• Novinky

      • ODBER TESTOV
        • ODBER TESTOV

          V piatok 7.1.2022 v čase od 12,oo do 16,oo sa budú v ZŠ Zamost odovzdávať prihláseným žiakom AG testy nna bezplatné testovanie. Rodičia detí z 1.stupňa si ich prídu vyzdvihnúť osobne, rodičia žiakov z 2.stupňa si ich prevezmú sami alebo pošlú po ne svojho syna (dcéru) z 2.stupňa.

          Tento výdaj sa týka žiakov, ktorí boli v databáze ešte pred Vianocami. Odporúčame vykonať samotest v pondelok pred odchodom do školy.

          Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 10.januára prezenčným spôsobom.

      • PRIHLÁSENIE NA ODBER AG TESTOV
        • PRIHLÁSENIE NA ODBER AG TESTOV

          Vážení rodičia, Ministerstvo školstva hodlá pokračovať v aplikácii antigénových testov u žiakov, ktorých zákonní zástupcovia vyjadrili písomný súhlas s ich použitím. 

          Štvrtá distribúcia sa uskutoční v piatok 7.1.2022. Je určená žiakom, ktorí prejavili o AG testy záujem predpísaným spôsobom.

          Žiadame ešte tých, ktorí sa doteraz na odber AG testov neprihlásili (je ich 29), aby súhlas prejavili napísaním a doručením tohto vyhlásenia:

           

           

          Súhlasím s tým, aby môj syn (moja dcéra) ....................................................... žiak (čka) ............... triedy dostal bezplatne AG testy na domáce testovanie na Covid 19.

          Podpis rodiča:

           

           

          Tí by sa zapojili do odberu AG testov až piatou distribúciou (koncom januára).

          (samozrejme, je to dobrovoľné a iba na Vašom rozhodnutí).

      • ANTIGÉNOVÉ TESTY
        • ANTIGÉNOVÉ TESTY

             POZOR! Možnosť dodatočného prihlásenia na odber samotestov. Termín: 5.1.2022. Po tomto termíne doobjednanie nebude možné!

          Vážení rodičia, ďalšia dodávka antigénových testov na samotestovanie Vašich detí závisí od zosúladenia počtov prevzatých a použitých AG testov doteraz. Z toho dôvodu Vás žiadame, aby ste na edupage odklikli použitie AG testov v takom množstve, aké ste skutočne dostali. (Doteraz bolo vydaných 3450 AG testov, evidovaných na edupage je len 2625 testov).

          Ďalšia distribúcia bude v piatok 7.1.2022 pred plánovaným nástupom žiakov do školy po zimných prázdninách. Testy dostanú len tí žiaci, ktorí budú mať odkliknutý počet skutočne odobratých testov. 

      • KREATÍVNA SÚŤAŽ - 3D STROMČEK
        • KREATÍVNA SÚŤAŽ - 3D STROMČEK

               V predvianočnom období si žiacky parlament zvolil ako tému kreatívnej súťaže „Najkrajší 3D stromček“. Zatvorenie škôl kvôli pandemickej situácii nám súťaž skomplikovalo, no napriek tomu sme sa rozhodli zrealizovať ju v online priestore. Žiaci II. stupňa, ktorí sa do súťaže zapojili posielali fotky svojich výtvorov. Opäť sa potvrdila nápaditosť našich žiakov, všetky stromčeky boli originálne a vlastnoručne vyrobené. Škoda, že sme si z nich nemohli spraviť výstavku v škole.

          O najkrajších stromčekoch rozhodlo hlasovanie na facebooku, ktoré bolo veľmi tesné.

          Autormi troch víťazných stromčekov sú:

          1.      Dávid Snovák, 5.B (135 likov)

          2.      Elenka Šmihľová, 6.A (134 likov)

          3.      Rebeka Huráková, Riško Hurák, Karolínka Kapráliková, 5.B (95 likov)

          Všetci, ktorí sa do súťaže zapojili budú po návrate do školy odmenení sladkou odmenou a žolíkom, víťazi aj drobnými cenami.

          Ďakujeme všetkým účastníkom, že si našli čas a ukázali svoju kreativitu. Všetkým žiakom prajeme pekné prázdniny a požehnané, pokojné a láskou naplnené vianočné sviatky ©

        • ZIMNÉ PRÁZDNINY

          Od pondelka 20.decembra 2021 do piatka 7.januára 2022 majú žiaci zimné prázdniny. Dúfame, že bude priaznivejšie počasie ako tento víkend, aby si mohli vonku zašantiť, športovo sa vyžiť. Upozorňujeme na dodržiavanie školského poriadku aj počas dní voľna, najmä v súvislosti s používaním pyrotechniky... Chceme ostať zdraví nielen pokiaľ ide o koronavírus, ale aj so všetkými prstami.

            Všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom školy i všetkým spoluobčanom želáme pokojné prežitie vianočných sviatkov. 

