• Novinky

      • POPLETENÍ  ROZPRÁVKOVÍ  HRDINOVIA
        • POPLETENÍ ROZPRÁVKOVÍ HRDINOVIA

            Vo štvrtok 17.12.2015 sa piataci zúčastnili exkurzie do Oravskej knižnice Antona Bernoláka v D.Kubíne. Kocúr v čižmách a Harry Potter zablúdili zo svojich príbehov a spolu vymýšľali šibalstvá. Žiaci sa zahrali na spisovateľov a v skupinkách vymýšľali príbehy o týchto hrdinoch. Niektoré boli naozaj vydarené, tie spolužiaci ocenili veľkým potleskom. Zvyšný čas sme sa venovali čítaniu kníh v detskom oddelení. Ani naša "knižnička" nevyšla naprázdno. Ako darček sme dostali niekoľko vyradených kníh, za ktoré pekne ďakujeme.

          (vv)

      • BLAHOŽELANIE
        • BLAHOŽELANIE

             V utorok 15.12.2015  sa dožil významného životného jubilea 80 rokov náš bývalý kolega, dlhoročný učiteľ žiakov I.stupňa i ZŠ vo Vaňovke pán Viktor Chupek. V deň narodenín ho navštívili bývalí kolegovia, aby mu zablahoželali a zapriali dobré zdravie do ďalších rokov života. V príjemnej atmosfére spomienok na školské časy dávnominulé prišiel rad i na čítanie z "Perličiek zo školských lavíc" i na prezeranie fotografií z archívu školy i pána učiteľa.                                                                                                                 Ešte raz, pán učiteľ, živió!         

                      

      • IX. VIANOČNÉ TRHY
        • IX. VIANOČNÉ TRHY

          V piatok 11.decembra sa v kultúrnom dome v Hruštíne konal už IX.ročník vianočných trhov. Predaj rôzneho tovaru ( prevažne s vianočnou tematikou) od domácich ale aj iných trhovníkov spestril kultúrny program detí z MŠ a ZŠ, výborný punč,  chuť oblátok, medovníčkov a kapustnice. Ďakujeme organizátorom ( ZŠ Hruštín, Obec Hruštín ) za prípravu tejto peknej akcie, na ktorú prichádza rok čo rok vyšší počet návštevníkov. Zisk pre školu z vianočných trhov je 265€ ( kapustnica, punč, medovníčky). Ďakujeme!

           

      • FLORBALOVÝ TURNAJ SŽ
        • FLORBALOVÝ TURNAJ SŽ

          Začiatkom decembra sa v telocvični uskutočnil medzitriedny florbalový turnaj SŽ. Hralo sa systémom každý s každým. Siedmaci postavili jedno spoločné družstvo.

          Poradie: 1. miesto 8.B - 12 bodov, 2. miesto 9.B - 6 bodov, 3. miesto 9.A - 6 bodov ( rozhodlo skóre), 4.miesto 7.AB - 3 body a 5.miesto 8.A - 3 body ( rozhodlo skóre) . 

          Najlepší strelec: Juro Jurovčík (9.B) - 8 gólov.

          Víťazné triedy i TOP hráč budú v utorok odmenení diplomami, medailami, pohárom i sladkosťami. Ďakujeme Združeniu rodičov za poskytnuté ceny.

        • OLYMPIÁDA SJ

              Včera (10.12.2015) sa v CVČ Maják v Námestove konal 8.ročník Olympiády SJaL. Zúčastnilo sa ho 15 žiakov 9.ročníka, medzi nimi aj  Romana Kubicová (8.B). Umiestnenie je možno pre ňu sklamaním, avšak vzhľadom na to, že medzi súťažiacimi bola najmladšia a môže štartovať aj o rok, považujeme výsledok za adekvátny. Veríme, že Romanka získala skúsenosti a na budúci rok bude jej vystúpenie (možno) i medailové.   

           

           

           

        • RODIČOVSKÉ ZDRUŽENIE

              V pondelok 7.12.2015 sa v ZŠ Hruštín konalo stretnutie triednych dôverníkov - zástupcov tried v Rade rodičov. Na tomto stretnutí bola zvolená nová predsedníčka Rodičovského združenia. Stala sa ňou pani Katarína Snováková. Želáme jej veľa úspechov v tejto funkcii, dobrých nápadov a zanietenosti. Zároveň ďakujeme pani Marte Drígľovej, doterajšej predsedníčke RZ za dlhoročnú spoluprácu a vykonávanie tejto funkcie.

