• Novinky

      • Projekt MODULY - gymnastika
        • Projekt MODULY - gymnastika

               Urobiť kotúľ, predviesť stojku či premet bokom a nielen to! Byť ohybný ako z gumy, obratný ako mačka, silný ako lev.Vedieť, kde je pravá ruka, ľavá noha aj keď som dolu hlavou. Cítiť rytmus a cvičiť podľa neho na hudbu, ovládať manipulácie s náčiním a pri všetkom vyzerať krásne vzpriamení, vystretí a elegantní. To všetko nám gymnastika ponúka.To všetko sa naučíme v projekte "Moduly", ktorý je zameraný na skvalitnenie hodín Telesnej a športovej výchovy na 1. stupni ZŠ. Počas 6 vyučovacích hodín žiakom 2.A a 3.A tréner gymnastiky z Dolného Kubína p.Marek Dobias predstaví jednotlivé gymnastické športy, ukáže prostredníctvom pohybových vzorov ako učiť gymnastiku moderne, efektívne, atraktívne a bezpečne.

          (hol)

      • VÝSLEDKY TESTOVANIA T9
        • VÝSLEDKY TESTOVANIA T9

          Testovanie T9 sa uskutočnilo v stredu 6.4.2022. 31 deviatakov bolo testovaných zo SJ a M. Svoje výsledky už žiaci cez edupage dostali, ale až dnes sme dostali oficiálne výsledky. Podľa nich naši žiaci obstáli takto:

          MAT - celoslovenský priemer 53,2%    ..........................  naša ZŠ 61,6%     +8,4%

          SJ    - celoslovenský priemer 59,1%    ..........................  naša ZŠ 58,8%     - 0,3%

          Najúspešnejší jednotlivci:

          MAT - Sára Špaglová - 96,7%, Mário Tomáň a Veronika Vyskočová - 93,3%,  Katarína Baková a Jakub Korytiak - 86,7%

          SJ - Veronika Vyskočová a Gabriela Zemenčíková - 93,3%, Karin Baraniaková - 90%, Sára Špaglová a Jana Tomáňová - 83,3% 

          Ďakujeme vyučujúcim SJ a MAT za prípravu na Monitor, rovnako žiakom, ktorí prípravu brali poctivo a nespoľahli sa len na tipovanie. 

      • BALÓNOVÝ RUŽENEC
        • BALÓNOVÝ RUŽENEC

          Ruženec z balónov

          V piatok 13. mája, na sviatok Fatimskej Panny Márie sa niektorí naši žiaci pripojili k aktivite Fatimský deň – Modlitbový deň detí za mier a pokoj na Ukrajine a vo svete. Najskôr sme si vypočuli krátku prezentáciu o Fatime, zaspievali Fatimskú pieseň a následne sme sa spoločne pomodlili sv. ruženec. Potom sme si pochutnali na sladkom koláčiku a s radosťou sa pustili do výroby ruženca z balónov. Pri jeho tvorbe nám žiaci ukázali ako vedia navzájom pekne spolupracovať. Všetkým ďakujeme za ich čas, ochotu a za príjemne strávené popoludnie. 

          (ar)

           

      • MATEMATICKÝ KLOKAN
        • MATEMATICKÝ KLOKAN

          97 žiakov z našej školy (1. – 8. roč.) sa zapojilo do najväčšej medzinárodnej matematickej súťaže na svete Matematický klokan, aby si navzájom zmerali svoje vedomosti v matematike. Tento rok sa nám  nedarilo ako po iné roky. Medzi najlepších s úspešnosťou viac ako 90%. sa zaradili šiesti žiaci:

          Jaroslav  Mateček z 1.A (91,67%), Karin Sedlárová 1.A (90,00%), Šimon Baraniak 1.B (93,33%), Natália Janceková 1.B (91,67%), Šimon Šalata 3.A (94,44%), Simona Firicová 3.A (94,44%). Súťažiaci dostanú diplomy a ceny pre najlepších. Pripomíname, že všetci riešitelia postupujú do žrebovania o päť mobilov. O žrebovaní budeme informovať.  Ďakujeme RZ za príspevok na štartovné 2,5€ na žiaka.

