• Novinky

      • KARANTÉNA v 1.A a v 1.ODD. ŠkD
        • KARANTÉNA v 1.A a v 1.ODD. ŠkD

          Z dôvodu pozitívneho testu žiačky 1.A ostáva táto trieda od utorka 8.2. do soboty 12.2. v karanténe. Žiaci sa budú učiť dištančným spôsobom. Rovnako v karanténe ostávajú aj deti z 1.odd. ŠkD (pani vych. Vlžáková). Žiaci z 1.A a deti z 1.odd. ŠkD sú od zajtra odhlásení zo stravovania v ŠJ.  

      • POKYNY PRE RODIČOV
        • POKYNY PRE RODIČOV

          Pokyny pre rodičov pred nástupom žiakov do školy po polročných prázdninách:

          Pripomíname rodičom, aby pred zajtrajším nástupom do školy nezabudli:

          • Deti  otestovať  a poslať cez žiadosti a vyhlásenia na EduPage „Oznámenie o použití AG – samotestu „ vrátane  informácie o jeho výsledku – pozitívny/ negatívny
          • Opätovne poslali aj „ Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“  svojich detí

          V piatok 4.2.2022 bol ministerstvom školstva novelizovaný aj školský semafor, kde pribudli tieto informácie:

          • V prípade pozitívneho výsledku AG samotestu môže rodič po ukončení domácej izolácie svojho dieťaťa predložiť škole, školskému zariadeniu a pri mimovyučovacích aktivitách „Čestné vyhlásenie o pozitivite AG samotestu na ochorenie COVID-19 a o absolvovaní izolácie“ (Príloha č. 4a). Na základe tohto Čestného vyhlásenia bude mať žiak výnimku z karantény iba v škole, v školskom zariadení a pri mimovyučovacích aktivitách v prípade, že príde do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19.
          •  Pokiaľ bol žiak v izolácii na základe pozitívneho výsledku AG samotestu, dôrazne odporúčame pri návrate do školy (večer alebo ráno pred nástupom) absolvovanie AG samotestu, aby sa minimalizovalo riziko prenosu nákazy na pôdu školy. Žiak nastupuje do školy iba v prípade negatívneho výsledku AG samotestu.
          •  Pri návrate do školy sa nevyžaduje potvrdenie o ukončení izolácie od lekára, rodič predloží iba „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ (Príloha č. 1).
          •  Žiak po návrate z izolácie necvičí na telesnej a športovej výchove (nevykonáva fyzickú aktivitu) v priebehu 5 dní, počas ktorých má nosiť respirátor FFP2 (poprípade môže byť respirátor nahradený rúškom). Je dôrazne odporúčané, aby tento žiak mal po ukončení izolácie 10 dní pokojový režim a postupný návrat k fyzickej aktivite z dôvodu dostatočného zotavenia po prekonaní ochorenia COVID-19.

          Všeobecný lekár pre deti a dorast nevydáva potvrdenie o výnimke z karantény.

          Ak je dieťa v karanténe kvôli blízkmu kontaktu s pozitívnou osobou, platí:

          • V prípade, že žiak neprejavuje príznaky ochorenia počas celého trvania karantény, rodič nemusí kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast.
          •  V prípade výskytu klinických príznakov počas karantény rodič telefonicky alebo e-mailom kontaktuje všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že sa rodič nedokáže skontaktovať so  všeobecným lekárom svojho dieťaťa, postupuje podľa manuálov zverejnených na webovej stránke: https://pediatridetom.sk/.

          Pokiaľ rodič pošle do školy žiaka, ktorý má byť v karanténe, dopúšťa sa priestupku na úseku verejného zdravotníctva podľa § 56 ods. 1 písm. k) zákona č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorý rieši regionálny úrad verejného zdravotníctva.

          OČR :Rodič má nárok na ošetrovné, ak riaditeľ školy alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva rozhodol o prerušení vyučovania v triede žiaka do 11 rokov, rodič môže zažiadať o OČR priamo na webovej stránke Sociálnej poisťovne https://eformulare.socpoist.sk/sluzby/ziadosti-o-ocr alebo ak žiak vyžaduje celodenné ošetrovanie na základe potvrdenia všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak rodič nechá žiaka doma na základe vlastného rozhodnutia, nárok na OČR mu nevzniká.

      • KARANTÉNA II.ODD. ŠkD
        • KARANTÉNA II.ODD. ŠkD

          Vzhľadom na pozitívny test na Covid19 v II.odd. ŠkD (pani vych. Huráková) ostávajú žiaci z tohto oddelenia v karanténe od stredy do nedele. Do školy a ŠkD prídu v pondelok. Sú odhlásení zo stravovania v ŠJ.

