• Novinky

      • OKRESNÉ KOLO VO VYBÍJANEJ
        • OKRESNÉ KOLO VO VYBÍJANEJ

              Naše dievčatá vybojovali striebro

          Na ZŠ v Námestovo, Slnečná sa 06.03.2014 konali Majstrovstvá OKRESU  vo vybíjanej mladších žiačok. Naše úspešné dievčatá vybojovali krásne druhé miesto, keď zaznamenali výhru, remízu i prehru. Blahoželáme k poháru i diplomom!

           Dievčatá si zaslúžia veľkú pochvalu nielen za predvedený výkon, ale aj za súdržnosť v kolektíve, za neprestávajúcu túžbu po víťazstve, ale aj za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy. Ďakujeme.   

          Na turnaji sa zúčastnili: ZŠ Hruštín, ZŠ Novoť, ZŠ Mútne a ZŠ Námestovo-Brehy 

          Umiestnenie:

          1.ZŠ Námestovo

          2.ZŠ Hruštín

          3.ZŠ Mútne  

          4.ZŠ Novoť

          Našu školu reprezentovali žiačky:

          Gáborová Júlia, Snováková Mária, Žilincová Viktória, Drígľová Lenka, Hojová Júlia, Hojová Adela, Ilievová Klára, Bereňová Michaela, Firicová Zuzana, Gemeľová Timea, Hnojčíková Kristína, Šeligová Natália. 

          (bom)

      • KRAJSKÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY
        • KRAJSKÉ KOLO V STREĽBE ZO VZDUCHOVKY

             Dňa 26.februára sa v Martine uskutočnilo krajské kolo v streľbe zo vzduchovky zmiešaných družstiev. Našu školu reprezentovali Julka Gáborová ( nástrel 264 b.), Ján Makúch (259 b.) a Aďo Socha ( 235 b.). V súčte výkonov skončili naši na krásnom 3.mieste, keď lepší boli len žiaci zo Žiliny a Martina ( aj vďaka lepšiemu výstroju a vybaveniu). Žiaci postúpili na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční 11.4.2014 vo Veľkom Krtíši. Blahoželáme a ďakujeme im a aj vedúcemu krúžku p. Jozefovi Jancekovi za výbornú reprezentáciu školy i obce.

      • PREVENTÍVNA PREHLIADKA
        • PREVENTÍVNA PREHLIADKA

              MUDr. M. Pribylinec - stomatológ oznamuje svojim pacientom, že preventívne zubné lekárske prehliadky vykoná v dňoch:

          25.2.2014 - žiaci 1.-4. ročníka

          26.2.2014 - žiaci 5.,6. a 7. ročníka

          27.2.2014 - žiaci 8. a 9. ročníka

        • NIE JE LES AKO LES

          NIE JE LES AKO LES - Nech žije prales

              V utorok 25.2.2014 sa žiaci 5. a 6.ročníka zúčastnili prednášky a aktivít venovaných tejto téme. Lektorka Zuzana Kertysová z CHKO Horná Orava žiakom pripravila zaujímavú prednášku na tému PRALESY NA HORNEJ ORAVE. V rámci mikroprojektu "Prírodnými zákutiami Oravy" bola žiakom pútavo prezentovaná problematika vývoja pralesov, flóry a fauny pralesov, CHKO Horná Orava. Žiakov zaujalo rozprávanie o našej najväčšej šelme - medveďovi hnedom, lektorke položili mnoho zvedavých otázok a potešili sa pracovnému materiálu a pexesu s touto tematikou.

             Ďakujeme CHKO Horná Orava a pani Kertysovej za prednášku i aktivity.  Žiaci nadobudnuté poznatky isto využijú v biológii či geografii.

      • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL SŽ
        • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL SŽ

             

             Vo štvrtok 13.2.2014 sme u nás na ZŠ v Hruštíne organizovali kvalifikáciu na obvodné kolo vo florbale starších žiakov. Do obvodného kola postupoval len víťaz trojčlennej skupiny, v ktorej sa odohrali zápasy každý s každým. 

          Na turnaji sa zúčastnili ZŠ : ZŠ Hruštín, ZŠ Lokca, 8- ročné gymnázium NO. CZŠ NO  sa z turnaja odhlásila.

          Výsledky:   

          ZŠ Hruštín - ZŠ Lokca                                         2 – 4

          ZŠ Lokca - 8- ročné gymnázium NO                 13 – 2

          ZŠ Hruštín - 8- ročné gymnázium NO                  2 - 3

          Umiestnenie:

          1.  ZŠ Lokca                                                         4 body                   

          2.  8- ročné gymnázium NO                                 2 body

          3.  ZŠ Hruštín                                                      0 bodov

          Našu školu reprezentovali žiaci : Mišánik Samuel, Socha Adrián, Jagelka Michal, Kupčulák Miroslav, Zajac Jaroslav, Makúch Ján , Katreník Štefan, Jurovčík Juraj, Katreník Andrej, Krivačka Milan.  

