• Novinky

      • ČÍTAME S OSMIJANKOM
        • ČÍTAME S OSMIJANKOM

                 Nezisková organizácia Osmijanko pripravila pre všetkých súťaženia chtivých žiakov na 1. stupni ZŠ literárne hádanky nielen pre pobavenie, ale i na zamyslenie. Nad našimi skutkami, obavami, radosťami i túžbami. Na školách a v knižniciach súťaž prebieha od januára do konca apríla 2014. Súťaží sa prostredníctvom bulletinu, ktorý musí mať každý súťažiaci. 8 literárnych hádaniek je určených na hravú prácu s literárnym textom a zároveň poskytuje motiváciu a inšpiráciu k vlastným tvorivým aktivitám a napomáha rozvoj čítania s porozumením u mladších žiakov ZŠ. Prostredníctvom súťaže sa zoznámia žiaci s hodnotnými dielami slovenskej literatúry. Odpovede na súťažné otázky posielajú kolektívy naraz, na konci apríla. Do 10.ročníka tejto celoslovenskej súťaže sa zapojili kolektívy žiakov z 2.A, 3.A, 3.B a 4.B. Prajeme im veľa úspechov.

          (AHol)

        • FOTOALBUMY DEVIATAKOV

            Dňa 22.1.dostali deviataci svoje fotoalbumy, aby mali po rokoch na koho spomínať. Albumy, ktoré vrátane 4ks malých fotografií vyrobila firma Portrét s.r.o. z Tornale, stáli 8.-€.

      • OLYMPIÁDA NJ
        • OLYMPIÁDA NJ

             Dňa 23.1.2014 sa v Námestove uskutočnilo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku. Po tom, ako sa stala 1. cudzím jazykom na väčšine škôl angličtina, sa príprave na olympiádu NJ venuje málo žiakov. Dôkazom je aj to, že v kategórii 1A nebol žiaden súťažiaci, v kategórii 1B ( 8.-9.ročník) boli štyria. My sme mali dvojnásobné zastúpenie. Vlaňajší víťaz Matej Martvoň (9.B) neobhájil svoju pozíciu a skončil "až" druhý... Zvíťazil Lukáš Babečka z Or. Veselého.  Aj tak blahoželáme! Pripravovala p.uč. S. Šalatová. Katarína Kurčinová (8.B) bola na skusoch a zistila, že konkurencia je kúsok popredu - obsadila 4.miesto.

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

             V ZŠ Lokca a na MsÚ v Námestove sa 22.1.2014 konalo okresné kolo matematickej olympiády v kategórii piatakov a deviatakov. Medzi deviatakmi sme namali zastúpenie, v kategórii piatakov reprezentoval našu školu Jarko Kaprál (5.A). Žiaľ, nedarilo sa mu, hádam nabudúce...

      • OLYMPIÁDA AJ
        • OLYMPIÁDA AJ

             Dňa 15.1.2014 sa v Námestove konalo okresné kolo olympiády AJ. Našu školu reprezentoval Martin Halaštík z 9.A, pripravovala ho p.uč. Kubasová. V konkurencii 18 súťažiacich obsadil 12.miesto. Zvíťazila Brigita Vrábeľová z Or. Lesnej. Ďakujeme za reprezentáciu školy. smiley

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA - pozvánka

           

          Základná škola Hruštín

          Ak si práve predškolák,

          príď sa pozrieť medzi nás.

          Dnes je v škole veľký zhon,

          zapisujeme prvákov.

           

          Srdečne Vás pozývame na zápis do 1. ročníka  dňa  4.februára 2014  od 13,3O do 16,00 hod. v budove základnej školy.

           /ZŠ Výhon, 1.poschodie/

                 

          Na zápis príde dieťa so zákonným zástupcom. Treba priniesť občiansky preukaz, rodný list dieťaťa,10 € na základné pomôcky prváka a veľkú chuť spoznať niečo nové. ( Podrobnejšie pokyny a rady rodičom budúcich prvákov pozri v menu ZÁPIS).

          Tešíme sa na Vás!

        • PF 2014

             Riaditeľstvo Základnej školy Hruštín želá všetkým žiakom, pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom, rodičom i všetkým, ktorým na škole záleží, dobré zdravie, pracovný elán, optimizmus a dôvod na radosť po celý rok 2014.

