• Novinky

      • TELOCVIČŇA  POČAS  SVIATKOV
        • TELOCVIČŇA POČAS SVIATKOV

           Oznamujeme športovej verejnosti, že počas Vianoc ( 24. a 25.XII.) bude telocvičňa zatvorená. 26.XII. bude celodenný futsalový turnaj, ktorý od 10,00 organizuje OŠK Hruštín. Ide o II.ročník turnaja za účasti tradičných mužstiev - Babín, Medzibrodie, Vasiľov a domáci OŠK.
          Fitnes a telocvičňa budú verejnosti znovu k dispozícii od 27.XII. ( pondelok).
          Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov v kruhu rodiny, v novom roku úsmev na každý deň a nezabudnite: V zdravom tele zdravý duch!

        • PYTAGORIÁDA 2010

          V dňoch 15. a 16. 12. 2010 si niektorí žiaci zmerali svoje matematické schopnosti v riešení úloh školského kola PYTAGORIÁDY. Riešili 15 úloh, kto vyriešil správne aspoň 10, stal sa úspešným riešiteľom. Podarilo sa to týmto žiakom: tretiaci: Matúš Kopilec (26 bodov), Roman Fendek (23), Matúš Drígeľ (23), Júlia Gáborová (22), štvrtáci: Adriána Snováková (15), Lukáš Šimek (13), Lenka Smidžárová (12), Daniela Martvoňová (12), Lukáš Šeliga (11), Laura Hojová (11), Dominik Šmiheľ (11), piataci: Mária Remeňová (14), šiestaci: Daša Janceková (20), Roman Stieranka (19), Marek Kaprálik (16), siedmaci: Zuzana Jurčigová (20), Lucia Maďaríková (14), ôsmaci: Adriana Poljaková (10).                              (jč)

        • RECYKLOHRY

          Triedime odpady v rámci Recyklohier

           Naša škola sa zapojila do školského recyklačného programu Recyklohry. Program usporadúva spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu vyslúžilých elektrozariadení.

          Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov v mladej generácii a tiež zaistiť recykláciu drobných vyslúžilých elektrozariadení a batérií v čo najvyššej miere.

           

          V rámci projektu Recyklohry bude naša škola vybavená zbernou nádobou na vyslúžilé drobné elektrozariadenia. Zberná nádoba poskytnutá spoločnosťou ASEKOL SK bude umiestnená vo vestibule ZŠ Zamost a Výhon .

           

          Každý žiak bude môcť do školy nosiť vyslúžilé a nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, elektrohračku, drobné počítačové vybavenie, discman alebo MP3 prehrávač, ale tiež napríklad varnú kanvicu, kulmu, fén, aku skrutkovač atď.).

           

          Naši žiaci sa môžu zapojiť tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré bude organizátor projektu zadávať.

           

          Za nazbierané vyslúžilé drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa naša škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú Vám k dispozícii na www.recyklohry.sk.

           

                      Rodičia, aj vy sa môžete doRecyklohier zapojiť. Ak máte doma vyslúžilé drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.

        • FYZIKA PO NOVOM

          Po zavedení novej školskej reformy má žiak za úlohu na záver každého tematického celku v predmete FYZIKA  vymyslieť a zhotoviť nejaké demonštračné zariadenie, aby tým dokázal, že si dané vedomosti naozaj osvojil. Žiaci 6.ročníka sa tejto úlohy zhostili veľmi úspešne ( viď obrázky vo FOTOALBUME ).                             (SŠ)

      • IV. VIANOČNÉ  TRHY
        • IV. VIANOČNÉ TRHY

          V piatok 10.12.2010 sa v priestoroch kultúrneho domu v Hruštíne uskutočnil už IV. ročník vianočných trhov. Návštevníkov čakali zážitky, ktoré mohli potešiť ( a dúfame, že aj potešili) všetky ich zmysly.  Veď posúďte:

          Zrak - pohľad na prekrásne výrobky žiakov, učiteľov, spoluobčanov ( a nielen z Hruštína), pohľad na našich žiakov (Vaše deti ) v tradičných hruštínskych krojoch ..

          Sluch - počúvanie sprievodného slova moderátorov, účinkujúcich v programe, vianočných kolied ...

          Chuť - ochutnanie dobrôt od mamiek a babiek, výbornej kapustnice či medovníčkov, korbáčikov

          Čuch - vôňa punču, kapustnice, medových oblátok, ihličia

          Hmat - uchopenie vystavovaných výrobkov do vlastných rúk - drevorezieb, kovových šperkov, košíkov, stolčekov, ozdôb, knižiek, hačkovaných výrobkov, kobercov...