          (Bom)

      • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL MŽ
        • KVALIFIKÁCIA - FLORBAL MŽ

             

            V utorok 11.2.2014 sa na ZŠ Komenského v Námestove uskutočnil florbalový turnaj ml. žiakov. Do obvodného kola postupoval len víťaz trojčlennej skupiny, v ktorej sa odohrali zápasy každý s každým. Na turnaji sa zúčastnili ZŠ : ZŠ Komenského NO, ZŠ Hruštín, ZŠ Lokca. CZŠ Sihelné sa na poslednú chvíľu z turnaja odhlásila.   

          Výsledky:

          ZŠ Komenského NO -  ZŠ Lokca          6 - 2

          ZŠ Hruštín -  ZŠ Komenského NO        4 – 5

           ZŠ Lokca - ZŠ Hruštín                          5 - 4

          Umiestnenie:

          1.ZŠ Komenského NO                   4 body

          2.ZŠ Lokca                                     2 body

          3.ZŠ Hruštín                                  0 bodov

          Našu školu reprezentovali žiaci : Kľuska Andrej, Zajac Daniel, Kopilec Matúš, Šalata Jozef, Kaprálik Matúš, Drígeľ Matúš st., Fendek Roman, Drígeľ Matúš ml., Makúch Marek.

          (Bom)

      • KVALIFIKÁCIA NA OBV. KOLO -  VYBÍJANÁ  MŽ
        • KVALIFIKÁCIA NA OBV. KOLO - VYBÍJANÁ MŽ

              V stredu 12.02.2014 sa na ZŠ v Lokci konala kvalifikácia na obvodné kolo vo vybíjanej. Naše dievčatá ukázali každému, že sú veľké bojovníčky a hrajú vybíjanú so srdiečkom, čo im v konečnom zúčtovaní pomohlo k prvému miestu v kvalifikácii obvodného kola vo vybíjanej. GRATULUJEME!

          Na turnaji sa zúčastnili ZŠ : ZŠ Hruštín, ZŠ Lokca, ZŠ Breza   

          Umiestnenie:

          1. ZŠ Hruštín         4 body

          2. ZŠ Lokca            2 body

          3. ZŠ Breza            0 bodov

           

          Našu školu reprezentovali žiačky: Gáborová Júlia, Snováková Mária, Žilincová Viktória, Drígľová Lenka, Hojová Júlia, Hojová Adela, Bereňová Michaela, Firicová Zuzana, Gemeľová Timea, Hnojčíková Kristína, Šeligová Natália.  

          (Bom)

        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

             Z dôvodu účasti pedagógov z II.stupňa ZŠ na predatestačnom vzdelávaní udeľujem riaditeľské voľno pre žiakov 5.-9.ročníka dňa 13.2.2014 ( štvrtok). Žiaci na Výhone sa budú učiť normálne, takisto je v prevádzke Školský klub detí.

      • ŠKOLSKÝ KARNEVAL
        • ŠKOLSKÝ KARNEVAL

                Fašiangy, Turíce..., touto známou piesňou sa začal náš karneval. Prišlo 119 detí v maskách so svojimi rodičmi alebo starými rodičmi a ukázali, že sa vedia zabávať. Všetky masky boli zaujímavé a bolo by skutočne ťažké vybrať tú najkrajšiu, preto sme to nechali na náhodu a vyžrebovali sme 40 šťastných masiek, ktoré si odniesli rôzne ceny. Každý dostal sladkú odmenu. Maškarným plesom nás sprevádzali naše žiačky Natália Pidíková a Silvia Škombárová.  Ďakujeme všetkým zúčastneným za účasť, rodičom za zabezpečenie masiek a príjemné prežitie popoludnia a rodič. združeniu za sladké odmeny. Tešíme sa na budúcoročný maškarný ples.

          (ľud)

        • SÚŤAŽE NA VÝHONE

                Posledný januárový štvrtok si zmerali žiaci 1. – 4. ročníka svoje sily v preskoku cez švihadlo a v krúžení obručou. Všetci sa veľmi snažili a išlo im to výborne. V preskoku cez švihadlo sa stala víťazkou Lenka Štajerová z 2. A. V krúžení obručou bola najlepšia Katarína Smidžárová zo 4. B. Všetci zúčastnení sa už tešia na ďalšie stretnutie a rozhodli sa každý deň trénovať.

