• Novinky

      • ŠKOLSKÝ  KARNEVAL 2011
        • ŠKOLSKÝ KARNEVAL 2011

             V piatok 11.2.2011 sa rodičia spolu s deťmi a pani učiteľkami stretli v kultúrnom dome, kde si obdobie Fašiangov, tradične ako každý rok, spríjemnili školským karnevalom.

          Tanečné kolá sa striedali so súťažami, hrami a promenádami masiek, medzi ktorými sme mohli vidieť princezné, víly, ale aj rytierov, či dokonca duchov. Popoludnie plné zábavy, dobrej nálady a skvelej hudby ( ďakujeme p. Jozefovi Šalatovi ml.) v nás zachovalo krásne pocity. 

                                                                                                                                                                                                                      ( BibJur)

      • FUTBAL 6.A - 6.B
        • FUTBAL 6.A - 6.B

          V telocvični ZŠ sa vo štvrtok 10.2. odohral za stáleho povzbudzovania divákov ( fanúčičiek šiestačok) futbalový zápas madzi 6.A a 6.B triedou. V súboji mali viac šťastia chlapci zo 6.B, ktorí  zvíťazili 4:2. Spomedzi jednotlivcov zaujali rozhodcu ( p.riaditeľa) Jagelka, Halaštík, Kaprálik, Bražina, Žilinec. Víťazi sa dali nahovoriť aj na foto, porazení odišli urazení a sklamaní. Nabudúce to môže byť ináč a výsledok môže byť opačný ( len treba trénovať...)

      • OLYMPIÁDA NJ
        • OLYMPIÁDA NJ

          Dnes sa v Žiline konalo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Víťazi okresného kola ( obaja z našej školy) sa umiestnili nasledovne:

          Matej Martvoň (6.B) obsadil 7.miesto a Ferko Vlžák (9.B) zopakoval vlaňajšie 3.miesto. Pripravovali p.uč. Uhríková a p. ZRŠ Mičiaková, ktorá chlapcov aj do Žiliny sprevádzala. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a blahoželáme!

        • GEOGRAFICKÁ OLYMPIÁDA

          Včera sa v Námestove ( ZŠ Slnečná - Brehy) konalo okresné kolo geografickej olympiády. Výsledky, ktoré dosiahli naši žiaci, nás nesmierne potešili. Veď posúďte ich umiestnenie v jednotlivých kategóriách:

          1.miesto - Lujza Gáborová  (3.A)

          2.mesto - Marek Kaprálik (6.B) i Kristína Michalčíková (9.A)

          3.miesto - Zdenka Žilincová (8.A)

          Úspešnou riešiteľkou sa stala aj Lucia Maďaríková (7.A). Pripravovali p.uč. Kopilcová a Martvoňová. Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy. Na krajskom kole, ktoré bude 22.3.2011, sa zúčastnia súťažiaci s výsledkom nad 80 bodov -  z našich Lujza Gáborová a Marek Kaprálik.

        • RECYKLÁCIA DOMÁCICH ELEKTROSPOTREBIČOV

          Triedime odpady v rámci Recyklohier

           Naša škola sa zapojila do školského recyklačného programu Recyklohry. Program usporadúva spoločnosť ASEKOL SK, ktorá zaisťuje zber a recykláciu vyslúžilých elektrozariadení.

          Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o triedení odpadov v mladej generácii a tiež zaistiť recykláciu drobných vyslúžilých elektrozariadení  v čo najvyššej miere.

           

          V rámci projektu Recyklohry bude naša škola vybavená zbernou nádobou na vyslúžilé drobné elektrozariadenia. Zberná nádoba poskytnutá spoločnosťou ASEKOL SK je umiestnená vo vestibule ZŠ Zamost ( od 8.2.2011) a neskôr bude aj v budove na Výhone.

           

          Každý žiak bude môcť do školy nosiť vyslúžilé a nepotrebné drobné elektrospotrebiče (napríklad starý mobil, kalkulačku, telefón, elektrohračku, drobné počítačové vybavenie, discman alebo MP3 prehrávač, ale tiež napríklad varnú kanvicu, kulmu, fén, aku skrutkovač atď.).

           

          Naši žiaci sa môžu zapojiť tiež do zábavných hier a súťaží, výtvarných či fotografických úloh a kvízov z oblasti triedenia a recyklácie odpadov, ktoré bude organizátor projektu zadávať.