        • PYTAGORIÁDA 2013

             Minulý týždeň sme preverili bystrosť našich žiakov v matematickej súťaži Pytagoriáda. Na to, aby sa stali úspešnými riešiteľmi, museli správne vypočítať 10 z 15 príkladov.To sa podarilo nasledovným žiakom:

          3.ročník: Erik Hojo, Lukáš Kaprálik, Jana Šeligová, Matúš Paško

          4.ročník: Václav Baraniak, Jakub Snovák, Roman Vlžák, Zuzana Šubjaková, Petra Hojová, Boris Iliev, Margita Tomáňová, Vanesa Dudášiková, Adriana Sedlárová

          6.ročník:  Matúš Kopilec, Roman Fendek, Júlia Gáborová, Viktória Žilincová, Romana Kubicová, Matúš Drígeľ (6.B)

          7.ročník: Jaroslav Troják, Lukáš Šimek

          8.ročník: Jozef Žilinec

             Všetkým srdečne blahoželáme a tým najlepším ( sú uvedení ako prví v každom ročníku, okrem siedmakov - tí majú zhodný počet bodov) držíme palce na obvodnom kole, ktoré sa bude konať pre žiakov 3. a 4.ročníka 18.3. a pre ostatných 19.3.2014.

          (jkop)

        • OLYMPIÁDA SJ

              V piatok 13.12. sa v CVČ Maják v Námestove konalo okresné kolo olympiády SJ. Spomedzi 16 súťažiacich si pekné 3.miesto vybojovala žiačka 9.A tr. Silvia Martvoňová, keď za víťaznou žiačkou z Or. Veselého zaostala o 2 body a za 2. miestom ( Zubrohlava) o 1 bod.. Pripravovala ju p.uč. Vlžáková. Blahoželáme!

      • TALENTÁRIUM a MIKULÁŠ 2013
        • TALENTÁRIUM a MIKULÁŠ 2013

             V piatok dopoludnia sa v sále kultúrneho domu v Hruštíne konala tradičná akcia - Talentárium, prehliadka talentov školy a zároveň Mikuláš - obdarovanie žiakov ZŠ. Žiaci 1.-4. si pripravili pekný program, ktorým sa predstavili svojim starším spolužiakom. Potom vystupovali žiaci, ktorí sa prihlásili do Talentária - tanečníci, speváci, hudobníci, herci, súčasne s nimi robili na svojich dielkach výtvarníci. Ďakujeme všetkým, že si našli čas, prekonali trému a podujali sa ukázať svoj talent. V prestávkach si mohli žiaci zasúťažiť v rôznych zábavných disciplínach alebo niečo kúpiť na burze. Peniažky takto získané venuje škola na dobročinné účely.

             Mikuláš odmenil prostredníctvom svojich anjelov jednotlivé triedy. Za sladkosti ďakujeme Obecnému úradu v Hruštíne i Rodičovskému združeniu pri ZŠ Hruštín.

        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

                      Dňa 3.decembra sa uskutočnilo v SOSP Kňažia regionálne kolo technickej olympiády 2013. Našu školu reprezentovali Ján Makúch a Miroslav Kupčulák(9.B), ktorí vo svojej kategórii obsadili 3.miesto. Siedmakovi Marošovi Hojovi sa nepodarilo dosiahnuť na stupne víťazov, ale pri svojej premére získal cenné skúsenosti. Ďakujeme všetkým za dobrú reprezentáciu školy a p.uč. Halmešovi za prípravu na súťaž.

           

        • TALANTÁRIUM V BABÍNE

               V Kultúrnom dome v Babíne sa 24.11.2013 konala spevácko-tanečná súťaž TALENTÁRIUM 2013. Organizátormi boli Základná škola Babín, OZ Divadlo nepozná nudu a OcÚ Babín, s podporou Oravského kultúrneho strediska v Dolnom Kubíne. Hoci sme v 1. ani v 2.kategórii nemali zástupcov na stupňoch víťazov, predsa sme neobišli naprázdno.

          Objavom roka sa stala naša žiačka 7.A triedy Stela Kubicová. Blahoželáme!

          Súťaže sa zúčastnili žiaci zo ZŠ s MŠ Babín, ZŠ s MŠ Vasiľov, ZŠ s MŠ Lokca, ZŠ Hruštín a ZŠ s MŠ Oravské Veselé.

      • RODIČOVSKÁ ZÁBAVA
        • RODIČOVSKÁ ZÁBAVA

                   Rodičovské združenie pri ZŠ Hruštín Vás srdečne pozýva na rodičovskú zábavu, ktorá sa uskutoční v sobotu 25.1.2014 v MKS Hruštín. Cena vstupenky je 16 €/os. Zahŕňa hriate,  prípitok, večeru, kávu, 0,5 litra vína, kapustnicu, barmanskú šou a živú hudbu. Začiatok je o 19. hod. Lístky si môžete zakúpiť na sekretariáte ZŠ Hruštín.

