• Novinky

      • RODIČOVSKÝ PLES
        • RODIČOVSKÝ PLES

          Rodičovské združenie pri ZŠ Hruštín pozýva všetkých záujemcov (nielen rodičov) na

          RODIČOVSKÝ  PLES,
          ktorý sa uskutoční dňa 26.1.2013 v KD Hruštín.
           
          Cena vstupenky na osobu  je 15€, v nej je zahrnuté:
          vstupné, hriate, prípitok, 0,5 l vína, večera, káva, kapustnica, živá hudba.
          Predpredaj vstupeniek na sekretariáte školy, tel. 5524542.
        • NOVOROČNÝ VINŠ

              Všetkým žiakom a zamestnancom našej školy, rodičom, zamestnancom nášho zriaďovateľa - Obce Hruštín i všetkým spoluobčanom prajem do nového roka dostatok síl na zdolávanie akýchkoľvek prekážok, trpezlivosti a nadšenia, bez ktorých sa         v škole ťažko zaobídeme a hlavne pevné zdravie a šťastie, vďaka ktorým je všetko ľahšie a krajšie.

              Nech je rok 2013 pre každého ešte úspešnejší ako ten minulý.

                                                                                                         J. Kubáni, riaditeľ ZŠ

        • PYTAGORIÁDA 2012

               Minulý týždeň  sme v školskom kole súťaže Pytagoriáda preverili bystrý rozum a rýchlosť počítania žiakov 3. - 8. ročníka.  Úspešnými riešiteľmi sa stali:

          Václav Baraniak, Patrik Bražina, Gitka Tomáňová a Lenka Jaššová – 3. ročník, Dávid Snovák a Kristián Očkaják – 4. ročník, Matúš Kopilec, Júlia Gáborová, Viktória Žilincová, Pavel Šeliga – 5. ročník, Dominik Šmiheľ, Juraj Jurovčík – 6. ročník a Andrea Hojová – 8. ročník.

          Všetkým srdečne blahoželáme!

          ( JKop)

      • PLAVECKÝ  VÝCVIK
        • PLAVECKÝ VÝCVIK

               Od 11. do 14. decembra 2012 našich 51 žiakov z 3. a 4. ročníkov absolvovalo plavecký kurz v plaveckej škole AQ Plus -  Ivan Skirčák, pod vedením  skúsených inštruktorov. 

          Všetci prekonali strach z hlbokej vody a preplávali dĺžku alebo šírku plaveckého bazéna. Mnohí si však zdokonalili svoje plavecké schopnosti. Všetkým blahoželáme k úspešnému ukončeniu plaveckého kurzu a prajeme veľa športových úspechov v plávaní.

          (MP)

           

      • VI. VIANOČNÉ TRHY
        • VI. VIANOČNÉ TRHY

           V piatok 14.XII. sa v ZŠ Hruštín konali už VI. vianočné trhy. Vyzdobená dolná chodba, prestreté stoly s tovarom trhovníkov, pekný kultúrny program, krojované deviatačky ponúkajúce chlieb s masťou a cibuľou, šikovní harmonikári, vôňa vianočného punču  a oblátok - to všetko dotváralo atmosféru tohto pekného podujatia. Z pultov bolo čo vyberať - väčšinou išlo o práce našich žiakov, šperky, výtvarné dielka, ale zapojili sa aj predávajúci z obce - textilné tašky, oblátky, korbáčiky, pečivo, voskové figúrky a sviečky. Možno by bolo pekné, keby sa zúčastnili aj tradiční remeselníci - košikári, rezbári, tkáčky...

              Ďakujeme všetkým účinkujúcim, organizátorkám, trhovníkom i návštevníkom za pekne prežité piatkové popoludnie a navodenie pravej predvianočnej atmosféry. Tešíme sa na budúci ročník, ale najskôr na nadchádzajúce Vianoce. Šťastné a veselé!