          Za nazbierané vyslúžilé drobné elektrozariadenia a splnené úlohy získa naša škola body, za ktoré žiakom budeme môcť obstarať rôzne učebné pomôcky, hry aj vybavenie pre voľný čas. Katalóg odmien a ďalšie informácie o projekte sú Vám k dispozícii na www.recyklohry.sk.

           

                      Rodičia, aj vy sa môžete doRecyklohier zapojiť. Ak máte doma vyslúžilé drobné elektrospotrebiče, venujte ich svojim deťom. Zaistíte tak ich recykláciu a svojim deťom pomôžete získať body na nákup odmien.

        • Zápis do 1.ročníka

           Piatok 4.2.2011 bol veľmi dôležitý deň pre 35 detí, predškolákov z MŠ. Boli pozvaní na zápis do 1.ročníka. Od jesene budú z nich školáci! Niektorí prišli s mamičkou, iní s ockom, poniektorí s obidvomi rodičmi. Pani učiteľky z MŠ i I.stupňa ZŠ pripravili pre nich pracovný list a veľa pomôcok, aby zistili pripravenosť na vstup do 1.ročníka. Detičky dostali drobné suveníry a pamätný list zo zápisu. Pokým sa ony rozprávali s pani učiteľkou, rodičia si vo vedľajšej triede mohli vymeniť skúsenosti s VP pani Koumbovou i s pracovníčkami pedagogicko-psychologickej poradne z Námestova. Popritom si mohli pozrieť prezentáciu s radami pre rodičov nastávajúceho prváčika a obrázky z niekoľkých predošlých zápisov. Popritom dobre padla aj šálka kávy alebo čaju. Pán riaditeľ zabezpečil fotodokumentáciu a každé dieťa odfotografoval.

           Všetkým pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom patrí poďakovanie za pekne pripravený zápis. Verím, že sa rodičia i deti vo "veľkej škole" dobre cítili a budú sa k nám tešiť.

      • VYBÍJANÁ
        • VYBÍJANÁ

          Dňa 1.2. ´11 sa dohral turnaj vo vybíjanej mladších žiačok. Turnaj sa hral vo veľkom napätí až do poslednej sekundy zápasu. O prvom mieste rozhodol až posledný zápas 5.B : 6.A. Výbornou hrou kapitánky Nikoly Martvoňovej aj celého tímu sa 5.B podarilo vyhrať nad 6.A. Všetky žiačky chválime za usilovnosť a bojovnosť (padli aj nejaké slzičky).

          SYSTÉM turnaja:

          Na začiatku turnaja sa vytvoria dve skupiny A a B. V A skupine sú triedy A(4.A-6.A)  a v skupine B sú triedy B (4.B- 6.B).V skupine hrajú systémom každý s každým. Postupujú prvé dve triedy A a prvé dve triedy B. Postupujúce pokračujú vzájomnými zápasmi systémom každý s každým(výsledky odohratých zápasov zo skupiny sa prenášajú).

          Výsledky turnaja:

          A skupina:

          4.A – 6.A    4:16

          4.A – 5.A    3:16

          5.A – 6.A    8:11

          B skupina:

          4.B – 5.B          2:8

          4.B – 6.B          8:12    

          5.B – 6.B          3:10

          Postup: 5.A, 5.B, 6.A, 6.B

          5.A – 6.B     6:2

          6.A – 6.B     7:6

          5.A – 5.B     5:7

          5.B – 6.A     7:5

          Umiestnenie:

          1. miesto:    5.B trieda

          2.miesto:     6.A trieda

          3.miesto:     5.A trieda

          4.miesto:     6.B trieda

          TOP 3 hráčky:

          1.         Matrvoňová Nikola (5.B ) – 24 bodov

          2.         Gáborová Lujza (5.A ) - 15 bodov

          3.         Gombalová Mária (6.A) – 13 bodov

           

          (J. Kopilcová, V. Vlžáková, L.Stančeková, S. Šalatová, M. Šalatová, K. Kubasová )

      • DEJEPISNÁ  OLYMPIÁDA
        • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

          V stredu sa v Námestove konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. Súťažilo sa v štyroch kategóriách, naša škola mala zastúpenie vo dvoch. Marika Štulajterová ( 8.A) obsadila 5.miesto, Marek Kaprálik (6.A) bol spomedzi všetkých svojich konkurentov najlepší a zvíťazil. Pripravovala p.uč. Kubániová. Blahoželáme!!

        • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          Minulý týždeň sa v ZŠ Lokca uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády. Náš zástupca Jožko Žilinec ( 5.A) obsadil v konkurencii 30 súťažiacich 13.miesto. Zvíťazila žiačka zo ZŠ Zákamenné. Pripravovala p.uč. Stančeková.

        • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

          Riaditeľstvo Základnej školy Hruštín oznamuje rodičom predškolákov, že zápis detí do 1.ročníka pre školský rok 2011/2012 sa uskutoční v piatok 4.februára od 14,oo do 16,oo v budove ZŠ Zamost. Pozvánky dostane 36 detí, na ktoré sa už teraz tešia pani učiteľky z I.stupňa i MŠ.

      • DODÁVKA  ŠKOLSKÉHO  OVOCIA
        • DODÁVKA ŠKOLSKÉHO OVOCIA

          Na základe nového Nariadenia vlády SR č.520/2010 platného od 1.1.2011 bola naša škola nútená upraviť  podmienky týkajúce sa dodávky ovocia a ovocných štiav do školy pre žiakov.

          - povinný odber ovocia ( jabĺk) 1x do týždňa za poplatok 0,05€

          - zníženie dávky štiav z 0,25l na 0,20l na žiaka

          - pomer 1:1 medzi čerstvým ovocím a ovocnými šťavami

          Od februára je do konca školského roka 20 týždňov, teda žiaci dostanú 20x  jablko + šťavu - to všetko za 1 €.  Táto suma je symbolická a ovocie a šťavy sú pre organizmus detí určite zdravšie ako rôzne koly či energetické nápoje. Poplatok 1€ odovzdajú žiaci tr. učiteľovi do 11.2.2011.  Ďakujeme rodičom za pochopenie a ústretovosť.

      • ŠKOLSKÝ  VOLEJBALOVÝ  TURNAJ
        • ŠKOLSKÝ VOLEJBALOVÝ TURNAJ

          Priebežné výsledky turnaja vo volejbale:

          7.A - 7.B       2:1

          8.B - 9.A       0:2

          8.B - 9.B       0:2

          8.A  - 8.B      2:0

          8.A - 9.B       0:2

      • IX. RODIČOVSKÁ  ZÁBAVA
        • IX. RODIČOVSKÁ ZÁBAVA

          V sobotu 22.januára organizovalo Rodičovské združenie pri ZŠ tradičnú rodičovskú zábavu. Tento rok ju otvárali naši deviataci viedenským valčíkom. Moderátorský pár Janka Glombová a Milo Mišánik privítal prítomných hostí a previedol ich krátkou ukážkou rôznych moderných tancov. Natália Lihanová a Miška Dirgová zo 6.B ukázali, že futbalová lopta sa dá použiť aj pri tanci. Siedmačky a ôsmačky predviedli, ako sa tancuje hip-hop. Najväčšou neznámou bol tanec v štýle DnB (Drum ´n ´bass), v ktorom vynikajú Marek Štajer a Matej Martvoň zo 6.B. Dievčatá z folklórneho krúžku zakončili program svojím spevom a tancom.

             Chutná večera od pani kuchárok z MŠ, bohatá tombola od sponzorov ( ďakujeme všetkým, ktorí do nej prispeli) a skupina SONDA navodili dobrú náladu a výbornú zábavu.             (LŽ)

        • STRATY A NÁLEZY

          Už vyše týždňa vyzývame majiteľa dievčenských hodiniek, aby sa o ne prihlásil v riaditeľni. Našli sa v šatni v ZŠ Zamost. Nechýbajú práve niekomu z Vás? Okrem nich tu máme pár lyžiarskych rukavíc ( čierno-sivo-biele) a plnú igelitku prezuviek, ktoré neboli v šatni uložené požadovaným spôsobom.  Aj o  tieto veci sa môžete prihlásiť v riaditeľni.