          Triedni dôverníci:

          1.A - Helena Huráková, 1.B - Jana Žilincová, 2.A - Zuzana Snováková, 2.B - Jarmila Šeligová, 3.A - Katarína Snováková, 3.B - Petra Martvoňová, 4.A - Anna Vlžáková, 4.B - Gabriela Vlžáková, 5.A - Tatiana Pašková, 5.B - Alena Šeligová, 6.A - Mária Baraniaková,   6.B - Marcela Očkajáková, 7.A - Margita Katreníková, 7.B - Viera Martvoňová, 8.A - Janka Kapráliková, 8.B - Katarína Fendeková,     9.A - Stela Kubicová, 9.B - Erika Očkajáková

        • TALENTÁRIUM + sv. MIKULÁŠ

           V piatok 4.12. dopoludnia sa v sále kultúrneho domu konala prehliadka talentov školy - Talenty pre Mikuláša, a zároveň obdarovanie žiakov ZŠ Mikulášom. Žiaci 1.-4.si po ročníkoch pripravili pekný program, ktorým sa predstavili svojim starším spolužiakom.   Sprevádzali nás ním moderátorky Janka Jurkyová a Stelka Kubicová. Potom vystupovali žiaci, ktorí sa prihlásili do Talentária - tanečníci, speváci, hudobníci, herci, súčasne s nimi kreslili svoje práce výtvarníci. Ďakujeme všetkým, že si našli čas, prekonali trému a podujali sa ukázať svoj talent. Presvedčili sme sa, že naše deti majú talent...Ďakujeme aj pani učiteľkám ( aj zo ZUŠ Jánoš) za pomoc pri príprave vystupujúcich. V prestávkach si mohli žiaci zasúťažiť v rôznych zábavných disciplínach alebo niečo kúpiť na burze. Peniažky takto získané venuje škola na dobročinné účely.

             Mikuláš odmenil prostredníctvom svojich anjelov jednotlivé triedy. Za sladkosti ďakujeme Obecnému úradu v Hruštíne i Rodičovskému združeniu pri ZŠ Hruštín.  ( foto vo Fotoalbume)

        • TECHNICKÁ OLYMPIÁDA

                 Dňa 2.12.2015 sa na SOŠ technická v Námestove uskutočnilo okresné kolo technickej olympiády. Našu školu reprezentovali v kategórii A: Marek Očkaják (9.B)  a  Roman Fendek (8.B), v kategórii B: Matúš Snovák (6.B). Súťaž  bola zložená z teoretickej časti – testu a praktickej časti – zhotovenie výrobku z dreva podľa predlohy. Viac sa darilo Matúšovi Snovákovi, ktorý vo svojej kategórii obsadil tretie miesto! Blahoželáme, ostatným ďakujeme za reprezentáciu našej školy. Pripravoval p.uč. Halmeš.

        • TESTOVANIE T-5

          V stredu 25.11.2015 sa uskutočnilo prvé testovanie žiakov 5.ročníka zo slovenského jazyka a matematiky. Koordinátorkou testovania v našej škole bola poverená Mgr. J. Kopilcová.  Žiaci boli rozdelení do 3 skupín, v každej skupine pôsobili ako dozorkonajúci 2 učitelia - jeden z našej školy a 1 externý dozor - zo ZŠsMŠ Babín a ZŠsMŠ Lokca. Výsledky ešte nie sú známe. Kvôli priestorovým podmienkam sme boli nútení žiakov 6.A a 6.B na tento deň uvoľniť z vyučovania.

      • FLORBALOVÝ TURNAJ - MŽ
        • FLORBALOVÝ TURNAJ - MŽ

          V dňoch 10.-19.11. sa v telocvični uskutočnil medzitriedny florbalový turnaj MŽ. Hralo 5 družstiev systémom každý s každým. Štvrtáci postavili jedno spoločné družstvo - 4AB 

          Poradie: 1. miesto 6.B - 10 bodov, 2. miesto 5.B - 7 bodov, 3. miesto 6.A - 5 bodov, 4.miesto 5.A - 5 bodov ( rozhodlo skóre) a 5.miesto 4AB - 0 bodov. 

          Najlepší strelec: Timotej Zemenčík (6.B) 9 gólov.

          Víťazné triedy i TOP hráč budú v piatok odmenení diplomami, medailami, pohárom i sladkosťami. Ďakujeme Združeniu rodičov za poskytnuté ceny.

      • KRÁĽ DROZDIA BRADA
        • KRÁĽ DROZDIA BRADA

              V utorok 24.11.2015 pripravili herci divadla MASKA zo Zvolena pekný zážitok pre žiakov 1.-7.ročníka ZŠ a predškolákov z MŠ, keď im v MKS zahrali klasickú slovenskú rozprávku Kráľ Drozdia brada. Vnímavých a pozorných divákov prekvapili spevácke vložky v podobe rapu či cigánskej pesničky. Ako to v rozprávke býva, dobro zvíťazilo, nafúkaná princezná sa polepšila a vydala sa za kráľa, ktorý ju celú dobu skúšal.

      • PLAVECKÝ VÝCVIK
        • PLAVECKÝ VÝCVIK

               V dňoch 16., 18., 19., 20. novembra 2015 absolvovalo 66 žiakov z 3. a 4. ročníka plavecký výcvik. Viedli ho skúsení inštruktori, ktorí deti pochválili za ich snahu a odvahu. Na konci každý získal „Mokré vysvedčenie“, voľnú vstupenku do Aquaparku Dolný Kubín a sladkú odmenu.
           