      • PYTAGORIÁDA
        • PYTAGORIÁDA

          V polovici decembra  sa konalo školské kolo Pytagoriády. Žiaci 1.stupňa riešili úlohy prezenčne, 2.stupeň riešil dištančne. V školskom kole boli úspešní nasledovní žiaci:

          P3 – Simona Firicová a Šimon Šalata

          P4 – Adam Stieranka, Mária Zubajová, Richard Kytaš, Kristína Snováková, Adam  Zemenčík,

                  Jozef Kupčo, Mária Magdaléna Katreníková, Adam Šeliga, Miriam Jurčigová

          P5- Viliam Žilinec, Vivien Snováková, Marek Martvoň, Patrik Bohucký, Viktória Kľusková,

                 Kevin Hysenaj, Lenka Turňová

          P7 –Lara Ťasnochová, Jozef Firic, Michal Snovák, Marianna Matečková, Matej Žilinec

          P8 – Michaela Jurčigová, Marcela Martvoňová

          Všetkým úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a tým najlepším budeme držať palce na okresnom kole, ktoré sa uskutoční koncom marca – dúfame, že už prezenčne.

          (kop)

      • ROZLÚČKA SO STARÝM ROKOM v 4.A
        • ROZLÚČKA SO STARÝM ROKOM v 4.A

          Šťastné a veselé!

          Také boli chvíle, ktoré sme prežili vo štvrtok v 4.A triede. Vianočný večierok začal modlitbou a spoločným stolovaním. Pani učiteľky pripravili chutnú kapustnicu a punč, všetkým veľmi chutilo. Po spoločnom jedle sme začali odhaľovať svojich tajných anjelikov, každý dostal od svojho tajného anjelika pekný ručne vyrobený darček. Deti boli naozaj veľmi kreatívne, medzi darčekmi sa dokonca objavil aj komiks, napísaný a nakreslený priamo pre obdarovaného. Program pokračoval hudobným vystúpením detí, hrali a spievali koledy na klavíri a gitare. Nakoniec sme vyrábali drevené vianočné ozdoby, ktoré si deti zobrali domov a môžu si nimi prizdobiť vianočný stromček. Ďakujeme za výbornú prípravu detí na tento deň, za krásne darčeky a skvelú náladu. Všetkým želáme požehnané Vianoce, plné radosti a lásky.

          (mon+git)

      • NAJKRAJŠIA VIANOČNÁ OZDOBA
        • NAJKRAJŠIA VIANOČNÁ OZDOBA

          Najkrajšia vianočná ozdoba 2. ročník

          Do tvorivej súťaže o najkrajšiu vianočnú ozdobu organizovanej CVČ v Námestove sa z našej školy zapojilo 21 žiakov. Z celkového počtu 133 súťažiacich cenu poroty získali Karin Kršáková z 2. A, Adam Zemenčík a Miriam Jurčigová zo 4. B. 2.miesto vo svojej kategórii získala Michaela Jurčigová z 8. A. Blahoželáme!    Za vianočné ozdoby všetkým žiakom ďakujeme.

          (pol)

      • MIKULÁŠ v 3.B
        • MIKULÁŠ v 3.B

              V pondelok  (13. 12.) čakalo tretiakov v triede prekvapenie. Aj keď v deň sv. Mikuláša žiaci neboli v škole, Mikuláš nezabudol a všetkým nechal sladký darček. Deti sa sladkostiam potešili a Mikulášovi posielajú pekné kresby a básničky, ktoré vytvorili počas dištančného vzdelávania.  

          (mám)

      • MÁME DETI S VEĽKÝM SRDCOM
        • MÁME DETI S VEĽKÝM SRDCOM

               Inšpirovaní predvianočnou akciou „ Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“ prejavili aj naši žiaci ochotu darovať zdroje  príjemných pocitov (sladkosti, ponožky, kozmetiku, hrnčeky na čaj či kávu...) niekomu inému. Stalo sa tak krátko pred Mikulášom. Termín súril a situáciu skomplikoval aj fakt, že 2. stupeň ZŠ  sa začal učiť dištančne. Obávali sme sa, či sa nám podarí toto  predsavzatie naplniť, no ukázalo sa, že deti, ktoré  sa rozhodli urobiť dobrý skutok, prekážky nevnímajú.   V krátkej dobe sa nám všetkým podarilo zhromaždiť celú kopu zhmotnenej srdečnosti. Našli sa aj takí, čo darovali plným priehrštím a skutočne  priniesli plnú krabicu od topánok.

           Zo všetkých darčekov sme potom vytvorili  45 balíčkov pre  klientov zariadenia Terézia n.o. v Lokci, kde v súčasnosti trávia svoje chvíle aj obyvatelia z Hruštína, medzi nimi i dlhoročná pani učiteľka Elena Gazdíková.    

          Pri odovzdávaní  darčekov sme po splnení všetkých  protiepidemických  podmienok  mali tú česť zotrvať s pani učiteľkou v príjemnom rozhovore.

          Aj v  mene zamestnancov  a  klientov  zariadenia Terézia n. o. za darčeky našim žiakom veľmi pekne ďakujeme.    

