• Novinky

      • KARNEVAL 2013
        • KARNEVAL 2013

              Posledný fašiangový deň 12. februára 2013 sa v KD konal školský karneval. Prišla stovka masiek a aj fašiangoví vinšovníci z 2. a 4. A. Všetci si zasúťažili a zatancovali pri skvelej hudbe p. J. Šalatu -  ďakujeme. Tešíme sa o rok znova.

          (MP)

      • TURNAJ VO FLORBALE SŽ
        • TURNAJ VO FLORBALE SŽ

             Vo štvrtok 14.2.2013 sa v našej telocvični uskutočnil turnaj vo florbale starších žiakov - Orion florbal cup. Išlo o kvalifikáciu do obvodného kola a naši chlapci si zmerali sily s Cirkevnou školou Sv. Gorazda Námestovo a ZŠsMŠ Lokca. Prvý zápas prehrali 0:4,druhý zápasa s Lokcou sa nám podarilo vyhrať 4:3 vďaka bojovnosti celého tímu a strelcom D. Jaššovi - 1 gól a M. Kopilcovi - 3 góly. CZŠ NO zvíťazila nad Lokcou
          Poradie:   1. CZŠ Námestovo          6 bodov /postupuje do obvodného kola/
                           2. ZŠ Hruštín                  3 body
                           3. ZŠ s MŠ Lokca           0 bodov
          (ĽK)
           
        • BESEDA O USA

           

               Dňa 14. 2. 2013 sa šiestaci dozvedeli nové informácie a zaujímavosti o USA, ktoré im prostredníctvom videoprojekcie a sprievodného slova sprostredkoval p. František Martvoň. Ďakujeme za príjemné a nezvyčajné prežitie popoludnia.

          (HM)

      • KVALIFIKÁCIA NA OKR. KOLO VO VOLEJBALE
        • KVALIFIKÁCIA NA OKR. KOLO VO VOLEJBALE

          Dňa 12.2.2013 sa v telocvični ZŠ Námestovo - Slnečná ( Brehy) uskutočnilo predkolo kvalifikácie o postup na okresné kolo vo volejbale dievčat. Naše dievčatá nestačili na súperov ( ZŠ Slnečná NO a ZŠ Lokca) a podľahli im zhodne 0:2. Reprezentovali nás: L. Maďaríková, G. Hojová, M. Gombalová, D. Janceková, K. Kurčinová, A. Katreníková, V. Krivačková, T. Zemenčíková, M. Rosiarová, D. Teťáková.

      • LYŽIARSKY VÝCVIK
        • LYŽIARSKY VÝCVIK

           V týždni od 4.2 do 8.2. sa na svahu SKI Zábava Hruštín ( Vasiľovská hoľa) konal lyžiarsky a snoubordový kurz pre žiakov 7.ročníka. Zúčastnilo sa ho 29 lyžiarov ( z toho 6 snoubordistov), o ktorých sa starali 3 inštruktorky. Súčasne s nami absolvovali výcvik aj žiaci zo ZŠ Babín. Spoločnú dopravu zabezpečoval p. Lokaj z Lokce. Deťom dobre padla každý deň v mizernom počasí desiatová polievka. Záver LV bol super - vyšlo aj počasie, vydarili sa súťaže a bez zranenia mohli ísť všetci v pondelok do školy. Poďakovanie patrí inštruktorkám p.uč. Stančekovej, Kopilcovej, Kormaňákovej a Vlžákovej, takisto p. Virličovi a zamestnancom SK Zábava Hruštín za vytvorenie parádnych podmienok na lyžovanie. 

          Výsledky súťaží:

          Lyžiari chlapci:

          1. miesto: Matej Kompan

          2. miesto: Ľuboš Tomáň

          3. miesto: Marek Katreník

          Lyžiarky dievčatá:

          1. miesto: Mária Remeňová

          2. miesto: Zuzana Remeňová

          3. miesto: Alžbeta Katreníková

          Snowboard  mix:

          1. miesto: Matúš Jurký

          2. miesto: Matúš Kľuska

          3. miesto: Jakub Radzo

          Naj skokanka: Alica Kupčová ( myslí sa pokrok, nie skoky na lyžiach!)

