• Novinky

      • KVÍZ EUROREGIÓN BESKYDY
        • KVÍZ EUROREGIÓN BESKYDY

          Vo februári sa niektorí naši žiaci z 2. stupňa zapojili do medzinárodného kvízu „Poznáš Euroregión Beskydy?“, ktorý bol zameraný na drevenú architektúru a geografické zaujímavosti českej a slovenskej časti Euroregiónu Beskydy.  Kvíz pozostával z 8 otázok po slovensky a rovnaký počet otázok bol po česky.  Správne ho vyplnilo  222 detí, z toho bolo 123 zo  SR a nás veľmi teší, že medzi 20-timi vylosovanými výhercami vecných cien boli aj naši piataci – Lenka Turňová z 5.A a Matúš Hutár z 5.B. Obom srdečne blahoželáme!!!

          (kop)

      • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV
        • ÚSPECHY NAŠICH ŽIAKOV

          V okresnom kole 50. ročníka Geografickej olympiády v kategórii E obsadil Matúš Slaničan (8.B) v konkurencii 26 súťažiacich 1. miesto s počtom bodov 94, čím sa zároveň aj nominoval do krajského kola. Matúša pripravovala p.uč. Martvoňová. Blahoželáme! Matej Žilinec (7.A) skončil v kategórii F na 8.mieste  z 28 súťažiacich a stal sa úspešným riešiteľom. Pripravovala p.uč. Kopilcová.

          V okresnom online kole Dejepisnej olympiády sa spomedzi 11 súťažiacich najviac darilo našej Kláre Teťákovej (8.A), ktorá zvíťazila a postúpila do krajského kola. Pripravovala p.uč. Kubániová. Blahoželáme!

      • Za pokoj a mier na Ukrajine
        • Za pokoj a mier na Ukrajine

               Ľudia na Ukrajine prežívajú dni strachu a neistoty. Správy o vojne zasiahli aj mnohých z nás. 

          Vzhľadom na aktuálne udalosti aj niektorí žiaci zo ZŠ Hruštín (rôzne ročníky) od 25.februára  neváhali, priložili ruku k dielu a  zapojili sa do aktivity: Modlitba, pôst a dobré skutky za pokoj a mier na Ukrajine a vo svete – prosba za odvrátenie vojny, za mier a pokoj ....

          (kam)

      • ODZNAK VŠESTRANNOSTI
        • ODZNAK VŠESTRANNOSTI

          Aj v tomto ťažkom období poznačenom celosvetovou pandémiou sa naša škola zapojila do 2.ročníka projektu Slovenského olympijského a športového výboru s názvom Olympijský odznak všestrannosti (OLOV) .

          Výberom komplexnej kombinácie šiestich merateľných pohybových disciplín (člnkový beh, výdrž v zhybe, ľah – sed, vytrvalostný člnkový beh, skok do diaľky znožmo z miesta, hod medicimbalom vpred) sme sa prostredníctvom OLOV v škole snažili otestovať rýchlosť, silu a vytrvalosť mladej generácie. V školskom roku 2021/2022 bol projekt určený len pre žiakov 6.ročníka a príslušného ročníka 8-ročných gymnázií.  Každý zúčastnený žiak mal, na základe svojej výkonnosti , možnosť získať jeden z troch úrovní Olympijského odznaku všestrannosti zlatý, strieborný, bronzový. Najlepšie výsledky na našej škole dosiahli žiačky 6.A triedy:

          Elena Šmihľová, Mária Šeligová – zlatý odznak

          Karin Pašková – strieborný odznak

          Nela Kazimierová, Ester Sochová, Paulína Sochová – bronzový odznak

          Každý žiak, ktorý sa zúčastnil testovania dostal certifikát OLOV a tiež modrý odznak OLOV.

          Všetkým žiakom srdečne gratulujeme.

          (korm)

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

          Dňa 1.12.2021 sa medzi žiakmi 2.- 4.ročníka konala súťaž o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími Všetkovedko. Zapojilo sa 40 žiakov. Žiaci, čo preukázali, že sa vyznajú vo svete a svojím výkonom sa zaradili medzi 30 % najúspešnejších, dostali diplom s názvom Všetkovedko  a darček.