             Veríme, že ste si našli v ponuke niečo, čo Vás zaujalo, potešilo, a preto ste si to aj kúpili. Ak aj nie, mali ste možnosť vidieť, že naše pani učiteľky so svojimi žiakmi vedia pripraviť podujatie na úrovni. Patrí im za to uznanie a poďakovanie. ( obrázky z trhov - viď  podstránku FOTOALBUM ).

      • MIKULÁŠ  2010
        • MIKULÁŠ 2010

          V pondelok 6.12.2010 sa žiaci našej školy potešili z príchodu sv. Mikuláša. Ten zavítal medzi nich spolu so svojím sprievodom anjelov a čertov do sály MKS. Všetky ročníky podali Mikulášovi dôkazy o tom, že si sladkosť od neho zaslúžia a predviedli mu rôzne vystúpenia, súťaže, tance. Medzi tanečnými kolami bola žrebovaná tombola, deti si mohli kúpiť v burze za symbolické ceny hračky, drobnosti. Výťažok z burzy pôjde na dobročinné účely v rámci projektu "Dobrí anjeli".

          Poďakovanie:  * sv. Mikulášovi za to, že medzi nás prišiel a že nás obdaroval

                                     * vedúcemu MKS za poskytnutie priestorov, snímanie akcie na kameru

                                     * Obci Hruštín a Združeniu rodičov za sladkosti pre deti

                                     * deviatakom za pomoc pri organizovaní podujatia ( anjeli, čerti, SBS, čajovníci, šatniari, vedúci stanovíšť pri súťažiach...)

                                     * Jožkovi Krivačkovi za hudobnú produkciu

                                     * p.uč. Šalatovej a kol. za prípravu akcie, p.uč. Kubasovej a kol. za zabezpečenie tomboly, p.uč. Koumbovej a kol. za realizáciu burzy,

                                        p.uč. Kubániovej za fotodokumentáciu

                                     * všetkým ostatným, ktorí priložili ruku k dielu

        • VÝSTAVA PRÁC

          V dolnokubínskej galérii je inštalovaná výstava výtvarných prác. Medzi nimi sú aj práce nášho žiaka Mateja Martvoňa (6.B). Ak budete mať cestu do DK, nájdite si chvíľu času a pozrite si vystavené dielka. Výstava potrvá do 19.12.2010.

      • OKRESNÉ  KOLO  V  BASKETBALE
        • OKRESNÉ KOLO V BASKETBALE

             V piatok 3.12.2010 sa v športovej hale v Rabči konalo okresné kolo v basketbale žiačok. Naše dievčatá sa síce snažili, ale na súperky zo škôl, kde má basketbal oveľa väčšiu tradíciu, jednoducho nestačili. Navyše sa nám zranila najlepšia strelkyňa Katka Martvoňová.

          Výsledky: Hruštín - Gym. Námestovo         7:16

                            Hruštín - Or. Polhora                    4:30

                            Hruštín - Rabča                             8:20

          Tabuľka:  1. ZŠ Or. Polhora                                6 bodov

                             2. ZŠ Zabča                                         4 body 

                              3. Gymnázium Námestovo               2 body

                             4. ZŠ Hruštín                                        0 bodov

      • ZOBER  LOPTU,  NIE  DROGU!
        • ZOBER LOPTU, NIE DROGU!

          Týždeň od 15. do 19. novembra bol vyhlásený Európskou komisiou za „Týždeň boja proti drogám". My sme si ho predĺžili. Žiakom druhého stupňa sme pripravili basketbalový turnaj. Víťazi získajú PUTOVNÝ POHÁR ŠKOLY.

          Priebežné výsledky turnaja ( súčet zápasov chlapcov + dievčat):

          8.A - 8.B         2:8  

          9.A - 9.B           5:8

          8.A – 9.A        0:24 ( kontumačne prehrali chlapci 8.A 0:10)

          8.B – 9.B         0:18

          7.A – 7.B        10:5

          8.B – 9.A        2:32 (kontumačne prehrali chlapci 8.B)

          8.A - 9.B         0:20 (kontumačne prehrali chlapci aj dievčatá z 8.A)

          Najlepšie strelkyne:

          18 bodov         Katarína Martvoňová (9.A)

          11 bodov         Andrea Pašková (9.A)

          10 bodov         Katarína Belkoťáková (9.A)

          Najlepší strelci:

          5 bodov           Dávid Hurák (7.B)

          4 body             Miloslav Mišánik (8.B)

                                  Ján Banas (9.B)

           

          Turnaj bude pokračovať v nasledujúcich dňoch.