           

           

        • OLYMPIÁDA SJ

          Dňa 13.12. sa v CVČ Maják v Námestove uskutočnilo okresné kolo olympiády SJ. Našu školu reprezentovala žiačka 8.A Silvia Martvoňová. V konkurencii 17 súťažiacich ( prevažne dviatakov) skončila na výbornom 4.- 5.mieste iba    s 1-bodovou stratou na 3.miesto. Zvíťazila Žaneta Hrbková zo ZŠ Babín. Silviu pripravovala p.uč. V. Vlžáková. Veríme, že o rok to bude medailové umiestnenie. Ďakujeme za dobrú reprezentáciu školy.

      • MEDZITRIEDNY TURNAJ MŽ VO FLORBALE
        • MEDZITRIEDNY TURNAJ MŽ VO FLORBALE

          Florbal mladších žiakov v šk.r. 2012/13

          Dňa 13.12.2012 sa v telocvični skončil turnaj vo florbale mladších žiakov. Po urputných bojoch zaslúžene vyhrala 5.B, na druhom mieste sa umiestnila 6.B. Zaujímavý bol zápas o tretie miesto, kde až v samostatných nájazdoch zvíťazila 6.A nad 5.A. Chlapcom ku skvelým výkonom určite pomohla atmosféra, ktorú im vytvorili ich triedne pani učiteľky a spolužiaci. 

           

          Umiestnenie:

          1. miesto: 5.B

          2. miesto: 6.B

          3. miesto: 6.A

           

          Najlepší strelci:

          1. Matúš Kopilec      5.B      15 gólov
          2. Andrej Katreník   6.B      9 gólov
          3. Matúš Drígeľ        5.B      8 gólov

          (LS)

           

      • ZBER POMARANČOVEJ KôRY
        • ZBER POMARANČOVEJ KôRY

           

          Tradične pred Vianocami je zvýšený odber pomarančov. Začíname preto so zberom sušenej pomarančovej kôrky. Potrvá do Veľkej noci, potom urobíme vyhodnotenie a odmeníme zberačov. Zatiaľ treba doma kôrku sušiť, odkladať do vreciek ( nie igelitových, aby nesplesnivela).

      • MAJSTROVSTVÁ  OKRESU  V  STREĽBE  ZO  VZDUCHOVKY
        • MAJSTROVSTVÁ OKRESU V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY

             V piatok 7.12. sa v ZŠ Rabčice konali majstrovstvá okresu v streľbe zo vzduchovky. Našu školu reprezentovala iná trojica ako vlani, umiestnenie však bolo rovnaké, ba o čosi lepšie. Veď sme vyhrali súťaž družstiev - chlapcov, naviac v jednotlivcoch bol Janko Makúch prvý a Adam Vyskoč druhý. Tretím členom družstva bol šiestak Lukáš Šeliga. Chlapcov pripravoval na streleckom krúžku p. Jozef Jancek. Všetkým k výsledku blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy, p.uč. Stančekovej za bezpečný odvoz i dovoz. Krajské kolo sa bude konať v Martine.

      • TALENTY  PRE  MIKULÁŠA
        • TALENTY PRE MIKULÁŠA

          V piatok 7.12. sa po prvej vyučovacej hodine všetci tešili na podujatie v kultúrnom dome. Podobne ako vlani, aj teraz sme spojili odmeňovanie detí s prehliadkou talentov našej školy.

            Pán riaditeľ po privítaní Mikuláša s jeho anjelskou suitou odovzdal slovo moderátorkám - anjelovi a čertovi. Tí najskôr vyzvali žiakov I. stupňa, aby Mikulášovi ukázali, že si sladkú odmenu zaslúžia. Predstavili sa nám piesňami, tancami, scénkami.

             V prestávkach mali žiaci možnosť kúpiť si niečo na burze - plyšová hračka či iné predmety, ktoré už pôvodný majiteľ nepotreboval, priniesli radosť iným. Za symbolickú cenu zas iní potešia choré deti - lebo práve im bola táto akcia venovaná. Vyzbieraných 65€ poputuje pre choré deti v dolnokubínskej nemocnici. Všetkým, ktorí sa do burzy zapojili, úprimne ďakujeme.

