• Novinky

      • RIADITEĽSKÉ VOĽNO
        • RIADITEĽSKÉ VOĽNO

          Vážení rodičia!

          Z dôvodu celoslovenskej akcie  Deň zdravia „Učiteľská kvapka krvi“, do ktorej sa zapoja všetci pedagogickí zamestnanci našej ZŠ, Vám oznamujeme, že dňa 19. novembra 2015 ( štvrtok)  budú mať žiaci  riaditeľské voľno. Žiaci 3.- 4.ročníka absolvujú plavecký výcvik podľa plánu. Svojou účasťou na tejto akcii vyjadrujeme podporu Slovenskej komore učiteľov a iniciatíve bratislavských a žilinských učiteľov. V prevádzke nebude v tento deň ani ŠKD a školská jedáleň. Vyučovanie ZUŠ Jánoš bude popoludní bez zmeny. 

          Ďakujeme za pochopenie!

          Mgr. Július Kubáni, riaditeľ školy

      • BESEDA S PANI KNIHOVNÍČKOU
        • BESEDA S PANI KNIHOVNÍČKOU

          Návšteva v knižnici

              Vo štvrtok (12. 11.)  popoludní prišla do knižnice na Výhone návšteva. Prváci sa stretli s tetou Alou – knihovníčkou z Oravskej knižnice A. Habovštiaka v Dolnom Kubíne. Porozprávali sa o knižnici a kníhkupectve,   vysvetlili si pojem autor a ilustrátor, poprezerali si knižky, ktoré teta Ala doniesla. Spontánne a s radosťou  sa zapájali do rôznych aktivít, v ktorých obstáli výborne. Na záver sa dohodli, že budúci rok sa stretnú opäť v knižnici v Dolnom Kubíne. Po besede s prvákmi teta Ala navštívila aj deti v školskom klube. Ďakujeme za pekné popoludnie.

          (M+M)

      • RODIČOVSKÝ PLES
        • RODIČOVSKÝ PLES

           Združenie rodičov pri ZŠ Hruštín Vás pozýva na RODIČOVSKÝ PLES, ktorý sa uskutoční v sobotu 30.1.2016 v MKS Hruštín. Po dvoch rokoch pauzy chceme nadviazať na tradíciu a pripraviť ples, na ktorom sa budú dobre cítiť nielen rodičia, ale všetci, ktorí sa chcú dobre zabaviť. Ples sa uskutoční bez ohľadu na počet prihlásených záujemcov. Čaká na Vás kultúrny program, dobrá hudba, tombola i občerstvenie.

      • TURISTICKÁ AKCIA
        • TURISTICKÁ AKCIA

              Krásny novembrový piatok 6.11.2015 využili žiaci z turistického krúžku na spoznávanie okolia Hruštína. Od školy sa vybrali k pekárni a cez  Teplicu až k svätej  Trojici na Príslope. Pri penzióne sa žiaci oboznámili s medzinárodnou  turistickou trasou E3, ktorá vedie od Atlantiku až k Čiernemu moru. Po tejto červenej značke sa potom presunuli  na Čršle a poľná cesta ich zaviedla znova k pekárni. 

          (korm)

      • SPONZORSKÝ DAR
        • SPONZORSKÝ DAR

           Dňa 2.11.2015  dostali žiaci našej školy sponzorský dar od Nadácie JEDNOTA COOP - 16ks futbalových lôpt. Veľmi pekne ďakujeme Nadácii Jednota COOP i partnerom projektu: COOP Jednota Slovensko spotrebné družstvo, RAJO, a.s., Unilever Slovensko, spol. s r.o., HENKEL Slovensko, s.r.o.  Veríme, že lopty pomôžu v zdokonaľovaní techniky našich mladých futbalistov a budú využité na hodinách Tv i v troch záujmových krúžkoch.

      • VYCHÁDZKA DO OKOLIA VAŇOVKY
        • VYCHÁDZKA DO OKOLIA VAŇOVKY

               Členovia turistického krúžku využili nádherné prázdninové počasie a vo štvrtok  28.10. 2015  sa vybrali do Vaňovky. Ich cieľom bola Vaňovská  a Vasiľovská kaplnka. Neobišli ani novovybudovanú  krížovú cestu a časť  náučného chodníka. Žiaci využili jesennú vychádzku aj na nafotenie  a vytvorenie prezentácie o pozoruhodnostiach svojej obce. Domov  sa vrátili príjemne unavení, plní dojmov a zážitkov z okolitej prírody.

          (korm)

      • SÚŤAŽ O NAJSTARŠIU KNIHU
        • SÚŤAŽ O NAJSTARŠIU KNIHU

          „S  pomocou kníh sa mnohí stávajú učenými i mimo školy.