          (mpol)

      • SPOLOČENSKO-VEDNÝ KVÍZ
        • SPOLOČENSKO-VEDNÝ KVÍZ

          Siedmaci si v utorok 10.5. vyskúšali svoje vedomosti zo spoločensko -vedných predmetov. Štyri trojčlenné družstvá si zmerali sily v témach z dejepisu, náboženskej výchovy, občianskej náuky a z literatúry. Medzi jednotlivými kolami v zábavných úlohách preukázali svoje verbálne, výtvarné i pantomimické schopnosti. Súčet všetkých bodov určil výsledné poradie:

          1. m. - M. Matečková,Sofia Matečková, Martina Šimeková (7.B)

          2. m. - N. Martvoňová, L. Ťasnochová, M. Žilinec

          3. m. - V. Graňáková, A. Snováková, P. Plančo

          4. m. - N. Martvoňová, M. Katreník, V. Žilincová

          Okrem vecných cien si súťažiaci odniesli žolíky a nesporne aj dobrý pocit z príjemne stráveného popoludnia.

           

          (AB, DK, HM, KS)

      • OKRESNÉ KOLO V MALOM FUTBALE MŽ
        • OKRESNÉ KOLO V MALOM FUTBALE MŽ

          Dňa 9.5.2022 sa na štadióne v Námestove konalo okresné kolo v malom futbale mladších žiakov. Spolu s našimi žiakmi postúpili žiaci z ostatných obvodov a to: ZŠ Rabčice, ZŠ Oravské Veselé, ZŠ Zákamenné a ZŠ Námestovo – Komenského. Našim žiakom sa dnes nedarilo – prehrali postupne s O.Veselým 1:4, Zákamenným 0:2, NO Komenského 1:3  i Rabčicami 1:4.  Napriek tomu ďakujeme za reprezentáciu školy.

          (sš)

      • DEŇ MATIEK
        • DEŇ MATIEK

          "Bozkom lieči rany, pohladením modriny.

          Láskou mostí priepasti, láta trhliny.

          Úsmevom prežiari každučký svet.

          Nikoho takého ako mamy na Zemi niet."

           

               Všetko najlepšie k dnešnému sviatku všetkým mamám, mamičkám, starkým, babkám prajú aj žiaci našej školy. Piataci im posielajú takýto krásny kvietok.

      • SÚŤAŽ S LIDLOM
        • SÚŤAŽ S LIDLOM

          Pomôžete nám získať nové počítače? 

           Vážení rodičia,

          ak nakupujete v obchodnom reťazci  LIDL, tak v rámci  súťaže Maľované Slovensko  pri nákupe nad 20 €  dostanete  pri pokladni  v obálke s nálepkami   aj kartičku s kódom. Tá  Vám umožní  darovať  hlas  našej  škole . Ak by bol Váš nákup menší, je tu možnosť  obálku s nálepkami  a hlasovacou kartičkou aj  kúpiť  za 0,49 €. Súťaž prebieha v termíne 02.05.2022 – 30.06.2022  a škola s najväčším počtom hlasov v našej  kategórii  získa  IT techniku  podľa vlastného výberu  v hodnote až 30 000 €! 

          Hlasuje sa na adrese:      https://malovaneslovensko.lidl.sk/sutaz#vote--dynamic

          Keď  do prvého políčka vpíšete slovo Hruštín, v ponuke druhého políčka sa objaví názov našej školy. Po zadaní kódu  z kartičky Vám aplikácia umožní  hlas odovzdať. 

          Za každé hlasovanie vopred  ďakujeme.            

      • OKRESNÉ KOLO McDONALD CUP
        • OKRESNÉ KOLO McDONALD CUP

          Včera (4.5.2022) sa na štadióne MŠK Námestovo uskutočnilo okresné kolo v minifutbale najmladších žiakov – McDonald Cup. Naši žiaci mali za súperov víťazov ostatných kvalifikačných kôl – ZŠ Slnečnú NO, Cirkevnú ZŠ NO a ZŠsMŠ Breza. V prvom zápase podľahli ZŠ Slnečnej 1:5 (gól Riško Kytaš), potom zdolali CZŠ NO 2:1 (R.Kytaš 2), ale v poslednom vystúpení opäť ťahali za kratší koniec s Brezou, ktorej podľahli 0:3. Remíza by nám stačila na 2.miesto, takto sme skončili štvrtí. Napriek tomu ďakujeme za reprezentáciu všetkým hráčom a hráčkam, ktorí sa snažili a získali nové skúsenosti.

      • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA
        • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

             Dňa 26. 4. 2022 sa konalo diecézne (krajské) kolo biblickej olympiády.  Dievčatá Kristína Drígľová, Sára Pašková (8. B) a Simona Žilincová (8. A), ktoré postúpili v dekanátnom kole, riešili jednotlivé úlohy opäť online. Súťaž pozostávala z viacerých typov otázok – test, práca s obrazom, posolstvo biblického textu, mapy Pavlových misijných ciest.

          V silnej konkurencii 13 družstiev zo štátnych i cirkevných škôl sa dievčatá umiestnili na 3. mieste a stali sa zároveň úspešnými riešiteľkami biblickej olympiády. Blahoželáme!

          (ab)

          PS: Ďakujeme pani učiteľke PaedDr. A.Brišovej za prípravu na dekanátne a diecézne kolo biblickej olympiády. 

      • PRÍRODOVEDNÝ KVÍZ
        • PRÍRODOVEDNÝ KVÍZ

          Vo štvrtok 28.4. sme pre našich žiakov 8. ročníka  pripravili  prírodovedný kvíz, v ktorom ich čakali zaujímavé otázky zo sveta matematiky, biológie, fyziky, geografie a informatiky.  Vedomostné kolá sme spestrili dvoma zábavnými kolami, kde sme prevetrali  ich slovnú zásobu a schopnosť opisovať predmety, pojmy alebo rozprávkové postavy a zároveň sme aj zistili, či poznajú rôzne predmety z domácnosti, z ktorých mnohé sú už pre nich neznáme(napr. špuľka alebo  hríbik na zašívanie ponožiek). Po tvrdom súboji sme dokonca museli ešte dať jedno kolo navyše, pretože  dve družstvá sa delili o prvé miesto. Viac šťastia mali súťažiaci z 8.B, takže

          1. miesto a titul Prírodovedec génius získali : Katka Kupčuláková, Matúš Slaničan a Stelka Šalatová
          2. miesto a titul Prírodovedec expert získali: Klára Teťáková, Miška Jurčigová a Katka Šnajdrová
          3.  miesto a titul Super prírodovedec  majú: Filip Voška, Timo Kupčulák a Matúš Tomáň

          No a zemiaková medaila spolu s titulom Snaživý prírodovedec  sa ušla družstvu v zložení: Terka Makúchová, Kika Drígľová a Sárka Pašková.

          Všetci súťažiaci boli odmenení  vecnými cenami a dúfame, že budúci rok bude účasť divákov hojnejšia.

          (kop)

      • KRAJSKÉ KOLO GO
        • KRAJSKÉ KOLO GO

          V piatok 22.4.22 sa v Ružomberku na Katolíckej univerzite – Katedre geografie uskutočnilo krajské kolo 50. ročníka geografickej olympiády.  Našu školu  a okres Námestovo reprezentoval Matúš Slaničan (8.B). Tento ročník bol  niečím výnimočný. Školské a okresné kolo prebiehali on-line, vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé pandemické okolnosti, ale krajské kolo sa uskutočnilo prezenčne za osobnej účasti 30 súťažiacich z rôznych gymnázií a základných škôl Žilinského kraja. Aj tu Matúš potvrdil svoje víťazstvo z predchádzajúcich kôl (školského a okresného kola GO). Z max. 100 bodov (teoretická a praktická časť) získal 95 bodov.

               Jeho úspech spočíva vo  svedomitej príprave počas celého školského roka.   20.-21. mája sa Matúš  zúčastní celoštátneho  kola geografickej olympiády v Bratislave, ktoré organizuje IUVENTA.  Srdečne gratulujeme a ďakujeme za odhodlanie stále napredovať. Rovnako ďakujeme pani učiteľke PhDr. Helene Martvoňovej za prípravu súťaž.