           

          (LeSt, ViVl, JaKo)

        • TALENTÁRIUM 2010

          V piatok 26.11.2010 si mohli žiaci našej školy pozrieť svojich spolužiakov - talentovaných tanečníkov, hudobníkov, spevákov, hercov, maliarov - pozrieť v akcii. Ako tradične v novembri, aj teraz p.učiteľky pod vedením Mgr. Ľ. Koumbovej pripravili túto zaujímavú prehliadku. Tí, čo sa do nej prihlásili a ukázali svoj talent, ukázali, že voľný čas sa dá tráviť zaujímavo, zmysluplne, tak, aby to prinieslo potešenie pre nich samotných, ich okolie, a aby pritom nikomu neškodili.

             Za predvedené výkony boli účastníci prehliadky odmenení sladkosťou a žolíkom, ktorý budú môcť použiť, ak sa náhodou nenaučia... ( ale to len náhodou).

          Publiku sa najviac páčil výkon Lukáša Krivačku ( 9.A), ktorý mal veľký úspech s gitarovými sólami a musel pridať niekoľko skladieb.   ( foto - viď fotoalbum )

                                                             

        • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

          Týždeň od 15. do 19. novembra bol vyhlásený Európskou komisiou za „Týždeň boja proti drogám". My sme si ho predĺžili o jeden týždeň, a tak sme mali dva týždne venované tejto problematike.

             Ako najlepšie bojovať proti závislostiam u detí? Zmysluplne im organizovať voľný čas. A tak sme to robili aj my. Prvákom tr. učiteľky zorganizovali pohybové aktivity, ktoré boli zamerané na pomoc a ohľaduplnosť k druhým i k sebe navzájom. Druháci zrealizovali tanečné a hravé popoludnie. Tretiaci využili svoje šikovné ruky a vyrobili si svietniky z prírodných materiálov. Nezaostali ani štvrtáci, ktorí sa zúčastnili besedy na tému „Zdravý životný štýl“.

             Aktivity sa deťom veľmi páčili, a preto budeme v nich pokračovať.                                         

          Žiakom na 7.-9.ročníka sme pripravili basketbalový turnaj, víťazi dostanú putovný pohár.

          (ĽŽ)

        • FAREBNÝ DEŇ

           V piatok 19.11.2010  naši žiaci i učitelia prišli do školy v dohodnutom oblečení rovnakej farby na znak tolerancie ( rasovej, náboženskej, národnostnej... ) Svojou aktivitou prejavili potrebu a dôležitosť tolerancie medzi ľuďmi. ( pozri fotoalbum).

      • OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE
        • OKRESNÉ KOLO VO FLORBALE

          V utorok a vo štvrtok 16. a 18.11.2010 sa v našej telocvični uskutočnili okresné kolá vo florbale SŽ a MŽ.

          SŽ - výsledky našich: Zákamenné 2:4, CZŠ - 1:6, Or. Polhora - 3:6

          Poradie: 1. CZŠ Námestovo, 2. ZŠ Or. Polhora, 3. ZŠ Zákamenné, 4. ZŠ Hruštín   

          Mladší žiaci - výsledky našich: NO Slnečná 0:4, Novoť 0:5, CZŠ NO 0:0, Zákamenné 2:1

          Poradie: 1. CZŠ NO, 2. NO Slnečná, 3. Novoť, 4. Hruštín, 5. Zákamenné

             Mladší žiaci napriek menšej skúsenosti odohrali vyrovnané zápasy a potešili p.učiteľky. Ďakujeme za bojovnosť, takisto ďakujeme Davidovi a Miškovi Koumbovcom za pomoc pri rozhodovaní, resp. kaučovaní družstva.

        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

          Dňa 11.11.2010 sa konalo v SOŠ Kňažia celooravské kolo I. technickej olympiády. Našu školu reprezentovali v kategórii A Štefan Kľuska a František Vlžák ( obaja 9.B) - ako družstvo a Jaroslav Zemenčík (6.A) v kategórii B - jednotlivci.

            Súťaž pozostávala z teoretickej časti ( test) a praktickej časti ( zhotovenie výrobku). V kat. B Jarko Zemenčík obsadil 3.miesto, družstvo v kat. A bolo šieste.