          Počas celého týždňa prebiehala súťaž o naj heslo. Na konci týždňa oň hlasovali aj naši učitelia v zborovni. Napokon s 8 hlasmi vyhralo heslo 3. skupiny:

           Kto často padá, ten niečo hľadá.

          Hľadáme rovnováhu, na to treba aj odvahu,

          Z trojky rýchlo postúpime, lyžovať sa naučíme.

              Špeciálne ceny dostali Štefan Katreník za gentlemanské správanie, Táňa Zemenčíková za super výbuch na hlave. Aneta Kotúľová mala naj parochňu.  Martina Šeligová za odvahu a Valika  Krivačková za jedinú snowboardistku na svahu.

             Predposledný deň sme sa pobavili na rôznych choreografiách a pripravených kostýmoch. Najlepšie sa tejto úlohy zhostili UPÍRKY NA SVAHU.   Víťazi boli odmenení diplomami a sladkými odmenami, ktoré venovali ZŠ a Združenie rodičov.     ( viď Fotoalbum)

          (LS)

      • ŽIVOTNÉ JUBILEUM
        • ŽIVOTNÉ JUBILEUM

               V piatok 8.2.2013 oslávili zamestnanci školy v budove ZŠ Výhon okrúhle životné jubileum. Naša pani upratovačka Milka Kupčuláková v zdraví načína druhú 50-ku. Prajeme Ti, Milka,  všetko dobré, radosť doma, spokojnosť v rodinnom i pracovnom živote.

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

            Dňa 7.2.2013 sa v Námestove konalo okresné kolo geografickej olypiády. Tradične početné zastúpenie z našej školy bolo opäť úspešné a žalo úspechy - Júlia Gáborová (5.A) a Juraj Jurovčík (6.B) zvíťazili, Marek Kaprálik (8.A) a Lucia Maďaríková (9.A) obsadili 2.miesta a Matúš Kopilec (5.B) skončil vo svojej kategórii tretí. Navyše Lujza Gáborová (7.A) a Michal Jagelka (8.B) sa stali úspešnými riešiteľmi. Pripravovali ich p.uč. Martvoňová a Kopilcová. Blahoželáme! Do krajského kola postupujú žiaci so ziskom nad 80 bodov, t.j. Gáborová J., Jurovčík a Kaprálik. Budeme držať palce.

      • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA
        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

           Dňa 5.2.2013 sa v Námestove konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Naši reprezentanti potvrdili očakávania a počínali si úspešne - Marek Kaprálik zvíťazil a Ľuboš Glomba ( obaja 8.A) sa stal tiež úspešným riešiteľom a obsadil 5.miesto. Pripravovala p.uč. Kubániová. Blahoželáme! Marek postúpil na krajské kolo DO, ktoré sa uskutoční v Martine. Budeme držať palce.

        • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA

               Zápis detí do 1.ročníka pre školský rok 2013/2014 sa uskutočnil v pondelok 4.februára v budove ZŠ Výhon. Zúčastnilo sa ho 41 detí ( vrátane odloženej a dodatočne odloženej PŠD). 1 žiak bol zapísaný dodatočne, pretože v termíne zápisu bol chorý. Zatiaľ prejavil žiadosť o odklad PŠD jeden rodič. Zo 40 budúcich prvákov je 17 dievčat, všetci boli zaškolení v MŠ. V škol. roku 2013-14 teda otvoríme dve prvé triedy, tak ako je za ostatné roky zvykom.

        • STRETNUTIE PO 25 ROKOCH

                V piatok 1.2.2013 sa v Základnej škole Hruštín stretlo 56 bývalých spolužiakov z 8.ABC, ktorí  tu v škol. roku 1987/88 končili školskú dochádzku. Organizátor akcie Jaro Jurovčík privítal triednych učiteľov ( J.Kubáni - 8.B, G. Medzihradská - Czikrayová - 8.C. Žiaľ, p.uč. Bohmer sa nezúčastnil). Bývalí žiaci si pozreli priestory školy, podpísali sa do školskej kroniky, pousmiali sa nad "historickými" fotografiami, ktoré im premietol riaditeľ školy.