          • v kategórii VŠETKOVEDKO 2: Katarína  Žilincová
          • v kategórii VŠETKOVEDKO 3 : Ján Tadeáš Katreník, Soňa Šalatová, Sebastián Žilinec
          • v kategórii VŠETKOVEDKO 4 : Mária Zubajová, Valentína Zemenčíková, Richard Kytaš

          Komu sa až tak nedarilo a ešte sa niečo musí doučiť, sa stal učeň, o čom svedčí aj názov diplomu Všetkovedkov učeň.

          Všetkým deťom, ktoré sa do súťaže zapojili, za ich snahu, odvahu, popasovať sa s netradičnými úlohami a za podaný výkon, si každý zaslúžil diplom a ceruzu s logom. Ďakujeme RZ za príspevok 2,5€/2,5€žiak.

          (pol)

      • LYŽIARSKY VÝCVIK 8AB
        • LYŽIARSKY VÝCVIK 8AB

          Hurááá! Konečne sa ôsmaci dočkali lyžiarskeho výcviku, ktorý mali mať ešte minulú zimu, ale kvôli covidu sa nekonal. Týždeň od 21.2.  do 25.2. strávili na SKI Zábava, kde sa zdokonaľovali v technike lyžovania.  O plné žalúdky  sa im starali kuchári  v hoteli Kristína (varili výborne, ďakujeme!!!), o lyžiarske umenie zase naši inštruktori . Popri lyžovaní samozrejme nechýbal ani karneval,  súťaže o najlepšie heslo dňa, najlepší podprilbový účes,  skokana  výcviku (čiže o najlepšie zlepšenie v lyžovaní sa) a čo by to bol za lyžiarsky výcvik, keby neskončil súťažou v slalome? Určite vás zaujímajú výsledky, tak teda tu sú:

          Najlepšie heslo dňa – 3. skupina v stredu:

          Na svahu sa spúšťame, žiadny problém nemáme.

          Ak nejaký na stane, na chybe je viazanie.

           

          Najlepší účes pod prilbou: Stanko Vlžák

          Skokan výcviku: Dominika Kľusková

          Slalom chlapci:

          1. Stano Vlžák
          2. Vendo Žilinec
          3. Filip Voška

          Slalom dievčatá:

          1. Izabela Šeligová
          2. Marcela Martvoňová
          3. Stela Šalatová

          No a špeciálnu pochvalu si zaslúžili Klára Teťáková s Michaelou Jurčigovou ktoré na svahu pomohli malému dievčatku.

          Na záver sa chceme poďakovať p. Sochovi za bezpečný odvoz a dovoz našich žiakov na lyžovačku a  majiteľom Ski Zábava za výbornú stravu a ceny  do slalomovej súťaže.

          (kop)

      • COVID SEMAFOR - uvoľnenie opatrení
        • COVID SEMAFOR - uvoľnenie opatrení

          Od pondelka 28. februára sa uvoľňujú v ZŠ epidemiologické opatrenia. V prípade, že v triede nastane pozitívny prípad, ostáva v domácej izolácii (karanténe) len daný žiak. Zvyšok triedy bude normálne navštevovať školu. Z tohto dôvodu už nebude v škole fungovať prezenčné aj dištančné vyučovanie. Žiaci v ZŠ  nemusia mať počas vyučovania v triedach nasadené rúška. V spoločných priestoroch (napr. na chodbách) musia žiaci naďalej povinne nosiť rúška. V prípade, že sa v triede objaví pozitívny prípad, musia žiaci danej triedy v ZŠ počas nasledujúcich 10 dní nosiť povinne rúška aj v triede. Rodičia sú aj naďalej povinní nahlasovať pozitívne testy žiakov svojim triednym učiteľom. Zároveň sú povinní predkladať na začiatku týždňa vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa. Prosíme všetkých rodičov, aby aj naďalej posielali do školy len tých žiakov, ktorí neprejavujú príznaky respiračných ochorení.

          Ďakujeme.

      • PRE ŽIAKOV
        • PRE ŽIAKOV

          ŽIACI, SME TU PRE VÁS, SME V TOM SPOLU      

          Milí žiaci,

          tieto riadky a odporúčania sme pripravili pre vás. Mnoho z nás takúto situáciu nikdy nezažilo, a preto je v poriadku pýtať sa na všetko, z čoho máte obavy. Veríme, že vám pomôžu.