      • OLYMPIÁDA  NEMECKÉHO  JAZYKA
        • OLYMPIÁDA NEMECKÉHO JAZYKA

          Dnes sa v CVČ Námestovo konalo okresné kolo olympiády nemeckého jazyka. Našim zástupcom sa v tejto súťaži pravidelne darí a nesklamali ani tento raz. Matej Martvoň i František Vlžák vo svojich kategóriách zvíťazili a postúpili na krajské kolo. To bude 10.2.2011. Pripravovali p.uč. Uhríková a Mičiaková.  Blahoželáme!!!

      • BASKETBALOVÝ  TURNAJ  O  PUTOVNÝ  POHÁR
        • BASKETBALOVÝ TURNAJ O PUTOVNÝ POHÁR

          Týždeň boja proti drogám ukončili žiaci záverečným stretnutím v basketbalovom turnaji. Dňa 13.1.2011 si žiaci zmerali svoje sily prvýkrát o putovný pohár. Víťazstvo si vybojovala 9.B trieda.

          Celkové umiestnenie:          1. 9.B

                                                            2. 9.A

                                                            3. 8.B

          Najlepší strelci: Katarína Martvoňová (9.A) a Milan Jašica (9.B).   O prekvapenie sa postarali dievčatá zo 7.A triedy, ktoré si poradili aj so súperom z vyšších ročníkov.

                                                              ( LS, VV, JKo)

        • EXPERT 2011 - vyhodnotenie

          V decembri sa 11 žiakov našej školy zapojilo do celoslovenskej súťaže Expert. Mohli si zmerať sily s rovesníkmi vo dvoch z piatich tém (podľa vlastného výberu). A už poznáme výsledky. V téme Tajomstvá prírody sa najlepšie umiestnil Miloslav Mišánik (111. miesto z 716 súťažiacich). V tejto téme preukázali dobré vedomosti aj Terka Trojáková (8. A), Marek Kaprálik (6. A), František Vlžák (9. B). V téme Dejiny bol opäť najlepší Miloslav Mišánik (182. z 761) a potešil aj Marek Kaprálik (210. z 733). Všetci účastníci boli odmenení sladkou drobnosťou a najšikovnejší aj učebnými materiálmi.                    (JČ)

      • OLYMPIÁDA  ANGL. JAZYKA
        • OLYMPIÁDA ANGL. JAZYKA

          V pondelok 18.1.2011 sa v CVČ Maják v Námestove konalo okresné kolo olympiády anglického jazyka. V I. kategórii sa naša Silvia Martvoňová umiestnila na 9.mieste z 15 súťažiacich ( víťazka bola z CZŠ sv. Gorazda NO), v II.kategórii bol Milo Mišánik 7. z 15 súťažiacich a stal sa úspešným riešiteľom ( víťaz zo ZŠ Slnečná NO). Obom žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a p.uč. Kubasovej za prípravu na olympiádu. 

      • ŠALIANSKY  MAŤKO 2011
        • ŠALIANSKY MAŤKO 2011

          Dňa 14.1.2011 sa v CVČ Námestovo konalo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali: v I.kat. Roman Fendek, v II.kat. Natália Pidíková a v II.kat. Silvia Martvoňová. Hoci sa im nepodarilo umiestniť na medailových stupňoch, zo súťaže si odniesli cenné skúsenosti a ako priznali, pocit víťazstva nad vlastnou trémou.                           (AO)

      • OBVODNÉ KOLO V  STOLNOM TENISE
        • OBVODNÉ KOLO V STOLNOM TENISE

          Dňa 12.1.2011 sa v telocvični ZŠ Hruštín uskutočnilo obvodné kolo v stolnom tenise žiakov. Jednoznačne dominovalo družstvo 8-ročného gymnázia Námestovo, keď porazilo oboch svojich súperov.

          Výsledky:

          Hruštín – Lokca                       4:1

          Hruštín – 8-ročné gym. NO     1:4

          Lokca – 8-ročné gym. NO       1:4

          Poradie: 1. 8-ročné gymnázium Námestovo, 2. ZŠ Hruštín, 3. ZŠsMŠ Lokca

          Našu školu reprezentovali: Milan Jašica (9.B) – 2,5 boda, Milo Mišánik (8.B) – 2,5 boda, Mišo Mateka (9.A) a Jožko Jurovčík (9.B) – nebodovali.

          Ďakujem chlapcom i ved. stolnotenisového krúžku p. Jašicovi za reprezentáciu školy.