             Po spoločnom odfotografovaní sa skupina presunula do pizzérie Magnum, kde program pokračoval. Spolužiaci si mali čo povedať, bolo na čo spomínať. V príjemnom prostredí prešiel večer ako voda v Hruštínke. Dobre naladení a vytancovaní sa na brieždení lúčili žiaci ( otcovia, mamky aj jeden dedko) spredsavzatím, že na ďalšie stretnutie nebudú čakať dlhých 25 rokov...

          ( viď foto v menu Fotoalbum) 

      • ŠALIANSKY MAŤKO
        • ŠALIANSKY MAŤKO

              Dňa 29. 1. 2013 sa v CVČ v Námestove konalo okresné kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Našu   školu reprezentoval v 2. kategórii ( 4.a 5. ročník ) žiak 4. A triedy Jaroslav Kaprál. Hoci sa nedostal na stupne víťazov, dobre reprezentoval našu školu. Pripravovala p.uč. Holišíková. Ďakujeme !

      • LYŽIARSKY  VÝCVIK
        • LYŽIARSKY VÝCVIK

          Hurá!!! Siedmaci sa tešia na lyžiarsky výcvik, ktorý sa uskutoční v týždni od 4.2.2013 na svahu Vasiľovskej hole. Keďže lyžiarsky vlek na Príslope akosi stagnuje, využili sme ponuku SKI Zábava Hruštín a LV absolvujeme tam. 33 žiakov zamení perá a zošity za snoubordy a lyže a, dúfame, bez ujmy zvládne všetky úlohy.

            V tom istom termíne budú mať LV aj žiaci z Babína, dopravu nám bude zabezpečovať spoločnosť KALO z Lokce.

      • OLYMPIÁDA NJ
        • OLYMPIÁDA NJ

          Dňa 24.1.2013 sa v Námestove konalo okresné kolo olympiády NJ. Tradične odtiaľ nosia naši žiaci diplomy za dobré umiestnenia ( Katka Kupčuláková, Janko Šeliga, Filip Martvoň, Ferko Vlžák, Darinka Škapcová). Náš zástupca Matej Martvoň si oproti vlaňajšku polepšil o jedno miesto a zvíťazil! Zároveň postupuje na krajské kolo. Blahoželáme! Pripravovala p.uč. St. Šalatová.

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA 5

          Dňa 23.1.2013 sa v ZŠ Lokca uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády žiakov 5.ročníka. Z našej školy sa zúčastnili žiaci 5.B Matúš Drígeľ ( 7.-11.miesto) a Matúš Kopilec (12.-13.miesto). Pripravoval p.uč. Halmeš.

      • BIATLON
        • BIATLON

          V Osrblí neďaleko Podbrezovej sa konalo prvé kolo pretekov v biatlone žiakov od 10 do 15 rokov. Pozostávalo z rýchlostnej a vytrvalostnej časti. Oravu reprezentovali dva kluby - BK Breza a ŠK meteor Dolný Kubín. Farby BK Breza hájili aj dve naše žiačky, sestry Majka a Zuzka Remeňové. V rýchlostnom biatlone obsadila Majka Remeňová 4. miesto, vo vytrvalostnom si dokonca o priečku polepšila a skončila tretia. Zuzka si vybojovala 6.pozíciu. Držíme palce aj do ďalších zápolení.

      • KRAJSKÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY
        • KRAJSKÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY

           Dňa 17.1.2013 sa v Martine uskutočnilo krajské kolo v streľbe zo vzduchovky. Naše družstvo v zložení Ján Makúch, Adrián Socha, Adam Vyskoč obsadilo v súťaži družstiev pekné 4.miesto ( z 11 družstiev), rovnako si počínal aj Ján Makúch v súťaži jednotlivcov.

           Vedúci krúžku p. Jozef Jancek bol s výkonom chlapcov spokojný a vyjadril nádej, že na budúci rok o stupienok poskočíme. Ďakujeme za dobrú reprezentáciu.