               Program pokračoval vystúpeniami žiakov II.stupňa - sólo spev, spevácke duo, rocková kapela, folklór, tanec moderný i ľudový, hra na harmonike, vtipná scénka, výtvarná tvorba, to všetko zanechalo v Mikulášovi i všetkých divákoch ( a boli medzi nimi aj rodičia či babky) príjemný dojem. Naozaj, keď  deti chcú a venujú sa niečomu so záľubou a oddane, výsledky sa dostavia. Zistili sme, že vystúpenia viacerých účinkujúcich boli súce na televíznu obrazovku.

            Súčasťou Mikuláša bolo aj odmeňovanie najlepších zberačov papiera - TOP 10. Vecné ceny iste potešili nielen ich, ale aj ostatných žiakov, ktorí boli odmenení v škole.

               Po rozdaní mikulášskej nádielky ( ďakujeme Združeniu rodičov i OcÚ!) nasledovala diskotéka, pri ktorej si zatancovali všetci tí, ktorí mali chuť ( a na konci ju mali aj deviataci...)

              Ďakujem všetkým organizátorkám - pani učiteľkám, vystupujúcim i p. Šalatovi za technickú výpomoc. Bolo to naozaj vydarené podujatie.

      • TURNAJ VO FLORBALE
        • TURNAJ VO FLORBALE

          Školský turnaj starších žiakov vo FLORBALE , 2012- 2013

          Dňa 29.11.2012 sa v telocvični ZŠ Hruštín dohral medzitriedny turnaj vo florbale starších žiakov ( 7. – 9. roč.).

          Výsledné umiestnenie bolo prekvapujúce - medzi deviatakov sa prebojovali žiaci 7. B.

          Umiestnenie:

          1. miesto: 9.B trieda

          2. miesto: 7.B trieda

          3. miesto: 9.A trieda

          Najlepší strelci:

          1. Dávid Hurák 14 gólov
          2. Štefan Očkaják 12 gólov
          3. Matúš Kľuska 9 gólov

          Divákom ďakujeme za príjemnú, športovú atmosféru.

          (LS, JK )

        • Rozhodnutie štrajkového výboru OZ PŠaV na Slovensku 

          Celozväzový štrajk sa prerušuje dňa 28.11.2012 o 18,oo hod. Dôvod: predstavitelia vlády SR začali dňa 27.11. 2012 rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku, najmä o skvalitnení vzdelávania a dofinancovaní školstva.

             Z tohto dôvodu pokračuje vyučovanie v ZŠ Hruštín od štvrtka 29.11. štandardným spôsobom.

          JK

        • ŠTRAJK ZAMESTNANCOV ŠKOLSTVA

          Oznamujeme žiakom a rodičom žiakov ZŠ Hruštín, že štrajk pokračuje aj v stredu 28.11.2012. Vyučovanie nebude.

          Žiaci súkromnej SZUŠ Jánoš majú vyučovanie v Zamoste od 8,00 hod.

          Mgr. J. Kubáni, riad. školy

      • BIBLICKÝ KVÍZ
        • BIBLICKÝ KVÍZ

               Dňa 21.11. sa v priestoroch ZŠ konal tradičný biblický kvíz pre žiakov 6. ročníka. Svoje vedomosti zo zákl.  katolíckych právd, Sv. písma, liturgických predmetov, podobenstiev i mnohých iných okruhov z Nv si overilo 16 žiakov v 4 skupinách. Prvé miesto obsadila skupina zo 6.A triedy pod vedením Alexandry Plutinskej v zložení: Stela Kubicová, Laura Hojová a Jana Jurkyová. Blahoželáme!