           Bez kníh nebýva učený nikto ani v škole.“

          Jan  Amos Komenský

          Citát J. A. Komenského bol hlavným mottom súťaže Hľadáme najstaršiu knihu, ktorá prebehla  v knižnici na Výhone v týždni od 18. do 23. Októbra pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc. Do súťaže sa zapojilo 41 žiakov.  Hľadali doma, u babky, prababky i u susedov.  Do knižnice priniesli veľa vzácnych kníh, 17 z nich starších ako 100 rokov. K historickým unikátom sa podarilo dopátrať M. Slaničanovi z 2.A  Konverlations-Lexikon (1869), B. Vlžákovej zo 4.A Rozjímání kněžská(1884) a L. Ťasnochovej z 1. B - Dejiny sv. Cirkve (1890). Skvostom medzi knihami sa stal HANDATLAS - veľký starý atlas (A. Ptačin 4.B), ktorý váži 8 kg a bol vydaný pred 1. svetovou vojnou. Súťaž bola spojená s výstavkou, ktorú navštívili všetky triedy. Knihy si poprezerali a z niektorých si aj niečo prečítali. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa s nadšením zapojili do súťaže.

          (M+M)

      • POSEDENIE S DôCHODCAMI
        • POSEDENIE S DôCHODCAMI

             Dňa 20.10.2015 sa konalo v kultúrnom dome tradičné Posedenie s dôchodcami. Svoj podiel na tejto peknej akcii mala aj naša škola, ktorá prispela kultúrnym programom spolu so žiakmi MŠ, ZUŠ Jánoš i folklórnym súborom. Pán starosta v príhovore zaželal všetkým pozvaným ešte pevné zdravie a spokojnosť v spolunažívaní so svojimi blízkymi.

      • NÁVŠTEVA ZO ZABIERZOWA
        • NÁVŠTEVA ZO ZABIERZOWA

           V utorok 13.10.2015 zavítala k nám do školy ( II.stupeň) delegácia z družobnej gminy Zabierzow. Poslanci ( radní) vedení pani wojtkou Elžbietou Barton si pozreli  rekonštruované priestory školskej budovy, pozreli sa na hodinu fyziky v 6.AB i na hodinu telesnej výchovy v telocvični. Pre našich žiakov venovali podarúnok - sladkosti. Ďakujeme. 

      • ŠKOLSKÉ OVOCIE
        • ŠKOLSKÉ OVOCIE

          Podobne ako v minulých rokoch, opäť sme sa zapojili do projektu Školské ovocie. Žiaci budú bezplatne raz za dva týždne dostávať jablko a 0,25dl džús. Dodávateľom je f. Milan Delinčák z Čadce.

      • Z NAŠEJ ÚRODY
        • Z NAŠEJ ÚRODY

             V týždni od 5. do 9.októbra bola na pódiu na dolnej chodbe v budove ZŠ Hruštín - Zamost inštalovaná nádherná výstavka plodov z našich záhrad. Jednotlivé triedy si pripravili svoje dekorácie, všetky boli vkusné, pekné, vtipné, takže takmer všetky získali do hodnotenia plný počet bodov - 10. Poďakovanie patrí všetkým žiakom, čo sa do akcie zapojili i pani učiteľkám Smidžárovej, Žilincovej a Lipničanovej za aranžovanie pripravených exponátov. ( viď fotoalbum)

      • OKRESNÉ KOLO V MALOM FUTBALE SŽ
        • OKRESNÉ KOLO V MALOM FUTBALE SŽ

            Dňa 14.10.2015 sa na umelej tráve štadióna MŠK Námestovo konalo okresné kolo v malom futbale starších žiakov. Hralo sa na dvoch ihriskách súčasne systémom každý s každým. Naši chlapci postupne zdolali Sihelné 3:1, Zákamenné 8:3, remizovali s NO Komenského 3:3 a podľahli iba Or. Jasenici 2:3. Najlepším hráčom i strelcom bol Dominik Šmiheľ so 6 gólmi wink, Juro Jurovčík a Roman Fendek dali po 4 góly a Jožko Kytaš 2. Pri troche šťastia v posledných dvoch zápasoch ( nepremenený pokutový kop, vlastný gól) sme mohli dosiahnuť na vyššie priečky.
          Poradie:

          1. ZŠ Námestovo Komenského - 10 bodov   ( 25:7 )

          2. ZŠ or. Jasenica                     - 9 bodov   ( 18:5 )

          3. ZŠ Hruštín                            - 7 bodov   (16:10 )

          4. ZŠ Sihelné                           - 1 bod       ( 7:20 )

          5. ZŠ Zákamenné                     - 1 bod       (9:33 ) 

          Do kvalifikácie na krajské kolo postúpila víťazná ZŠ Námestovo - Komenského. Družstvá na prvých troch miestach získali diplomy. Hoci to bolo okresné kolo, organizátor ( CVČ) nebol schopný pripraviť pre chlapcov občerstvenie a pre víťazov poháre. Pritom v názve súťaže je uvedené, že to bol  JEDNOTA CUP ( žeby Jednota nemala prostriedky na zasponzorovanie takejto okresnej súťaže?    alebo nikto nepožiadal?)

