín 0:2 ŠK Tvrdošín

          Súper bol v prvom polčase zápasu lepším tímom, čo pretavil do strelenia 2 gólov a od výraznejšieho náskoku nás podržal skvelý Peťko Tomáň. Potom chlapci zapli na vyššie obrátky, vyrovnali sme sa najlepšiemu družstvu turnaja, ale už sa nám nepodarilo zdramatizovať zápas.

          V skupine sme obsadili 2. miesto, ktoré nám zaručilo boj o celkové 3.miesto.

          Zápas o 3. miesto:

          OŠK Hruštín 2:1  Oravská Jasenica, góly OŠK: Majzel, Jaššo

          Chlapci sa vrátili k výkonu zo zápasu s Trstenou, v zápase sme boli jasne lepší, za to, že zápas skončil tesným výsledkom, môže súper ďakovať svojmu brankárovi.

          Celkové poradie turnaja:

          1. ŠK Tvrdošín A, 2. TJ Roháče Zuberec, 3. OŠK Hruštín, 4. Oravan Jasenica, 5. OŠK Oravská Polhora, 6. FK Slovan Trstená, 7. TJ Tatran Klin A, 8. TJ Oravská Lesná, 9. ŠK Tvrdošín B, 10. TJ Tatran Klin B

      • TURNAJ U13 V RABČI
        • TURNAJ U13 V RABČI

          1.2.2020 sa v športovej hale v Rabči  konal za účasti 6 družstiev turnaj U13 o Pohár predsedu Oravského futbalového zväzu. Účastníci boli OŠK Breza, TJ Fatran Zázrivá, TJ Sokol Zubrohlava, TJ Novoť, ŠK Olympia Bobrov a OŠK Hruštín. OŠK Hruštín reprezentovali: Erik Kampoš, Maroš Kompan, Matúš Štajer, Filip Voška, Tomáš Kubica, Martin Jurovčík, Damián Firic, Miroslav Revaj a Mário Tomáň. Turnaj sa hral v 2 trojčlenných skupinách každý s každým a nasledovali súboje o umiestnenie:

          Naši chlapci bojovali, ale odklonilo sa od nich športové šťastie, keď brány súperov ostali pre nich zakliate a v každom zápase triafali len konštrukciu brány a bez streleného gólu sme nemohli obstáť lepšie ako na 6. mieste.

          Výsledky v skupine:

          OŠK Hruštín 0:1 OŠK Breza

          V zápase sme boli od začiatku lepším tímom, 4x sme nastrelili tyčku súperovej brány a nakoniec sme inkasovali po chybe v obrane gól, na ktorý sme už nestihli odpovedať.

          OŠK Hruštín 0:6 TJ Fatran Zázrivá

          Chlapci sa snažili, v zápase sme opäť trafili 2x konštrukciu brány, ale neubránili sme najlepšieho strelca turnaja, ktorý tento zápas prakticky rozhodol sám, keď nám strelil 5 gólov z rýchlych protiútokov.

          Zápas o 5-6 miesto:

          OŠK Hruštín 0:1  ŠK Olympia Bobrov

          Presná kópia zápasu s Brezou, boli sme lepším tímom, 3x sme nastrelili žrď. O zápase rozhodla chyba nášho brankára, ktorý prihral súperovi a ten skóroval do prázdnej brány.

          Celkové poradie turnaja:

          1. TJ Fatran Zázrivá 2. TJ Sokol Zubrohlava 3. TJ Novoť 4. OŠK Breza 5. ŠK Olympia Bobrov 6. OŠK Hruštín

      • AKTIVITY ŠkD
        • AKTIVITY ŠkD

          V piatok nám počasie prialo, každé dieťa lopár vzalo.

          Kroky viedli na Hrnčiarku, zdolať kopec, stavať bunker

          a nakoniec snehuliakov.

          Dobre sme sa zabavili, pospùšťali, vyšantili.

          ŠKD

      • PIATIMI HOĽAMI
        • PIATIMI HOĽAMI

          Dňa 8.2. 2020 sa v Hruštíne uskutočnil 41.ročník zimného lyžiarskeho prechodu Piatimi hoľami.  Členovia turistického krúžku absolvovali  15 km pešo po trase Radzovka, okolo kaplniek do Kaňovej jamy a po zelenej značke na Hrdoš.  Odtiaľ  sa po krátkom občerstvení vrátili po stope do kultúrneho domu, kde ich čakal chutný guláš, šišky, vlajočka, nálepka, multifunkčná šatka a pre žiakov aj malá pozornosť od OŠK.