           

      • DEŇ NARCISOV
        • DEŇ NARCISOV

          28. apríla je DEŇ NARCISOV. V tento deň sa na celom Slovensku organizujú zbierky na pomoc ľuďom s rakovinou.  Na Slovensku je veľa vzácnych zbierok, avšak pre ľudí s rakovinou je zbierka narcisov tá najvzácnejšia. K tejto zbierke sa pripojila aj naša ZŠ Hruštín. Našim dobrovoľníkom, oblečeným v bielych tričkách s identifikačným číslom a s označenou pokladničkou sa podarilo vyzbierať krásnych 529,86€.

          Všetkým, ktorí túto zbierku DOBROVOĽNÝM PRÍSPEVKOM podporili a pripli si malý KVIETOK na znak podpory onkologických pacientov, srdečne ĎAKUJEME.

          (ar)

      • INFORMAČNÝ DEŇ
        • INFORMAČNÝ DEŇ

          Vážení rodičia,

          V prvom májovom týždni  sa uskutočnia  informačné dni  jednotlivých tried nasledovne:

          Pondelok  2.5.  –  trieda 3.A              v ZŠ Výhon         od 12:00 – 15:00

          Streda      4.5.  –  1. a 4. ročník         v ZŠ Výhon         od 12:00 – 15:00

          Štvrtok      5.5.  –  triedy 2.A a 3.B     v ZŠ Výhon        od 12:00 – 15:00

                                   -   ročníky   5. – 9.     v ZŠ Zamost       od 13:00 – 15:30

          Žiadame rodičov, aby rešpektovali stanovený čas  a nechodili po informácie v čase  vyučovania. V prípade, že Vám stanovený čas nevyhovuje, máte možnosť dohodnúť si s triednym učiteľom  iný termín.

          V tieto dni sa uskutoční  aj voľba 4 členov Rady školy za rodičov (volia rodičia,  kandidáti sú z radov triednych dôverníkov), volebné lístky budú k dispozícii na chodbe v budovách školy.

           

      • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE
        • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE

          Nielen futbalisti sú šikovní...

                             Dnes sme boli opäť športovo úspešní. Za zelenými stolmi sme získali 3. miesto v okresnom kole v stolnom tenise žiakov, ktoré  sa konalo na ZŠ Slnečná v Námestove. Naši žiaci Damián Firic, Matúš Štajer, Richard Kazimier a Michal Hurák porazili svojich rovesníkov zo ZŠ s MŠ Rabčice a z Gymnázia A. Bernoláka Námestovo. Nad žiakmi zo ZŠ Slnečná Námestovo (víťaz turnaja) a ZŠ s MŠ Novoť sa im uspieť nepodarilo. Žiaci zo  ZŠ s MŠ Rabča sa súťaže nezúčastnili.  Ďakujeme za reprezentáciu a šírenie dobrého mena našej školy.

          Športu zdar a stolnému tenisu zvlášť... J

          (sš)

      • VYSTÚPENIE TANEČNÍKA MIROSLAVA "BRUISE" ŽILKU
        • VYSTÚPENIE TANEČNÍKA MIROSLAVA "BRUISE" ŽILKU

             Dňa 27.4. 2022 našu školu navštívil Miroslav "Bruise" Žilka, ktorý sa venuje modernému tancu a práci s mladými talentami mnoho rokov. Žiakom sa predstavil výchovným programom "Prejav sa pohybom". Break Dance, Electric Boogie a ďalšie tanečné štýly, ktoré žiakom predviedol, sa stali pre nich motiváciou k rozvoju vlastných tanečných schopností. Zapojil ich do svojho vystúpenia, zaujal ich súťažami a naučil ich zopár tanečných prvkov. Takéto stretnutia vedú žiakov k pohybovým aktivitám, ktoré sú súčasťou zdravého životného štýlu.  (viac foto vo fotoalbume)

          (AH)

      • POSTUP NAJMLADŠÍCH FUTBALISTOV
        • POSTUP NAJMLADŠÍCH FUTBALISTOV

          Tak aj dnes sme boli najlepší....