      • FAŠIANGY V ZAMOSTE
        • FAŠIANGY V ZAMOSTE

          Štvrtok 24. február 2022 sa v ZŠ Zamost niesol v karnevalovej nálade. Vyučovanie síce prebiehalo klasicky, ale približne 100 žiakov sedelo na vyučovaní v maskách. K žiakom sa v maskách pripojili aj niektoré pani učiteľky. Hlavná zábava nastala počas prestávok. Žiaci sa mohli odfotiť pri „fotostene“, mohli si zakúpiť tombolový lístok aj sladkú a chutnú desiatu - koláčiky, ktoré pre nich napiekli deviataci. Deviataci sa postarali aj o výzdobu školy ako aj o hudobné spestrenie celej akcie. Sladkou odmenou boli odmenení všetci žiaci, ktorí prišli v maske. Fašiangová nálada pokračovala aj v piatok 25. februára. Počas prestávok sa cez školský rozhlas žrebovala tombola. Žiaci si v triedach nachystali tombolové lístky, ktoré si kúpili počas karnevalu a s napätím očakávali, na koho sa usmeje šťastie a vyhrá aspoň jednu z množstva pekných cien.

          (ar)

      • PROJEKT ŠAFRAN
        • PROJEKT ŠAFRAN

          Žiaci 9. B naďalej pokračujú v projekte Šafran, ktorého cieľom je pripomenutie približne 1,5 milióna detí, ktoré zahynuli počas holokaustu. Na počesť ich pamiatky sadia žiaci cibuľky žltých šafranov, ktoré kvitnú približne v dobe Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu. Kvôli zime nám však šafrany ešte nevidno, tak žiaci vypracovali  projekty na tému: Obete holokaustu, v ktorých spracovali jednotlivé osudy ľudí, ktorí zahynuli v koncentračných  táboroch.  Žiaci tak spoznali mnohé osudy ľudí a za každou jednou tvárou sa skrýval ich životný príbeh.

          (ks)

      • 7.A v KARANTÉNE
        • 7.A v KARANTÉNE

          Vzhľadom na pozitívny test žiačky 7.A triedy ostáva táto od 23.2.2022 v 5-dňovej karanténe do 27.2.2022. Do školy nastúpia žiaci v pondelok 27.2.2022. Tí žiaci, ktorí majú výnimku z karantény, budú chodiť do školy normálne a učiť sa budú v 7.B triede. Ostatní žiaci budú mať dištančné vzdelávanie. Strava: 7.A bude odhlásená z obedov, žiaci s výnimkou z karantény sa individuálne prihlásia na obedy ráno 23.2.

      • MASKY v 3.A TRIEDE
        • MASKY v 3.A TRIEDE

          Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde ...

          takto sa začína známa fašiangová pesnička a tak sa veselo a zábavne  začalo aj vyučovanie v 3.A triede. Do lavíc sa posadil anjel, Pipi dlhá pančucha, mačka, stavbár, korytnačka, šašo, pirátka, Bambuľka, Jánošík, futbalista, víla, čarodejnica, krokodíl ... Žiaci sa tešili z masiek, ktoré si priniesli z domu ale aj  škrabošiek, ktoré si vyrobili na vyučovaní. Všetci boli odmenení sladkosťami a super mafinami, ktoré nám upiekla mama Vaška Macáka, za čo pekne ďakujeme.

          (mm)

      • KARANTÉNA 1.A TRIEDY
        • KARANTÉNA 1.A TRIEDY

          Vzhľadom na pozitívny test žiaka 1.A triedy ostáva táto trieda do stredy 23.2.2022 (vrátane) v karanténe. Nástup do školy vo štvrtok 24.2.2022. Žiaci budú odhásení zo stravovania v ŠJ. V prípade výnimky z karantény dohodnúť individuálne stravu s vedúcou ŠJ. Školský klub funguje normálne.

      • O NAJKRAJŠIU BÁSNIČKU
        • O NAJKRAJŠIU BÁSNIČKU

          Pred sviatkom sv. Valentína sa žiaci II. stupňa zapojili do kreatívnej súťaže „O najkrajšiu básničku“.  Ich úlohou však nebolo vytvoriť báseň o láske, ale vymyslieť vlastnú básničku o niektorom vyučovacom predmete.  Do súťaže sa zapojilo 28 žiakov, ktorí v básničkách vyjadrili svoje sympatie hlavne matematike, fyzike, geografii, ale aj telesnej, výtvarnej, či hudobnej výchove. Všetky „Valentínky“ boli originálne, niektoré aj vtipné, preto sme sa rozhodli, že víťazmi sa stávajú všetci žiaci zapojení do súťaže.