      • JESEŇ V ŠKOLE
        • JESEŇ V ŠKOLE

           

                      Aj keď sa zima trochu poponáhľala, žiaci na Výhone sa v utorok 13. 10. na vyučovaní pohrali s jeseňou. Premenili sa na pestrofarebné jesenné lístie. Prváci boli žltí, druháci oranžoví, tretiaci zelení a štvrtáci červení. S témou JESEŇ každý ročník ďalej pracoval rôznym spôsobom. Na výtvarnej výchove, čítaní či prírodovede. Zaujímavý spôsob vyučovania deti potešil.

      • EXKURZIA BRATISLAVA
        • EXKURZIA BRATISLAVA

                Dňa 9.10. 2015 (piatok) sme  sa my, žiaci deviateho ročníka  spolu s pani učiteľkami (p. uč. Kubániovou, p. uč. Červeňovou a p. uč. Kopilcovou) zúčastnili exkurzie do Bratislavy. Cestu do hlavného mesta  sme si spríjemnili súťažou skupín a rozprávaním o hradoch, ktoré sme však kvôli hmle nevideli (Oravský hrad , Strečno, Považský hrad ...).  Navštívili smehrad Devínparlament, kde sme sa stretli s predsedom NR SR p.Pelegrínim. Vyskúšali sme si sedenie v parlamentných laviciach aj rečnícky pult. Páčil sa nám aj   Dóm sv. Martina, prechádzali sme  ulicami Starého Mesta  a obdivovali stredovekú mestskú architektúru. Na záver sme si vyskúšali nakupovanie v obchodnom centre, kde sa napodiv realizovali najviac chlapci v športových predajniach. Myslím si, že si tento deň všetci žiaci veľmi užili.                                                                                                        

          Danka Martvoňová (9.A)

        • ČINNOSŤ V ŠKOLE POČAS PRÁZDNIN

           Naše školské budovy boli v činnosti aj počas prázdnin - na Výhone boli týždeň od 6.7. do 10.7. ubytované deti z Lokce v rámci letného detského tábora. V júli boli vykonané aj práce v riaditeľni školy - stierkovanie, sadrokartónový strop, výmena osvetlenia, el. rozvody, výmena nábytku. Poďakovanie za túto činnosť pre pp. M.Medenciho, P.Jurovčíka, M.Halušku, V. a M. Hojovcov, P.Oleša. Škola získala aj prostriedky na riešenie havarijného stavu chodieb v budove Zamost - z MŠ SR sme získali vyše 30 tis.€, spolufinancovaním z OcU a školy to bolo 35 tis. €. Za tieto prostriedky bola vykonaná demontáž starej dlažby, jej vynosenie a odvoz, položený vyrovnávací poter a nová dlažba s obkladmi okolo chodieb i schodov. Túto činnosť vykonávala firma Ing. Jozefa Snováka, ktorá stihla vykonať v priebehu 3 týždňov všetky práce. Ďakujeme aj p. Ľ.Zajacovi a S. a T.Vlžákovi za vykonanie obkladačských,  maliarskych a stolárskych prác ( foto v galérii). Veľkou pomocou bola aj činnosť pracovníkov z OcU pri vynášaní sute. Dúfam, že nová dlažba bude bez ujmy slúžiť dlhé roky a že prispeje k estetizácii priestorov pre vyučovanie žiakov. Poďakovanie patrí aj p. starostovi za pomoc pri vybavovaní projektu. 

      • KVALIFIKÁCIA NA OKR. KOLO - MALÝ FUTBAL
        • KVALIFIKÁCIA NA OKR. KOLO - MALÝ FUTBAL

            Dňa 1.10.2015 sa na umelej tráve pri ZŠsMŠ Lokca uskutočnila kvalifikácia na okresné kolo v malom futbale starších žiakov. Naši žiaci postupne zdolali Babín 4:2, Brezu 5:2 a domácu Lokcu 12:1 a zalúžene postúpili na okresné kolo! Blahoželáme!