          (RSm)

        • ŠTRAJK UČITEĽOV

          Základná škola Hruštín sa od 26.11.2012 pripája k celozväzovému štrajku učiteľov. Tento štrajk vyhlásila Rada Odborového zväzu školstva a vedy na Slovensku z dôvodu, že vláda SR napriek výstražnému štrajku dňa 13.9. neplní svoje Programové vyhlásenie v oblasti finančného zabezpečenia školstva a finančného ohodnotenia zamestnancov školstva.

          Štrajkom chceme dosiahnuť :

          - 10% zvýšenie tarifných platov pedag. i nepedag. zamestnancov od 1.1.2013  

          - systémové zvýšenie finančných zdrojov pre školstvo ( 6% podiel z HDP)

          - úpravu systému odmeňovania zamestnancov v školstve tak, aby platy v regionálnom školstve boli na úrovni 1,2 - 1,6 násobku priemerného platu v NH

          - skvalitnenie školskej legislatívy

             Naša škola bude od 26.11.bez vyučovania, budova na Výhone bude zatvorená, v budove Zamost bude štrajkový výbor a zároveň tu budú vyučovať učitelia ZUŠ Jánoš.

      • PLAVECKÝ  VÝCVIK
        • PLAVECKÝ VÝCVIK

          V dňoch 10.-14. 12. 2012 sa na plavárni v D. Kubíne ( Aquapark ) uskutoční základný a zdokonaľovací plavecký výcvik žiakov 3. a 4.ročníka. Cena za výcvik je 23 €, dopravu budeme hradiť z prostriedkov Združenia rodičov.

        • BESEDA S LEKÁROM

           Dňa 7. 11. 2012 mali žiaci 9.AB besedu s MUDr.Zanovitom o škodlivosti fajčenia a o nebezpečenstve užívania tzv. mäkkých drog.

          (JKop)

        • EXKURZIA NA OcÚ

               V utorok 13.11 a vo štvrtok 15.11 mali žiaci 6.A,B netradičnú hodinu občianskej náuky. V rámci učiva o našej obci navštívili Obecný úrad. Získali nové informácie o matrike, evidencii obyvateľstva, činnosti obecného úradu, zastupiteľstva a pod. Ďakujeme p. starostovi Mgr. F. Škapcovi za prijatie a pohostenie,  ako aj p.prednostke Mgr. D. Kupčulákovej a matrikárke p.Martvoňovej za informácie o OcÚ a matrike.             (ĽK)

        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

                   Dňa 9.11.2012 sa v SOŠ Kňažia uskutočnilo Regionálne kolo technickej olympiády. Našu školu reprezentovali v kategórii A : Rastislav Žilinec, Jozef Makúch z 9.A a stali sa úspešnými riešiteľmi, v kategórii B sa Matúšovi Kľuskovi  (7.B) tak dobre nedarilo, no všetkým trom patrí poďakovanie za dobrú reprezentáciu školy. Pripravoval p.uč. Halmeš.

          (IH)

      • POZERAJTE  NAŠIMI  OČAMI
        • POZERAJTE NAŠIMI OČAMI

              Dňa 30.októbra 2012 ( utorok)  sa uskutočnilo vystúpenie členov občianskeho združenia AMBRELO pre žiakov II.stupňa. Program s názvom POZERAJTE  NAŠIMI  OČAMI priblížil žiakom život nevidiacich spoluobčanov, mali možnosť spoznať príčiny straty zraku, pomôcky, uplatnenie v spoločnosti. Mali možnosť si aj v praxi vyskúšať chôdzu so slepeckou palicou, spoznali vodiaceho psa... Sme radi, že deti mohli vidieť a počuť ľudí, ktorí napriek hendikepu nestrácajú chuť do života a optimizmus. Klobúk dole pred človekom, ktorý ročne najazdí v tandeme 11 tisíc kilometrov, resp. zdolá Mont Blanc či Gerlach.

                Pochvala patrí aj našim žiakom, ktorí boli vystupujúcimi označení za TOP. Bodaj by aj ďalšie naše programy boli také vydarené. Ďakujeme aj p. Šalatovi  a spol. za príjemné priestory v kult. dome. 

          ( viď fotoalbum)