          Okrem pocitu víťazstva, každý žiak získal žolíka, sladkú aj vecnú odmenu. 

      • ZDRAVÝ DUŠEVNÝ ŠTÝL  v 1.AB
        • ZDRAVÝ DUŠEVNÝ ŠTÝL v 1.AB

          V stredu 16. 2. 2022 mali prváci vyučovanie na tému: Zdravý duševný štýl, zmysluplné trávenie voľného času a duševné zdravie. Pod vedením pracovníčky z CPPPaP sa rozprávali ako tráviť voľný čas a ako si rozdeliť čas na povinnosti a zábavu. Prostredníctvom rôznych aktivít sa ukázalo,že je dôležité sa dobre cítiť, lebo len duševne zdravý človek je schopný čeliť prekážkam a zvládať náročné situácie.

          (mš)

      • POZITÍVNY TEST AJ v 9.B TRIEDE
        • POZITÍVNY TEST AJ v 9.B TRIEDE

          Pozitívny test na koronavírus sa vyskytol aj u žiačky 9.B triedy. Táto žiačka ostáva v karanténe a rovnako aj žiaci, ktorí nemajú výnimku z karantény. Ostatní žiaci 9.B pokračujú v prezenčnom vyučovaní. Žiaci bez výnimky z karantény a pozitívne tesovaní sa individuálne odhlásia zo stravovania v ŠJ.

      • FAŠIANGY NA VÝHONE
        • FAŠIANGY NA VÝHONE

          Dnes ( 16.2. )sme na Výhone zažili veselé Fašiangy. V triedach 3. B, 2. A a 4. A  sa žiaci premenili na rôzne karnevalové masky. Programom ich sprevádzali dve tanečníčky - kúzelníčky a ružová víla, ktoré deti rýchlo rozpoznali. Boli to predsa pani učiteľky. Každá maska sa predstavila do mikrofónu a strednou chodbou školy sa niesla veselá hudba a radostný tanec Hudbou nás sprevádzala DJ-ka Petra a o fotky sa postarala tajomná Gitka. Deti sa dnes učili hravou formou a pevne veríme, že sa všetkým dnešný deň páčil. Každá maska dnes odchádzala so sladkou odmenou.

          ((kúzelníčky - tanečníčky a víla)

          (ms)

      • 4.A v KARANTÉNE
        • 4.A v KARANTÉNE

          Vzhľadom na pozitívny test na koronavírus žiaka 4.A  ostáva táto trieda v karanténe od 17.2. do nedele 20.2.2020. Vyučovanie bude prebiehať dištančným spôsobom. Žiaci sú odhlásení do konca týždňa zo stravovania v ŠJ. Účasť na tréningoch s p. Plančom - len žiaci s výnimkou z karantény (očkovaní alebo prekonavší kovid). Výnimka musí byť odkliknutá v edupage. Nástup do školy v pondelok 21.2.2020.

      • 6.A a 7.A v KARANTÉNE
        • 6.A a 7.A v KARANTÉNE

          Vzhľadom na pozitívny test na koronavírus žiaka 6.A a žiaka 7.A  ostávajú tieto triedy v karanténe od 16.2. do nedele 20.2.2020. Vyučovanie bude prebiehať dištančným spôsobom. Žiaci sú odhlásení do konca týždňa zo stravovania v ŠJ. Účasť na tréningoch s p. Plančom - len žiaci s výnimkou z karantény (očkovaní alebo prekonavší kovid). Výnimka musí byť odkliknutá v edupage. Nástup do školy v pondelok 21.2.2020.

      • KARNEVAL a TsV V 4.B
        • KARNEVAL a TsV V 4.B

          Aspoň na dve hodiny sa trieda 4.B zmenila na karnevalovú párty. Tanec, zábavné súťaže a dobrá nálada trvala až do konca. Veríme, že fašiangy o rok budú také, ako sa patrí.

          Počas vyučovania nechýbal žiakom 4.B pobyt na čerstvom vzduchu. Úlohou bolo využiť snehovú nádielku a postaviť snehuliaka, vyhrabať tunel, zhotoviť bunker. Nezaháľali a dali sa do toho.

          (pol)