          (ľud)

      • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA
        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

              Dnes ( 11.2.2014) sa konalo v aule Gymnázia Antona Bernoláka v Námestove okresné kolo dejepisnej olympiády. Našu školu reprezentovali traja žiaci, všetci skončili ako úspešní riešitelia. Ľuboš Glomba (9.A) obsadil 6.miesto, nováčik Ivan Snovák (7.B) príjemne prekvapil a skončil druhý a Marek Kaprálik (9.A) potvrdil úlohu favorita a naposledy v kategórii ZŠ zvíťazil. Blahoželáme! Všetkých troch žiakov pripravovala p.uč. Kubániová. Marek a Ivan postupujú do krajského kola, ktoré bude v Martine.

           V Martine sa darilo obom - Marek skončil na 2.mieste, Ivan obsadil na nováčika krásne 5.miesto. Blahoželáme!

      • KVALIFIKÁCIA NA OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE MŽ
        • KVALIFIKÁCIA NA OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE MŽ

             Dnes ( 11.2.2014) sa v telocvični ZŠ Komenského uskutočnila kvalifikácia na okresné kolo vo florbale mladších žiakov. Náš výber nezvyknutý hrať v telocvični menších rozmerov s menším počtom hráčov ( 3+1) podľahol obom súperom zhodne 4:5. V prvom zápase prehrával s domácou ZŠ Komenského NO už 0:4, bojovnosťou sa mu podarilo vyrovnať na 4:4, avšak tesne pred koncom dostal piaty gól. S Lokcou naopak viedol 4:1, ale chybami postavil súpera na nohy a tomu sa podarilo zápas otočiť vo svoj prospech. Prehrali sme 4:5. Reprezentovali nás: A.Kľuska, M. Kopilec, M. Drígeľ st., M. Drígeľ ml., M. Makúch, D. Zajac, R. Fendek, J. Šalata, M. Kaprálik. Pripravoval: M. Koumba, kaučoval: p.uč. Bomba. Na budúci rok zorganizujeme turnaj u nás a bude to iné, uvidíte... 

      • TESTOVANIE 9  (MONITOR)
        • TESTOVANIE 9 (MONITOR)

             Dňa 12.3.2014  sa uskutočnilo celoslovenskéTestovanie deviatakov (MONITOR).  Žiaci boli testovaní zo slovenského jazyka a literatúry a z matematiky. "Monitora" sa zúčastnilo všetkých 50 deviatakov, nikto nemusí ísť na náhradné testovanie do Žiliny. 

           Výsledky:

          SJ - naša škola 65,36% -------- priemer v SR: 62,00%  ( + 3,36%)

          MAT - naša škola 55,80% ----- priemer v SR: 54,67% ( + 1,13%)

            Ďakujem vyučujúcim ( Mgr. Viera Vlžáková a Mgr. Ivan Halmeš ) za prípravu žiakov na Testovanie.

      • MLIEČNE DNI
        • MLIEČNE DNI

           

          Vo štvrtok a piatok 6.a7.februára sme v škole vyhlásili mliečne dni, počas ktorých si žiaci priniesli mliečnu desiatu. Mliečna čata zaznamenávala množstvo a druh mliečnych výrobkov v každej triede. Žiaci si posilnili imunitu spolu 496 mliečnymi výrobkami ( najviac žiaci 6.B a 5.B) Najviac sa konzumovali jogurty, maškrtníčky, acidofilné mlieka, syr, tvaroh, syrové korbáče a niekde aj samotné mlieko. V detskom veku sú mliečne výrobky dôležité pre správny vývoj. Takto si žiaci pripomenuli, čo je chutné a má význam pre ich zdravie. Rovnako sa naučili, že obaly z výrobkov treba najskôr vyčistiť a až potom hodiť do separovaného odpadu. ZŠ ďakuje Ing. Milanovi Mišánikovi za poskytnutie mlieka na odmeny pre najlepšie triedy ( puding).

          (lyž)

      • ZLATÁ MEDAILA PRE SLOVENSKO
        • ZLATÁ MEDAILA PRE SLOVENSKO

          Naša reprezentantka v biatlone Anastasia Kuzminová získala včera na zimnej olympiáde v Soči zlatú medailu v pretekoch na 7,5km!!! Blahoželáme! Vo štvrtok budeme držať palce pri stíhacích pretekoch, do ktorých vstupuje s takmer 30-sekundovým náskokom.

      • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA 2014
        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA 2014

             Včera (6.2.2014) sa v CVČ Námestovo konalo okresné kolo geografickej olympiády. Mali sme na ňom početné zastúpenie a podarilo sa nám priviezť aj medailu!