      • ROZPRÁVKOVÁ KRAJINA V 1.B
        • ROZPRÁVKOVÁ KRAJINA V 1.B

          „Kde sa voda sypala a piesok lial,...“ v 1.B triede dnes vznikla rozprávková krajina, v ktorej sa učili princezné a iné rozprávkové postavičky. Kreatívne masky na malý triedny karneval pripravili žiakom rodičia. Na rozprávkovej ceste sme dokázali vyriešiť množstvo náročných úloh, preverili sme si svoju obratnosť a zdatnosť, zároveň sme sa aj zabavili. Víťaza sme nehľadali, bolo by to veľmi ťažké. Každý dostal sladkú odmenu, pochvalu a prvé „vysvedčenie“.

          (ĽŽ)

      • 4.B a 8.B NAĎALEJ DIŠTANČNE
        • 4.B a 8.B NAĎALEJ DIŠTANČNE

          Z dôvodu karantény pani učiteľky 4.B, polovice žiakov tejto triedy a žiakov 8.B, ktorí ostávajú v karanténe, pokračujú tieto triedy v dištančnom vyučovaní. 4.B až do štvrtka vrátane, 8.B do stredy vrátane. Stravníci z týchto tried budú odhlásení z obedov v ŠJ.

      • OBNOVENIE VYUČOVANIA
        • OBNOVENIE VYUČOVANIA

          Od utorka 1.2.2022 bude pokračovať prezenčné vyučovanie. Žiaci sa vrátia do tried, okrem 4.B triedy (karanténa im končí zajtra, do školy nastúpia v stredu) a 8.B triedy (tá nastúpi do školy vo štvrtok 3.2.2022). 4.B aj 8.B budú mať zajtra 1.2. dištančné vyučovanie. Pokračovať bude aj činnosť školského klubu v obidvoch oddeleniach. Žiaci na I.stupni budú mať zajtra rozvrh na 4 hodiny z dôvodu veľkého počtu chýbajúcich učiteliek.

             Žiadame rodičov, aby cez edupage hlásili, že ich dieťa ostáva doma kvôli pozitívnemu testu alebo kvôli karanténe. Budeme mať jednoduchšie zisťovanie pre hlásenie do Covid semaforu. Stravovanie v ŠJ bude pokračovať (zajtra okrem 4.B a 8.B, ostatných pozitívnych, resp. žiakov v karanténe nezabudnite odhlásiť jednotlivo u vedúcej ŠJ).  

      • ZŠ HRUŠTÍN V KARANTÉNE
        • ZŠ HRUŠTÍN V KARANTÉNE

          Riaditeľstvo ZŠ Hruštín oznamuje,

          že na základe rozhodnutia RÚVZ v Dolnom Kubíne sa prerušuje prevádzka celej základnej školy a školského klubu na obdobie 27. 1. 2022 – 31. 1. 2022 vrátane. Žiaci nastúpia opäť do školy dňa 1. 2. 2022 (utorok)

          Od 27. 1. 2022 prechádzajú všetky triedy základnej školy na dištančné vzdelávanie. Stravovanie v školskej jedálni je pre žiakov ZŠ prerušené. Žiaci sú z obedov odhlásení automaticky u vedúcej ŠJ.

          Výpisy z vysvedčenia dostanú žiaci v utorok 1.2.2022.

      • KARANTÉNA v 4.B TRIEDE
        • KARANTÉNA v 4.B TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiačky 4.B ostáva táto trieda od 26.1.2022 v 5-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v pondelok 31.1.2022. Žiaci sú odhlásení zo stravovania v ŠJ. Vyučovanie bude do piatka prebiehať dištančne.

      • OZNÁMENIE - vyzdvihnutie testov
        • OZNÁMENIE - vyzdvihnutie testov

          Včera (24.1.) boli žiakom ZŠ odovzdané AG testy na samotestovanie (5.várka, 5-kusové balenie v škatuľke). Žiadam rodičov, ktorých deti momentálne nechodia do školy z dôvodu karantény alebo pozitivity na kovid, aby si prišli vyzdvihnúť testy do školy - budova Zamost od 7,30 do 15,oo (môžu aj rodinní príslušníci v prípade, že ste v práci). Nezabudnite každé použitie AG testu odkliknúť.

          Včera sa našla v Črchli na ceste  jedna škatuľka s testami. Vytratil ju zrejme niektorý náš žiak z I. alebo II.stupňa. Ak sa majiteľ zistí, nech sa o stratený test prihlási v riaditeľni. Poctivou nálezkyňou bola Evka Kavoňová zo 6.A triedy. 

      • KARANTÉNA v 8.B TRIEDE
        • KARANTÉNA v 8.B TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiaka 8.B ostáva táto trieda od 25.1.2022 v karanténe. Nástup do školy po karanténe bude upresnený po oficiálnom oznámení výšky karantény, ktorá sa má skrátiť na 5 dní.. Žiaci sú odhlásení zo stravovania v ŠJ. Vyučovanie bude prebiehať dištančne.

      • KARANTÉNA v 7.B TRIEDE
        • KARANTÉNA v 7.B TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiaka 7.B  ostáva táto trieda od 22.1.2022 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v utorok 1.2.2022. Žiaci sú odhlásení zo stravovania v ŠJ. Vyučovanie bude prebiehať dištančne.