          (šal)                                                                  

      • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU VIANOČNÚ OZDOBU
        • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU VIANOČNÚ OZDOBU

          Naša škola sa tohto roku zapojila do tvorivej súťaže "O najkrajšiu vianočnú ozdobu", ktorej organizátorom je Centrum voľného času Maják Námestovo. Témou súťaže bola vianočná tematika - 3D vianočná výzdoba, ktorá ozdobí a skrášli vianočný stromček. Do súťaže sa zapojili žiaci 2.A., 3.A , 4.A a 4.B.

          (mm)

      • OZNAM ŠJ
        • OZNAM ŠJ

          Milí rodičia,

          Vaše dieťa (deti) dostalo v týchto dňoch balíček s maškrtami... Je to Mikulášska nádielka od školskej jedálne pre deti, ktoré pekne všetko zjedia alebo sa aspoň snažia :)

          (snov)

      • SLADKÁ POMOC 2021 - DVAKRÁT DOBRÁ ČOKOLÁDA
        • SLADKÁ POMOC 2021 - DVAKRÁT DOBRÁ ČOKOLÁDA

          Kampaň „Sladká pomoc“ je misijnou iniciatívou, ktorou dobrovoľníci na Slovensku kúpou čokoládky pomáhajú mládeži a deťom v misijných krajinách. Aj v našej škole sme sa pripojili k tejto aktivite. Misijné čokoládky si mohli kúpiť žiaci I. aj II. stupňa. Oficiálna predajná cena jednej čokoládky bola 0,50 €, ale mnohí prispeli vyššími sumami. Spolu sme tak získali 447,37 , ktoré sme poslali na podporu projektov Pápežských misijných diel pre deti a mládež v Keni, Rwande, Etiópii a Ugande.

          Všetkým kupujúcim a darcom VEĽMI PEKNE ĎAKUJEME za spoluprácu a štedrosť. 

          (radz)

      • VŠETKOVEDKO
        • VŠETKOVEDKO

                                  Veľký súboj o najmúdrejšieho medzi najbystrejšími našej školy sa uskutočnil 30. 11. 2021 medzi 40 prihlásenými žiakmi 2.-4. ročníka. Otázky boli zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova. Vo svojej kategórii sa môžu zaradiť medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov a získať titul a diplom VŠETKOVEDKO ŠKOLY, VŠETKOVEDKO a peknú cenu. Ostatní získajú titul a diplom VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž.

          20.12. 2021na stránke súťaže budú zverejnené predbežné výsledky jednotlivých žiakov podľa číselného kódu.

          (pol)

      • KARANTÉNA 3.B  a II.ODD. ŠKD
        • KARANTÉNA 3.B a II.ODD. ŠKD

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiaka 3.B ostáva táto trieda od 2.12.2021 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude 13.12.2021. Zároveň ostávajú v karanténe deti z II.oddelenia ŠKD (vych. Mgr. H.Huráková). Žiaci z 3.B a II.odd. ŠKD budú od zajtra odhlásení z obedov. 

      • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE
        • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE

          Na základe Vyhlášky č.265 RÚVZ v Dolnom Kubíne sa s účinnosťou od 30.11.2021 zakazuje prezenčné vzdelávanie na ZŠ - II.stupeň, gymnáziách, SOŠ a ZUŠ. 

          Žiaci II.stupňa budú od zajtra odhlásení z obedov v školskej jedálni. Vyučovanie bude prebiehať dištančným spôsobom.

          Učitelia II.stupňa prídu zajtra do práce na 7,30. 

      • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA
        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 25.11.2021 sa uskutočnilo okresné kolo Technickej olympiády v on-line priestore.

          Našu školu reprezentovali traja žiaci, ktorí postúpili po úspešnom absolvovaní školského kola 8.10.2021 on-line formou.

          V kategórii B (jednotlivci) sa na 2.mieste umiestnil JOZEF ŤASNOCHA zo 7.B triedy.   

          V  kategórii A,  kde súťažia dvojice žiakov, sa tiež na druhom mieste umiestnili MÁRIO TOMÁŇ a JAKUB ŠUBJAK z 9.B.

          Chlapci sa zároveň stali úspešnými riešiteľmi Technickej olympiády 2021/22. Gratulujeme k dosiahnutým výsledkom.

          (Korm)

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 24. novembra sa v našej škole uskutočnilo on-line formou školské kolo Geografickej olympiády 2021/22. V okresnom kole olympiády vo februári nás budú reprezentovať Matej Žilinec (7.A) a Matúš Slaničan (8.B), ktorí  boli úspešnými riešiteľmi.  Obidvom držíme palce a ďakujeme za ich odhodlanie zabojovať. 

          (HM)

      • ZUŠ JÁNOŠ - oznam
        • ZUŠ JÁNOŠ - oznam

          Podľa rozhodnutia ministra školstva od 29.11.2021 do 9.1.2022 bude ZUŠ vyučovať iba dištančne, deti do školy nebudú chodiť. Podobne je to s jazykovými školami a CVČ.