          Ani naši najmladší žiaci sa nedali zahanbiť a 26.4. na obvodnom kole v Mini Futbale žiakov a žiačok MC Donald´s Cup v Lokci vyhrali obidva zápasypostúpili tak na okresné kolo, ktoré sa bude konať 5.5.2022 v Námestove. Súperov zo ZŠsMŠ Vavrečka zdolali 6:1 a so ZŠsMŠ Lokca vyhrali 4:3. Žiaci zo Základnej školy Mútne sa na súťaž nedostavili. Našu školu reprezentovali: Patrik Koleň, Jožko Kupčo, Rasťo Kytaš, Riško Kytaš, Lukáš Očkaják, Matúš Zahumenický, Samko Žilinec, Sebastián Žilinec a dva futbalové kvietky Klárka Pašková a Timea Omastová.

          Ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce na okresnom kole.

          (sš)

      • MALÝ FUTBAL MŽ - kvalifikácia na OK
        • MALÝ FUTBAL MŽ - kvalifikácia na OK

           Dňa 25.4.2022 sa na našej škole odohrala po dvojročnej covidovej pauze kvalifikácia v malom futbale mladších žiakov (5.-7.roč.).  Súťaže sa zúčastnili žiaci zo škôl: Lokca, Babín, CZŠ Námestovo a  žiaci z našej školy ZŠ Hruštín. Naši žiaci podali vynikajúci výkon a podarilo sa im vyhrať nad ostatnými spolužiakmi zo spomínaných škôl, pričom neinkasovali ani raz!. Na základe toho postúpili na okresné kolo do Námestova, ktoré sa bude konať 3.5.2022. Držíme palce a zároveň držíme palce aj naším najmladším žiakom z 1. – 4., ktorých zajtra čaká podobná súťaž – Mini futbal žiakov a žiačok,  MC Donald´s Cup v ZŠ Lokca.

          Mladší žiaci nastúpili v zostave – Hurák Michal, Plančo Peter, Snovák Michal (všetci 7.A), Tomáň Peter (7.B), Jasielski Richard, Slaničan Tomáš, Šináľ Matúš, Škapec Filip, Voška Patrik (všetci 6.A) a Jurky Alex ( 5. A)

          Výsledky zápasov:               ZŠ Hruštín – CZŠ Námestovo  1:0

                                                         ZŠ s MŠ Babín – ZŠ s MŠ Lokca 0:3

                                                         CZŠ Námestovo – ZŠ s MŠ Lokca 3:2

                                                         ZŠ Hruštín – ZŠ s MŠ Babín 4:0

                                                         ZŠ s MŠ Babín – CZŠ Námestovo 1:8

              

          (sš)                                           ZŠ s MŠ Lokca – ZŠ Hruštín 0:2

      • POZVÁNKA NA ZÁPIS
        • POZVÁNKA NA ZÁPIS

          Vážení rodičia, dovoľujeme si Vás pozvať na

          ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA.

          Uskutoční sa dňa 27.04.2022 (streda) v čase od 13,30 do 16,00 hod. v budove základnej školy  Zamost. Na zápis prineste  rodný list dieťaťa a 10 € na pracovné zošity a knižku. Na zápis prídu obidvaja rodičia bez dieťaťa. Ak je jeden z rodičov pracovne zaneprázdnený, príp. pracuje ďaleko, môže prísť prihlášku podpísať v inom termíne po dohovore s riaditeľom školy. Každé dieťa, ktoré dovŕši do 31.8.2022  vek 6 rokov, musí byť zapísané do 1.ročníka. Ak rodičia uvažujú o odklade povinnej školskej dochádzky, treba túto skutočnosť na zápise oznámiť.

           

          Tešíme sa na Vás.

                                                                                                S pozdravom

                                                                                            Mgr. Július Kubáni (tel. 0918 794 724)

           

      • DEŇ ZEME v 2.A
        • DEŇ ZEME v 2.A

              Každý rok 22.4. oslavujeme Deň Zeme. Je dobré si pripomínať, že Zem je jediná a jedinečná a mali by sme sa o ňu dobre starať. Aj žiaci 2. A si dnes na vyučovaní pripomenuli tento ekologicky motivovaný sviatok.Na hodine SJ písali list našej milej planéte Zem, na matematike riešili slovné úlohy ku Dňu Zeme a na hodine VV maľovali plagát k tejto téme. Najkrajšie plagáty sme vystavili, aby nám pripomínali, že sa máme o našu planétu starať a máme ju chrániť.

          (AH)