      • MLIEČNY AUTOMAT
        • MLIEČNY AUTOMAT

          Od 9.1.2013 majú žiaci na Výhone možnosť odberu ochuteného mlieka ( rôzne príchute) a jogurtov. Nainštalovaný automat BREJKY s pomocou pani upratovačky obslúži počas prestávok celý rad zákazníkov. Prosili by sme, aby obaly z mlieka a jogurtov hádzali do košov, ktoré budú v každej triede na to určené. Sme predsa uvedomelí, tak budeme SEPAROVAŤ!

             Foto z prevádzky automatu pozri vo fotoalbume.

      • JASLIČKOVÁ  POBOŽNOSŤ
        • JASLIČKOVÁ POBOŽNOSŤ

              Dňa 25. 12. 2012 sa v Kostole sv. Jána Krstiteľa uskutočnila už tradičná jasličková pobožnosť. Po veselom úvode, o ktorý sa postarali deti zo škôlky, sa o dramatizáciu udalosti narodenia Ježiša pokúsili žiaci ZŠ Hruštín. Tento rok bol príbeh narodenia stvárnený netradične, pretože sa prelínal čas prítomnosti s časom pred dvetisíc rokmi. Predstavil dvoch súrodencov, ktorí mali na Vianoce chorú mamičku, a tak išli hľadať Betlehem, aby mohli malého Ježiška poprosiť o jej zdravie.
          Žiaci príbeh zahrali veľmi pekne a zaslúžia si pochvalu za ochotu a za to, že si tento rok sami pripravili rekvizity, ktoré potrebovali.
          Ďakujeme za pomoc p. kostolníkovi, speváčkam a L. Teťákovi, ktorý sa postaral o ozvučenie. Tešíme sa stretnutie opäť o rok!

          Žiaci 7. a 8. roč.

           

      • MLIEKO PRE ŠKOLY
        • MLIEKO PRE ŠKOLY

          mlieko_-_kopia.PDF      

                Naša škola sa zapojila do projektu "Školské mlieko", ktorý je podporovaný z prostriedkov EÚ. Žiaci I.stupňa ( roč. 1.-4.) budú mať v blízkej dobe možnosť využívať vo svojej budove na Výhone automat na ochutené mlieka ( 8-9 príchutí). Cena 1 téglika je 0,28€. Žiaci budú mať svoju dobíjateľnú kartu a pomocou nej si z automatu vyberú zvolený druh mlieka. Podobné automaty BREJKY využívajú aj žiaci v Lokci, Rabči, v NO na Komenského ulici i inde a všade sú spokojní.

                Ako postupovať pri dobíjaní karty?

          Každý žiak I.stupňa dostane novú kartu s nulovým kreditom. Kartu možno dobiť ľubovoľnou sumou cez internetbanking, poukážkou typu U, vkladom na účet v Tatrabanke alebo, a to je najjednoduchšie, priamo v škole zaplatením osobe, ktorá bude za dobíjanie zodpovedná ( p. učiteľke).

             V prípade straty karty je možné kredit zablokovať a zostatok previesť na novú kartu. Tú dostanete od osoby zodpovednej za mliečny program v škole.

           Rodič môže kontrolovať výber z automatu na portáli www.brejky.sk ( prihlasovacie heslo je uvedené na karte, možná je jeho následná zmena).

               Veríme, že Vás naša ponuka oslovila a v záujme zlepšenia stravovacích návykov detí sa do projektu zapojíte. Telo dieťaťa medzi 2. a 12. rokom si v tomto období vytvára základňu, z ktorej čerpá celý život.

        • TROJKRÁĽOVÉ STRETNUTIE

                 V nedeľu 6. 1. 2013 sa v kultúrnom dome konalo Trojkráľové stretnutie, na ktorom vystúpili žiaci našej školy. Najmenší prváci zaspievali a zavinšovali, tretiaci zamierili zo salaša do Betlehema  a starší žiaci - členovia divadelného krúžku - zahrali poučný príbeh o ľuďoch, čertoch a anjeloch. Program bol pestrý a bohatý, veď v ňom  vystúpili  deti, mládež a dospelí. Tešíme sa na Trojkráľové stretnutie aj o rok.

          (MP)