            Aj napriek tomu, že to bola 1.olympiáda, chlapci vzorne reprezentovali školu, za čo im srdečne ďakujem.                                                     (IH)

      • BIBLICKÝ  KVÍZ
        • BIBLICKÝ KVÍZ

          Dňa 9.11.2010 sa uskutočnil biblický kvíz pre 6.ročník. Žiaci 6.A a 6.B si zmerali sily vo vedomostiach z 5.ročníka. Ukázali, čo vedia o Cyrilovi a Metodovi, biblických postavách Starého zákona, ako poznajú sv. omšu a liturgické predmety. Zvíťazilo družstvo v zložení Marek Kaprálik, Dominika Ilievová, Mária Gombalová. zo 6.A triedy. Blahoželáme!                                                                                         ( AO)

        • BESEDA NA OBECNOM ÚRADE

          V utorok 9.11. mali žiaci 6.A a B netradičnú hodinu občianskej náuky - na Obecnom úrade v Hruštíne. Besedovali s pánom starostom F. Škapcom i pani matrikárkou M. Martvoňovou. Témou boli symboly obce a obecná samospráva.                                     (ĽK)

      • EXEL CUP - obvodné kolo vo florbale
        • EXEL CUP - obvodné kolo vo florbale

          V pondelok 8. 11. 2010 sa v telocvični ZŠ Hruštín konalo obvodné kolo vo florbale starších žiakov

          – EXEL FLORBAL CUP 2010/2011.

          Účastníci turnaja boli:  ZŠ Hruštín, ZŠsMŠ Krušetnica, ZŠsMŠ Novoť, ZŠ s MŠ Zákamenné.

          Výsledky  turnaja:

           

          ZŠ Hruštín

          ZŠ s MŠ Zákamenné

          ZŠ s MŠ

          Novoť

          ZŠsMŠ  Krušetnica

          BODY

          SKÓRE

          Hruštín

           

          2:2

          7:3

          5:2

          5

          +7

          ZŠ s MŠ Zákamenné

          2:2

           

          8:3

          8:3

          5

          +10

          Novoť

          3:7

          3:8

           

          4:2

          2

           

          Krušetnica

          2:5

          3:8

          2:4

           

          0

           


           

           

          Do okresného kola postupujú prvé dve družstvá. OK sa uskutoční 16.11.2010 v Hruštíne.

           

          Umiestnenie:

          1. miesto:   Zákamenné
          2. miesto:  Hruštín
          3. miesto: ZŠ Novoť
          4. miesto: Krušetnica

          Naším najlepším strelcom bol M. Jašica (9.B) so 7 gólmi.                                       (LS)

        • Výberové preteky talentov Hornej Oravy

          V sobotu 23.10. sa v Breze uskutočnil premiérový ročník pretekov - výber talentov Hornej Oravy. Našu školu reprezentovali sestry Remeňové s p.uč. Stančekovou. Súťažilo sa v disciplínach ľah - sed, 10 m skočmo, cezpoľný beh. Vo svojej kategórii obsadila Mária 1. a Zuzana 4.miesto. Blahoželáme a sme radi, že sme objavili ďalšie talenty na atletiku.

        • DEŇ KNIŽNÍC

          Marika Štulajterová, Lucia Krivačková  (obe 8.A), Anetka Kotúľová a Marta Sitáriková ( obe 5.A) sa zapojili do školskej akcie - Medzinárodný deň knižníc. V priestoroch školskej knižnice nám predstavili svoju obľúbenú knihu v kostýme hlavnej postavy. Zároveň vytvorili aj návrh na titulnú stranu jej nového vydania.

            Ďakujeme im za pekné vystúpenie, za ktoré si vyslúžili sladkú odmenu.                              (DK)

      • CEZPOĽNÝ  BEH
        • CEZPOĽNÝ BEH

           Dňa 21.10.2010 sa v okolí Ranča u Edyho konala súťaž v cezpoľnom behu. Organizovala ju SOŠ z Banskej Bystrice v rámci vyhľadávania talentov. Našu školu reprezentovalo 6 žiakov - Klaudia Lihanová, Adriána Hojová, Beáta Sochová, Marek Štajer, Milan Snovák a Dávid Hurák. Blahoželáme K. Lihanovej, ktorá si priniesla medailu za 3.miesto. Na 5. mieste skončili Hojová a Snovák, 6. boli Sochová a Hurák a 7.miesto patrilo Štajerovi. Ďakujeme za reprezentáciu školy.                 (LS)