          (tel.:55 24 542, 0919 066869)

          Srdečne Vás pozývame.
      • ZBER POMARANČOVEJ KôRY
        • ZBER POMARANČOVEJ KôRY

             Tak ako v minulosti, aj teraz organizujeme zber pomarančovej kôry. Kôrku z pomarančov ( nie z mandarínok!!!) treba nosiť dobre usušenú, tr. učitalia ju odvážia a zaevidujú. Priebežne bude zber zverejňovaný, aby ste vedeli, ako na tom ste. Na všetkých čakajú ceny, pre najlepších ešte čosi špeciálne...    Zberu zdar!

        • INTENZÍVNY KURZ ANGLIČTINY

                  Tento týždeň 25. – 29. 11. 2013 sa v našej škole uskutočňuje intenzívny kurz anglického jazyka pod vedením amerického lektora Raya Sikorsky, pochádzajúceho z New Yorku. Tento kurz bol pôvodne plánovaný na február, no okolnosti sa zmenili a spomínaný lektor ho v tomto plánovanom termíne nemohol viesť.

                 Keďže sa uvoľnil iný termín, prijali sme túto ponuku a kurz teda prebieha teraz, no trochu inak, ako sme očakávali. Pôvodne sa žiaci, ktorí prejavia záujem, mali rozdeliť do dvoch 12 – 15-členných skupín. Každá skupina mala denne absolvovať 3 vyučovacie hodiny. Záujem o tento kurz však prevýšil naše očakávania a keďže sme nechceli nikoho sklamať, rozhodli sme sa vytvoriť až tri skupiny. Tým sa ale znížil počet vyučovacích hodín v každej skupine na dve. Peniaze, ktoré žiaci zaplatili za hodiny, ktoré neabsolvujú, im budú vrátené (5 €).

                Aj naďalej plánujeme spoluprácu s p. Sikorsky, aby sme našim žiakom umožnili stretnutie a komunikáciu s človekom, ktorého materinským jazykom je angličtina.

                                                                                                                                         (KK, KU)

        • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

                  Tretí novembrový týždeň už tradične patrí „Týždňu boja proti drogám.“ V našej škole sme preto pripravili niekoľko aktivít, ktorými sa snažíme predchádzať vzniku závislostí a uprednostniť zdravý životný štýl.

          V utorok 19. novembra sme uskutočnili besedu práve na tému „ZDRAVIE“. Deti diskutovali s veľkým záujmom.

               20. novembra sa žiaci zúčastnili aktivít pod názvom „Hravé popoludnie“, kde si zmerali svoje sily v rôznych spoločenských hrách nielen so spolužiakmi, ale i s pani učiteľkami.

               Vo štvrtok žiaci absolvovali „Kvíz o zdravom životnom štýle“, kde mohli preukázať svoje vedomosti, ktoré získali nielen na besede, ale i doma a na vyučovaní. Súťažiacich bolo 16, z každej triedy boli dvaja. Víťazné družstvo bolo v zložení: Samuel Teťák 1.B, Adriana Bohucká, Samuel Haluška 3.A a Gabika Očkajáková 4.A.

               Všetci sa však stali víťazmi, lebo sa zamysleli nad tým, čo všetko môžeme pre svoje zdravie robiť každý deň. Deti boli odmenené vecnými cenami, ktoré sme dostali od sponzora. Ďakujeme!

          (ĽŽ)

        • EXKURZIA NA OcÚ

             V pondelok 18.11.  a vo štvrtok 21.11. sa žiaci 6.B a 6.A triedy v rámci vyučovania On zúčastnili exkurzie na náš OcÚ. Pozreli si priestory úradu, pani prednostka Mgr. D. Kupčuláková a p, matrikárka M. Martvoňová ich zoznámili s jeho fungovaním, poukazovali im zasadačku, matriku, historické knihy, kroniku obce. Pán starosta Mgr. F. Škapec zas privítal žiakov vo svojej pracovni, vysvetlil im pôvod názvu obce, zoznámil ich s erbam Hruštína i Vaňovky i s expozíciou drevených betlehemov od p. Jána Šeligu a zodpovedal na zvedavé otázky odvážlivcov. Návštevu si p. starosta uctil pohostením ( ďakujeme)  a na záver si so žiakmi 6.B zapózoval pri spoločnej fotografii.

      • OKRESNÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY
        • OKRESNÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY

             Dňa 14.11.2013 sa v telocvični ZŠ v Rabčiciach uskutočnilo okresné kolo v streľbe zo vzduchovky v kategórii starších a mladších žiakov.  Naši reprezentanti potvrdili oprávnenosť očakávania medailového umiestnenia. Poctivý tréning na stteleckom krúžku s pánom Jozefom Jancekom sa prejavil a naše družstvo v konkurencii 6 družstiev zvíťazilo! Zaslúžili sa o to strelci Ján Makúch ( 179 bodov z 200 možných) - prvý aj medzi jednotlivcami, Aďo Socha - 166 bodov - 2.medzi jednotlivcami, Lukáš Šeliga - 122 bodov, Daša Janceková - 150 bodov, Júlia Gáborová - 153 bodov, Lujza Gáborová - 130 bodov. Naši žiaci získali pre školu pohár, pre seba medaily a diplomy. Zároveň si vybojovali postup na krajské kolo do Martina, ktoré sa bude konať v polovici januára budúceho roka. Blahoželáme!