      • ENGLISH ONE
        • ENGLISH ONE

             Žiaci 3.A a 3.B sa v priebehu októbra a novembra zapojili do súťaže z anglického jazyka s názvom „EnglishOne“. Každý žiak riešil desať úloh, ktoré im zaslali ich triedne pani učiteľky. Kto vyriešil úlohu správne, získal nálepku do svojej súťažnej karty. Takto postupne všetci žiaci získali desať nálepiek. Hracie karty sme odoslali a podarilo sa nám i vyhrať. Vyžrebovanými výhercami sa stali František Šnajder z 3.A Erik Kampoš z 3.B, obidvaja získali rovnakú cenu, a to slúchadlá. (Zapojených bolo 20 000 žiakov z celého Slovenska.) Víťazmi sú všetci zúčastnení, lebo si prostredníctvom súťaže utvrdili svoje vedomosti z cudzieho jazyka.

        • TÝŽDEŇ BOJA PROTI DROGÁM

             V mesiaci november si každoročne pripomíname Týždeň boja proti drogám. Aj tento rok sme ho spolu so žiakmi prežili prostredníctvom voľno-časových aktivít. Prváci besedovali o knihách, druháci si svoje zručnosti prehlbovali prostredníctvom psychomotorických činností, tretiaci zažili zábavno-hravé popoludnie a štvrtáci sa zdokonalili vo florbale a zasúťažili si v krúžení kruhmi. Deti zmysluplne a zaujímavo prežili voľný čas spolu so svojimi rovesníkmi.

        • JUNIOR NÁBOJ

          Dňa 20.11.2015 sme sa zúčastnili súťaže Junior Náboj v Námestove. Bola to matematicko - fyzikálna súťaž, ale viac bola matematická. Na začiatku sme dostali 6 príkladov a za každý dobre vypočítaný sme dostali ďalší príklad. Mali sme dobre 16 príkladov zo 41. Keďže sme mali s jedným družstvom rovnaký počet bodov, museli sme ísť do rozstrelu (čo najrýchlejšie vypočítať zadaný príklad) a ten sme vyhrali. Skončili sme na 8.mieste z 11 družstiev a veríme, že budúci rok budeme lepší.

          Matúš Drígeľ  8.B, Matúš Kopilec  8.B, Ľudovít Drígeľ  8.B, Roman Fendek  8.B

        • KONTROLA HYGIENY

             V piatok 20.11.2015 bola v našej škole vykonaná kontrola dodržiavania hygieny. Vykonali ju pracovníčky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dol.Kubíne. Hygiena je v našej škole dodržiavaná, nedostatkami sú:

          * chýbajúce uteráky a mydlá na WC;

          *chýbajúce koše vo WC dievčat v ZŠ Zamost,

          *nefunkčné futbalové ihrisko v Zamoste a

          *znečisťovanie školského dvora na Výhone (močovka).

          Nedostatky je škola povinná v stanovených termínoch odstrániť ( posledné dva v spolupráci s Obecným úradom Hruštín).

      • MAJSTROVSTVÁ OKRESU V STREĽBE
        • MAJSTROVSTVÁ OKRESU V STREĽBE

             Dňa 18.11.2015 sa v telocvični v Rabčiciach uskutočnili majstrovstvá okresu v streľbe zo vzduchovky. Súťažili zmiešané družstvá v kategórii mladší žiaci a starší žiaci. Naša škola obsadila len tú druhú kategóriu. Po vlaňajšom víťazstve sme očakávali prinajmenšom umiestnenie na stupni víťazov. Realita však bola iná, skončili sme na 4.mieste, keď na víťazné družstvo zo ZŠ Komenského sme stratili až 90 bodov. Náplasťou je 3.miesto Júlie Gáborovej v súťaži jednotlivcov. Že sa neušli diplomy víťazom v oboch kategóriách, je smutná vec, ktorá by sa nemala stávať...

          Výsledky SŽ: 1. ZŠ Komenského - 531 bodov, 2. ZŠ Mútne - 494 bodov, 3. ZŠ Rabčice 480 bodov, 4. ZŠ Hruštín - 441 bodov, 5. ZŠ Slnečná - 434 bodov, 6. ZŠ Or. Polhora - 397 bodov.

            Naše reprezentantky: Júlia Gáborová ( 180b), Zuzana Gáborová (158b), Marianna Katreníková (103b). Vedúci: Jozef Jancek.

      • TALENTÁRIUM
        • TALENTÁRIUM

            V nedeľu 15.11.2015 sa v MKS v Babíne konal v poradí XII.ročník súťaže v speve s názvom TALENTÁRIUM. Svoj talent bola prezentovať aj naša žiačka Stela Kubicová (9.A), ktorá vo svojej kategórii v konkurencii 13 súťažiacich z Babína, Lokce, Dlhej, Orabvskej Jasenice a Oravského Veselého obsadila 1.miesto a zároveň získala Cenu Oravského osvetového strediska. Blahoželáme!