          Tu sú výsledky:

          Kategória I - 5.roč. -  8.miesto Zuzana Gáborová (5.A) - úspešná riešiteľka (ÚR)

          Kategória H - 6.roč. - 2.miesto Júlia Gáborová (6.A) - ÚR  ( iba bod za víťazom)

          Kategória G - 7.roč. - 5.miesto Juraj Jurovčík, 11. miesto Ivan Snovák (obaja 7.B)

          Kategória F - 8.roč. - 6.miesto Lujza Gáborová (8.A) - ÚR

          Kategória E - 9.roč. - 5. Marek Kaprálik (9.A) - ÚR, 7. Michal Jagelka (9.B) - ÚR

              Žiakov pripravovali p.uč. Martvoňová a Kopilcová. Ďakujeme za prípravu, vzornú reprezentáciu, Julke blahoželáme k 2.miestu a budeme držať palce na krajskom kole.

      • ŠKOLSKÉ OVOCIE
        • ŠKOLSKÉ OVOCIE

          Vážení rodičia, tento list sme dostali od dodávateľa ovocia a jablkovej šťavy - firmy BONI FRUCTI:

           

          Vážený odberateľ školského ovocia,  

          spoločnosť Boni Fructi je v školskom roku 2013/2014 Vaším dodávateľom v rámci programu školské ovocie a pravidelne od začiatku roka zabezpečuje pre žiakov Vašej školy ovocie a 100% jablkovú šťavu.

          Určite viete, že 73% nákladov na tento projekt je spolufinancovaných zo zdrojov Európskej únie. Pre tento školský rok je žiaľ v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi národná obálka pre Slovenskú republiku krátená. Radi by sme Vám dodávali školské ovocie aspoň do konca mája, ale z dôvodu vyčerpania schváleného rozpočtu pre tento program nie je možné pokračovať v dodávkach ovocia a štiav v daných dotovaných cenách.

          Radi by sme sa Vám poďakovali za Váš aktívny prístup k tomuto programu.

          Veríme, že ste boli s nami v tomto roku spokojní, a v novom školskom roku budeme môcť pokračovať v spolupráci, pretože v budúcnosti by rozpočet mal byť vyšší, čo by umožnilo zvýšenie počtu dodávok.

           

           

          Váš tím Boni Fructi,

          Tel:      02/4020 8137

          Fax:     02/4020 8120

          e-mail: skolskeovocie@dobrejablka.sk

           

          V Dunajskej Lužnej 17.1.2014

      • VŠETKOVEDKO 2014
        • VŠETKOVEDKO 2014

                V stredu 4. decembra 2013 sa 15 žiakov 2.- 4. ročníka zúčastnilo obľúbenej celoslovenskej vedomostnej súťaže VŠETKOVEDKO, v ktorej si zmerali svoje sily s rovesníkmi  z iných škôl. Po spracovaní a vyhodnotení testov  sme 27. januára 2014 všetkým zúčastneným mudrcom odovzdali krásne diplomy a ceny. Medzi najbystrejšími súťažiacimi boli najmúdrejší: Lenka Štajerová 2.A, Lucka Radzová 4.A, Petra Hojová 4.A.

          Veľký súboj sa koná aj o rok. Pripoj sa.

          (BiB)

      • ŠKOLSKÝ TURNAJ VO VYBÍJANEJ MŽ
        • ŠKOLSKÝ TURNAJ VO VYBÍJANEJ MŽ

               28.-30.1.2014 sa v telocvični uskutočnil školský turnaj mladších žiačok vo vybíjanej. Počas celého turnaja prevládala v telocvični priateľská atmosféra v duchu  fair- play .  O tretie miesto zabojovali  triedy 5.A a 5.B , konečný výsledok zápasu bol 8:6 pre 5.A, ktorá si vybojoval bronzovú medailu.  Vo finále sa stretli triedy 6.A a 6.B, zápas bol vyrovnaný počas celého finále. Nakoniec sa športové šťastie usmialo na triedu 6.A , ktorá vyhrala 6:4. Víťazom  gratulujeme k pekným výkonom a aj porazeným ďakujeme za predvedené výkony.

            Mladšie žiačky

          1. miesto : 6.A trieda

          2. miesto : 6.B trieda

          3. miesto : 5.A trieda

            Najlepšou hráčkou v počte vybitých súperiek  sa stala Lenka Drígľová , ktorá vybila 21 súperiek. 

           

      • ŠKOLSKÝ KARNEVAL
        • ŠKOLSKÝ KARNEVAL

          Základná škola Hruštín poriada dňa 12.2.2014 ( streda) o 15,oo KARNEVAL . Všetky masky sa stretnú o 15,oo v kultúrnom dome.

          Tešíme sa na Vás...