      • KARANTÉNA v 5.B TRIEDE
        • KARANTÉNA v 5.B TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiaka 5.B  ostáva táto trieda od 22.1.2022 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v utorok 1.2.2022. Žiaci sú odhlásení zo stravovania v ŠJ. Vyučovanie bude prebiehať dištančne.

      • KARANTÉNA v II.odd. ŠKD
        • KARANTÉNA v II.odd. ŠKD

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid ostáva II.oddelenie ŠKD (pani vych. H.Huráková) v 10-dňovej karanténe  od 22.1.2022. Znovuotvorenie oddelenia po karanténe bude v utorok 1.2.2022. Žiaci II.oddelenia sú odhlásení zo stravovania v ŠJ.

      • KARANTÉNA v 2.A a 3.A TRIEDE
        • KARANTÉNA v 2.A a 3.A TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiačky 2.A a žiaka 3.A triedy ostávajú tieto triedy od 22.1.2022 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v utorok 1.2.2022. Triedy sú odhlásené zo stravovania v ŠJ.

        • VIANOČNÉ POZDRAVY Z ŠKD

          Pred Vianocami  na ministerstve vnútra vymysleli pre našich najmenších aktivitu s názvom Vianočné pozdravy. Určená bola pre všetkých výtvarných umelcov zo škôl a škôlok. Aj deti z nášho ŠKD odoslali svoje pozdravy pre všetky zložky: policajtom, hasičom, záchranárom...

          Deti majú  obrovskú radosť, že pozdravy na ministerstve dostali. Detektív Oriešok všetky pozdravy odmenil.       V  ŠKD už skladajú nové skladačky.

          Všetkých pozdravujeme a ďakujeme.

      • KARANTÉNA v 9.B TRIEDE
        • KARANTÉNA v 9.B TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiaka 9.B ostáva táto trieda 21.1.2022 (piatok) v  karanténe. V piatok ostane doma celá trieda (vyučovanie bude dištančným spôsobom), v pondelok po rannom samoteste prídu do školy žiaci, ktorí sú očkovaní, resp. prekonali ochorenie a sú v stanovenej lehote po prekonaní. Podmienkou je negatívny pondelkový AG samotest. Odhlasovanie zo stravovania - v piatok je odhlásená celá 9.B, v pondelok bude treba odhlásenia robiť individuálne, podľa toho, kto nie je OP a ostáva v karanténe.

        • AKO KOMUNIKOVAŤ

          V utorok 18.1.2022  žiaci 3. ročníka absolvovali program, ktorý zastrešuje CPPPaP Námestovo pod názvom „Komunikáciou a využitím sociálnych zručností k riešeniu konfliktov“. Žiaci prostredníctvom zážitkových aktivít (zoznamovanie sa v kruhu, čítanie knihy a hľadanie odpovedí, telefón, spoločné kreslenie ...)sa naučili komunikačné techniky a sociálne zručnosti potrebné pri riešení konfliktných situácií a pomocou empatie a sebareflexie kontrolovať svoj verbálny a neverbálny prejav.

          (MtM)

      • KARANTÉNA V 5.A TRIEDE
        • KARANTÉNA V 5.A TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiačky 5.A  ostáva táto trieda od 19.1.2022 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v pondelok 31.1.2022.

      • KARANTÉNA v 4.A TRIEDE
        • KARANTÉNA v 4.A TRIEDE

          Vzhľadom na pozitívny test na kovid žiačky 4.A  ostáva táto trieda od 19.1.2022 v 10-dňovej karanténe. Nástup do školy po karanténe bude v piatok 28.1.2022.

      • NÁVRAT ŽIAKOV DO ŠKOLY
        • NÁVRAT ŽIAKOV DO ŠKOLY

          Od pondelka 10.1.2022 sa obnovuje po zimných prázdninách prezenčné vyučovanie na 1. aj 2.stupni podľa rozvrhu. Žiaci sú povinní nosiť v priestoroch školy (triedy, chodby, WC) rúška s výnimkou telesnej výchovy. Pred vyučovaním sa odporúča žiakom urobiť si AG samotest, čo rodičia odkliknú aj v edupage. Tí žiaci, ktorí doposiaľ nemajú testy, budú mať v edupage odkliknuté Potvrdenie o bezpríznakovosti. V prípade pozitívneho samotestu žiak nejde do školy, rodič kontaktuje lekára a dá informáciu triednemu učiteľovi.

               Od zajtra pokračuje aj vyučovanie v ZUŠ Jánoš. ŠkD funguje v 1. aj v 2.oddelení. 

          Krúžky a ostatná mimoškolská činnosť sú zatiaľ do ďalšieho rozhodnutia pozastavené.

          Prajem všetkým úspešný návrat, čo najdlhšie normálne prezenčné vyučovanie a odolnosť voči kovidu vo všetkých jeho podobách a mutáciách.