          Kormaňáková 

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

          Vo štvrtok 6.2.2020 sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo geografickej olympiády. Obsadili sme všetky 3 kategórie piatimi súťažiacimi. Preukázala sa dlhodobá poctivá príprava, keď všetci naši žiaci sa umiestnili do 8.miesta a stali sa úspešnými riešiteľmi. Najviac sa darilo Matúšovi Slaničanovi zo 6.B, ktorý v kategórii 6.-7.roč. obhájil vlaňajšie prvenstvo a s náskokom 3 bodov zvíťazil. Blahoželáme! Potešili aj umiestnenia ostatných:

          v kat. 5.roč. bola Hana Stieranková na 5.mieste, Matej Žilinec na 8.mieste, obaja ÚR  (pripravovala p.uč. J.Kopilcová)

          v kat. 6.-7.roč. Matúš Slaničan - 1.miesto, Marcela Martvoňová - 7.miesto, obaja ÚR, (pripravovala p.uč. H. Marvoňová)

          v kat. 8.-9.roč. Lukáš Kompan - 8.miesto, ÚR, (pripravovala p.uč. J.Kopilcová)

          Všetkým naši súťažiacim i pani učiteľkám ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

      • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA
        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 29.1.2020 sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády. V kategórii M5 (piataci) našu školu veľmi dobre reprezentovala žiačka 5.B Lucia Ľubeková, ktorá v konkurencii 20 súťažiacich obsadila 5.miesto a stala sa úspešnou riešiteľkou. Pripravovala ju p.uč. J.Kopilcová. Ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme!

      • SÚŤAŽ YPSILON
        • SÚŤAŽ YPSILON

          V uplynulých dňoch dostalo 23 žiakov našej školy diplomy za účasť v jazykovej súťaži YPSILON. Hravými úlohami si overili svoje vedomosti zo slovenského jazyka a literatúry. Najúspešnejší účastníci, ktorí dosiahli viac ako 80%, boli  ocenení diplomom so  zlatou medailou. Boli to títo žiaci

          5. ročník: Lucia Ľubeková, Matej Žilinec, Lara Ťasnochová, Hana Stieranková

          6. ročník: Matúš Slaničan, Veronika Hojová

          7. ročník: Katarína Baková  

          8. ročník: Gabriela Vlžáková,- 100%, Ema Ťasnochová, Lenka Kazimierová, Rebeka Jagelková Lukáš Hojo, Matúš Tomulec 

          DK

      • VÝSLEDKY POLROČNEJ KLASIFIKÁCIE
        • VÝSLEDKY POLROČNEJ KLASIFIKÁCIE

          24.1. – konala sa polročná pedagogická rada

           Prospech: prospelo s vyznamenaním – 154 žiakov, prospelo veľmi dobre – 65 žiakov, prospelo - 80 žiakov, neprospel 1 žiak, 2 žiačky  neboli klasifikované (zahraničie), 

          Správanie: 45x pochvala; 10x napomenutie od tr. učiteľa; 2x pokarhanie od tr. učiteľa; 7x pokarhanie riaditeľom školy, 2 znížené známky zo správania na 2.stupeň

          Dochádzka: Žiaci vymeškali spolu 9196 hod.( vlani 8889 hod, predvlani 10 220 hodín).  Z toho I.stupeň 3671 ( vlani 3220, predvlani 4757), II.stupeň  5525, (vlani 5669, predvlani 5463 hodín). Všetky hodiny okrem 7 boli ospravedlnené. Priemer vymeškaných hodín na žiaka je 30,65 ( vlani 29,0, predvlani 32,2). Najlepšiu dochádzku mala na 1.stupni 1.A – priemerne 15,5 hod. Najslabšiu na 1.stupni mala 3.B  – 37,5 hod. Na 2.stupni bola v dochádzke najlepšia 5.A – 18,8 hod., najviac vymeškali žiaci 8.A – priemerne 56,5 hod.

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

          Dňa 28. 11. súťažilo na Slovensku takmer 22 000 detí o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími. Z našej školy sa do súťaže Všetkovedko prihlásilo 49 žiakov.

          Výsledky:

          1. Všetkovedko školy - Adam Šeliga z 2. A (91,18% detí, ktoré svojim výsledkom predbehol)

          Za ním s titulom:

          2. Všetkovedko - Nikola Jaššová z 3. B (90,39%)

          3. Všetkovedko - Tomáš Slaničan zo 4. A (88,71%)

          4. Všetkovedko - Lenka Turňová z 3. A (84,62), Gréta Snováková z 3. B (84,62%)

          5. Všetkovedko - Adam Stieranka z 2. A (80,54%), Richard Kytaš z 2. B (80,54%)

          6. Všetkovedko - Matúš Hutár z 3. A (77,72%)

          Ostatní súťažiaci sa stávajú Všetkovedkovi učni. O titul môžu zabojovať o rok.

          Ďakujeme Rodičovskému združeniu (RZ) za príspevok na štartovné: 2€RZ/2€žiak.

          (pol)

      • ŠALIANSKY MAŤKO
        • ŠALIANSKY MAŤKO

          Dňa 27.1.2020 sa žiak 4.A tr. Filip Škapec zúčastnil okresného kola súťaže v prednese povesti Šaliansky Maťko v Námestove. Hoci sa neumiestnil na medailových miestach, v silnej konkurencii 17 súťažiacich v II.kategórii sa nestratil. Ďakujeme za reprezentáciu školy. 

      • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE - 9.ROČ.
        • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE - 9.ROČ.

          Informačné rodičovské združenie pre rodičov deviatakov a žiakov sa stalo na našej škole už tradíciou. Inak tomu nebolo ani tento rok 27. januára.

               Rodičov sme oboznámili s dôležitými termínmi (Testovanie 9, podávanie prihlášok na stredné školy, prijímacie skúšky) i  so spôsobom hľadania informácií o stredných školách na internete. Zástupcovia zo Spojenej školy  v Nižnej, SOŠ obchodu a služieb v  Dolnom Kubíne, SOŠ lesníckej v Tvrdošíne, SSŠ EDUCO v Slanickej osade, Hotelovej akadémie v Liptovskom  Mikuláši –CBA VEREX,  SOŠ polytechnickej v Dolnom Kubíne – Kňažej, Gymnázia Martina Hattalu v Trstenej a S0Š technickej v Námestove  predstavili svoje školy, odbory, spôsob prijímania deviatakov a odpovedali na otázky rodičov. Firma MIBA SINTER SLOVAKIA s.r.o. oboznámila rodičov a žiakov o duálnom vzdelávaní, praxi a spôsobe spolupráce so strednými školami.

               Všetkým rodičom a ich deťom ďakujeme za účasť, predstaviteľom škôl za ochotu prísť a našim deviatakom prajeme, aby si vybrali tú správnu školu a nech sa im podarí úspešne prejsť prijímacím konaním!

          HM

      • MôJ DOM - projekt
        • MôJ DOM - projekt

          Druhácky projekt z angličtiny " Môj dom"

          V mesiaci január sa druháci v rámci hodín angličtiny venovali téme " Môj dom". Svojou tvorivosťou a fantáziou sa im podarilo vytvoriť priam umelecké diela - krásne domčeky s vybavením, ktoré každý na hodine angličtiny odprezentoval. Domčeky sme si potom vystavili na chodbe, aby sa z nich potešili aj ostatní žiaci. Z tohto projektu mali radosť nielen  žiaci, ale nepochybne aj ich rodičia, ktorí im pomáhali. Ďakujem všetkým za vzájomné obohatenie.

          MS

      • TURISTI VO VAŇOVKE
        • TURISTI VO VAŇOVKE

          V sobotu 25.1.2020 sa členovia turistického krúžku z našej školy zúčastnili XII. zimného turisticko-lyžiarskeho prechodu Vaňovským chotárom. Nádherné počasie, úžasné výhľady, skvelá nálada a dobrí ľudia sprevádzali našich malých turistov po 10km trase pre peších. 

           V  cieli turisti dostali za odmenu vlajočku, nálepku a dobrý guláš.

          (korm)

      • TESTOVANIE T5 - výsledky
        • TESTOVANIE T5 - výsledky

           20.11.2019 absolvovalo celoslovenské testovanie zo SJ a M  37 žiakov - piatakov našej školy. 

          Dnes sme sa dozvedeli oficiálne výsledky

          SJL - priemer našej školy = 72,6%         priemer SR - 64,8      + 7,8%

          MAT - naša škola              = 72,1%        priemer SR - 63,4      + 8,7%

          Najúspešnejší žiaci:

          SJL - L.Ľubeková - 100%, Nel.Martvoňová, M.Zemenčíková, M.Žilinec - 96,7%, M.Kompan - 93,3%, S.Matečková - 90%

          MAT - Ľ.Zubaj - 100%, M.Kompan - 96,7%, J.Firic, P.Plančo, M.Šimeková, M.Žilinec - 93,3%, L.Ľubeková, Nik.Martvoňová - 90% 

          Ďakujeme pani učiteľkám za výbornú prípravu a žiakom za nemenej dobré výkony :)

      • OLYMPIÁDA AJ
        • OLYMPIÁDA AJ

          V stredu 15. 1. 2020 sa v CVČ Maják v Námestove uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku. Za ZŠ Hruštín sa zúčastnila Gabika Vlžáková z 8.B. Napriek tomu, že sa okresného kola zúčastnila prvýkrát, dosiahla výborný výsledok a zaradila sa medzi prvú desiatku úspešných riešiteľov. Gratulujeme!

          (AG)

      • VASIĽOVSKÝ PRECHOD
        • VASIĽOVSKÝ PRECHOD

           

              V sobotu 11.1.2020 sa členovia turistického krúžku zúčastnili zimného  prechodu Vasiľovským chotárom. Trasu pre peších dlhú 8km zvládli aj traja druháci so svojou pani učiteľkou. Aj keď počasie nebolo ideálne a trochu sa aj šmýkalo, túru sme zvládli a odmenou nám boli krásne ružové líca a občerstvenie od pracovníkov obce.

          Pre niektorých žiakov to bol ich prvý zimný prechod v živote a aby naň nezabudli, dostali "výprask" turistickou paličkou. 

          (korm)