           

          Výsledková listina

          z obvodného kola postupovej súťaže na M SR škôl v športovej streľbe

          zo vzduchových zbraní ml. žiakov a žiačok ZŠ, uskutočneného dňa

          14.11.2013 v telocvični ZŠ s MŠ Rabčice, v školskom roku 2013/2014

           

          Kategória ZŠ – st. žiaci a žiačky

           

           

          Meno a priezvisko

          Škola

          Počet bodov spolu

          Spolu

          družstvo

          Poradie družstiev

          Poradie

          jednotlivcov

          1.

          Ján Makúch

          ZŠ Hruštín

          179

           

           

          1.

           

          Adrián Socha

          ZŠ Hruštín

          166

          469

          1.

          2.

           

          Lukáš Šeliga

          ZŠ Hruštín

          124

           

           

          16.

           

           

           

           

           

           

           

          2.

          Adam Turac

          ZŠ s MŠ Rabčice

          146

           

           

          12.

           

          Nataša Bangová

          ZŠ s MŠ Rabčice

          163

          463

          2.

          4.

           

          Lenka Grobarčíková

          ZŠ s MŠ Rabčice

          154

           

           

          9.

           

           

           

           

           

           

           

          3.

          Richard Naništa

          ZŠ Námestovo, Komenského

          165

           

           

          3.

           

          Daniel Kubica

          ZŠ Námestovo, Komenského

          146

          450

          3.

          11.

           

          Jana Tomovčíková

          ZŠ Námestovo, Komenského

          139

           

           

          13.

           

           

           

           

           

           

           

          4.

          Matej Beňuš

          ZŠ Námestovo, Slnečná

          150

           

           

          7.

           

          Radovan Floriančič

          ZŠ Námestovo, Slnečná

          150

          431

          4.

          8.

           

          Samuel Košút

          ZŠ Námestovo, Slnečná

          131

           

           

          15.

           

           

           

           

           

           

           

          5.

          Pavol Hucel

          ZŠ s MŠ Bobrov

          154

           

           

          10.

           

          Adam Svrček

          ZŠ s MŠ Bobrov

          99

          414

          5.

          18.

           

          Martin Hucel

          ZŠ s MŠ Bobrov

          161

           

           

          5.

           

           

           

           

           

           

           

          6.

          Jozef Holubjak

          ZŠ s MŠ Mútne

          160

           

           

          6.

           

          Štefan Holubjak

          ZŠ s MŠ Mútne

          135

          399

          6.

          14.

           

          Lucia Jurčáková

          ZŠ s MŠ Mútne

          104

           

           

          17.

           

           

           

           

           

           

           

           

          Mimo súťaž:

           

           

           

           

           

           

          Daniela Kubíková

          ZŠ s MŠ Rabčice

          143

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

          Jednotlivci:

           

           

           

           

           

          1.

          Ján Makúch

          ZŠ Hruštín

          179

           

           

           

          2.

          Adrián Socha

          ZŠ Hruštín

          166

           

           

           

          3.

          Richard Naništa

          ZŠ Námestovo, Komenského

          165

           

           

           

           

           

          Do krajského kola postupuje družstvo Základnej školy Hruštín.

           

          Rozhodca: Mgr. František Trúchly, ZŠ s MŠ Rabčice

                            Mgr. Michal Rímsky, ZŠ s MŠ Rabčice

           

           

          Mgr. Marta Slovíková v.r.

          riaditeľka CVČ

      • VII. VIANOČNÉ TRHY
        • VII. VIANOČNÉ TRHY

                  Už tradične v decembri sme (ZŠ) organizovali VII.vianočné trhy. V piatok 13. nám spoluorganizátorov robili Obec Hruštín a RC Motýlik. Trhovníci mali možnosť ponúkať svoj tovar vianočného, ale aj iného charakteru. Bolo z čoho vyberať, účasť záujemcov bola bohatá, občerstvenie ( punč, kapustnica, chlieb s masťou a cibuľou) chutilo tiež, program v podaní žiakov MŠ a ZŠ sa takisto divákom páčil. Ďakujem všetkým organizátorom za veľmi dobrú prípravu akcie, MKS za poskytnutie sály, sponzorom ( KUMA, Magnum),  trhovníkom za ponúkaný tovar a ostatným za účasť.

          Dovidenia pri budúcoročných vianočných trhoch.