          Družstvo ZŠ Hruštín: Jaro Troják, Juro Jurovčík, Dominik Šmiheľ, Timo Teťák, Jožko Kytaš, Marek Makúch, Roman Fendek.

          Tréner: Mgr. Ján Bomba

      • CEZPOĽNÝ BEH - krajské kolo
        • CEZPOĽNÝ BEH - krajské kolo

          Dňa 6.10.2015 sa na nábreží Váhu v Lipt. Mikuláši uskutočnilo krajské kolo v cezpoľnom behu. Naši chlapci si víťazstvom v okr. kole tiež zabezpečili účasť a veľa nechýbalo, aby sa aj z Mikuláša nevrátili s diplomom a pohárom. V konkurencii 9 družstiev skončili D.Šmiheľ, J.Jurovčík a I.Snovák na 4.mieste ( iba o bod za tretím Bobrovcom). Chlapci bežali 4 okruhy po 900m, Dominik dobehol 7., Juraj 15. a Ivan 24. z 34 súťažiacich. Ďakujeme všetkým za dobrú reprezentáciu školy.

      • EXKURZIA BOJNICE
        • EXKURZIA BOJNICE

            Vo štvrtok 24.9. išli  šiestaci do školy s radosťou. Vymodlili si dobré počasie  a nič nebránilo tomu, aby si užili príjemný deň v Bojniciach. Čakalo ich totiž vyučovanie v netradičnom prostredí. Najskôr absolvovali hodinu dejepisu v Múzeu praveku. Dozvedeli sa veľa zaujímavostí o živote pravekých ľudí a zabavili sa aktivitami v tvorivej dielni. Okrem nových poznatkov si odniesli aj pochvalu od pani lektorky za vzorné správanie :) Hodinu biológie trávili v bojnickej ZOO, kde na vlastné oči videli živočíchy, z ktorých mnohé poznali len z obrázkov. V príjemnom prostredí a počasí čas rýchlo ubehol a domov sa vrátili všetci spokojní. (DK,ML)

      • CEZPOĽNÝ BEH
        • CEZPOĽNÝ BEH

             Dňa 24.9.2015 sa na Slanej Vode pod Babou horou uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu. Našu školu reprezentovali v kategórii chlapcov Dominik Šmiheľ (9.A), Ivan Snovák a Juraj Jurovčík (9.B). Darilo sa im nadmieru - Dominik bol v súťaži jednotlivcov druhý ( Juraj deviaty, Ivan trinásty) a ako družstvo zíťazili! V kategórii dievčat nás reprezentovali Zuzka Firicová (7.B) a Katka Ganobjáková (9.B), tretia členka družstva na poslednú chvíľu vypadla, takže súťažili len dve.  Zuzka bola 20., Katka obsadila 27.miesto zo 41 pretekárok. Ako družstvo skončili jedenáste.. Chlapci postúpili na krajské kolo, ktoré bude 6.10.2015 v Lipt. Mikuláši. Držíme palce! ( viď fotoalbum)

          P.S.: Naše úspešné reprezentantky v bežeckých disciplínach sestry Remeňové si výborne počínali na Majstrovstvách SR v biatlone v Predajnej pri Podbrezovej, keď Majka získala dve strieborné medaily a Zuzka bola dvakrát siedma. Blahoželáme! 

      • ZÁUJMOVÉ KRÚŽKY
        • ZÁUJMOVÉ KRÚŽKY

          Do 22.9.2015 si mohli žiaci vybrať krúžok, ktorý budú v tomto školskom roku navštevovať. VP odovzdalo škole 303 žiakov, ostatní dali poukaz do ZUŠ. Z ponuky, ktorú sme dali žiakom, si vybrali tieto:

          Florbalový I.,II. - Mgr. Bomba; Futbalový 1 - Mgr. Kubáni; Futbalový 2 - P.Plančo; Futbalový 3 - Mgr. Teťák; Zázračný ateliér 1 - PaedDr. Mišániková Marta, Zázračný ateliér 2 - PaedDr. Mišániková Mária; Škola hrou - Mgr. Nožinová; Pohybová príprava - Mgr. Poljaková; Príroda nie je žiadna veda - Mgr. Halušková; Strelecký - J.Jancek; Stolnotenisový - P.Janovčík; Divadelný - Mgr. M.Kupčuláková; Všestranný - PhDr. Martvoňová; Cvičenia zo SJ - Mgr. Kubániová, Športový - Mgr. Bomba; Šikovné ruky - Mgr. Lýdia Žilincová; Turistický - Ing. Kormaňáková.

          Žiadam vedúcich, aby prišli do školy podpísať Dohodu a prevziať agendu krúžku, zároveň určiť termín stretávania sa krúžku, aby od októbra mohli krúžky fungovať.